مازندشورا:خطر رانش کوه زباله در عمارت از یکسو و نداشتن محل دپو موقت زباله از سوی دیگر به دغدغه مهم این روزهای مردم، مسئولان شهرستان آمل و استان مازندران
عمارت در ۳۰ کیلومتری شهر آمل و در حاشیه جاده هراز واقعشده و بیش از سه دهه محل دفن زبالههای شهرستان آمل و شهرهای مرکزی مازندران تبدیلشده است و در سالهای اخیر سرایت شیرابههای ناشی از زباله به آب رودخانه هراز نفوذ آن به اراضی کشاورزی، خسارتهای زیستمحیطی زیانباری به بار آورده است.
یکهفتهای با دستور داستان شهرستان آمل، تخلیه زباله در منطقه عمارت آمل ممنوع شد و موضوع زباله در دستور کار شورای تأمین و شورای شهر آمل قرار گرفت.
وی بابیان اینکه زباله در این مکان در موقع عقد قرارداد سد موجود بود و کارشناسان پس از بررسی این مهم را موافقت کردند، ادامه داد: اگر زمین زباله تخلیه نشود طول سد که ۱۱ کیلومتر است را ۲ کیلومتر کاهش دهیم.
اگر زمین زباله تخلیه نشود طول سد که ۱۱ کیلومتر است را ۲ کیلومتر کاهش دهیم.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تا زمانی که منطقه عمارت از زباله تخلیه نشود، سد هراز را آبگیری نمیکنیم زیرا این پروژه ملی است نیازمند اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیطزیست کشور است.
حجتالاسلام محمدعلی تقوی فرد در جلسه مشترک با امامجمعه، فرماندار، اعضای شورای تأمین، شهردار و شورای شهر آمل همچنین مدیرکل محیطزیست استان که با موضوع حل مشکل زباله در فرمانداری آمل برگزار شد، با اشاره به این مطلب که مشکل زباله آمل باید باهمت، چارهاندیشی و حرکت برنامهریزیشده مدیران همین شهرستان حل شود، ادامه داد: اگر در آمل برای حل این مشکل تلاش نشود قطعاً در سطح کلان نیز اتفاق مثبتی در این خصوص رخ نخواهد داد.
هشدار دستگاه قضایی برای حل معضل زباله عمارت
رئیس شورای قضایی استان مازندران نیز درباره مشکل زباله در منطقه عمارت آمل به مدیران هشدار داد و تصریح کرد: مدیرانی که توانایی حل مشکل در این خصوص را ندارند قبل از رفع مشکل زباله، وضعیت خودشان را روشن کرده و با صراحت به عدم توانایی خود اذعان داشته باشند.
حجتالاسلام محمدعلی تقوی فرد با تأکید بر لزوم ارائه برنامه اجرایی و تعیین زمان، موضع دستگاه قضایی استان در ورود به بحث زباله مازندران و مقابله با تخلفات در این خصوص را بسیار محکم و قاطع عنوان کرد و گفت: تمام شهرستانهای استان به فکر باشند و قبل از ورود دادگستری در راستای رفع مشکل زباله شهر خود اقدام کنند.
این مقام قضایی همچنین نقش فرماندار آمل را بهعنوان عالیترین مقام اجرایی شهرستان در خصوص حل این مشکل تأثیرگذار دانست و افزود: تمام مدیران اجرایی آمل باید همت داشته باشند تا این فاجعه انسانی و مشکل اجتماعی در شهرستان بهطور کامل رفع شود، چراکه حل مشکل زباله حق مردم آمل است.
رئیسکل دادگستری استان مازندران بر لزوم رفع مشکل زباله در آمل و شهرهای مجاور این شهرستان تأکید کرد و بابیان اینکه مدیران باید قدرت خود را در حل مشکل زباله آمل نشان دهند، افزود: در حال حاضر دفن زباله در منطقه عمارت جاده هراز متوقفشده و این روند توقف تا ارائه برنامه زمانبندی و تضمین اجرایی توسط فرماندار و مدیران محترم اجرایی شهرستان ادامه خواهد داشت.
لازم به یادآوری است دفن زباله در منطقه عمارت جاده هراز از اواخر هفته گذشته به دلیل مشکلات زیستمحیطی با دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آمل متوقفشده است.
در حال حاضر مراکز دفن زبالههای بیشتر شهرهای مازندران در مناطق جنگلی، زراعی و حاشیه رودخانههاست که ظرفیت آنها برای دفن زباله اشباعشده است و بااینهمه یکی از شهرهایی که معضل زباله در آن به مرحله بحرانی رسیده است شهر آمل است.