مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، ستار بابایی بعد از ظهر امروز در نشستی خبری اظهار کرد: با توجه به قانون تا پایان سال 96 طرحهای جنگلداری که 421 هکتار است باید تعیین تکلیف و قراردادها پایان داده شود.
وی با بیان اینکه سازمان جنگلها بهرهبرداری را براساس قانون انجام میداد و این سیستم 60 سال انجام شده است افزود: در یک مقطع زمانی براساس ماده 38 بند ف قانون ششم توقف بهرهبرداری چوب را داریم.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری با اشاره به اینکه 74 هکتار از قراردادهای طرحهای جنگلداری در سال 95 به اتمام رسیده که تمدیدی نشده است خاطرنشان کرد: در سال 96 با توجه به تکالیف قانونی و حساسیتهای مقام معظم رهبری و دستور وزیر جهاد کشاورزی برنامه و طرحها تعیین تکلیف میشود.
این مسؤول با اعلام اینکه قبل از اجرای قانون باقیمانده چوبآلاتی که از عرصه خارج شده برای مجریان طرح است بیان کرد: 57 درصد جنگلهای هیرکانی در حوزه مازندران و بخش اعظم کار تأمین چوب بر عهده استان بوده است.
بابایی با بیان اینکه تا 6 تا 6/5 میلیون مترمکعب مصرف سالیانه چوب در کشور است تصریح کرد: حدود 5 میلیون مترمکعب از محل نشانهگذاری و باقی در مستثنیات مردم و زراعت چوب بوده است.
وی با اعلام اینکه 500 هزار مترمکعب که از محل طرحها برداشت میکردیم که باید جایگزین شود یادآور شد: جایگزینی کار مشکلی است اما میتوان آن را انجام داد.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری یکی از بهترین راهکارها برای تامین خلأ چوب را طرح زراعت چوب و توسعه گونههای سریعالرشد است عنوان کرد و گفت: از مجموع 6/5 میلیون مترمکعب 2 میلیون 300 هزار مترمکعب در استان است و بزرگترین شرکتها مانند نکا چوب، فریم و صنایع چوب و کاغذ مازندران در استان قرار دارند.
این مسؤول با بیان اینکه با اجرای طرح، بحث تعطیلی صنایع وجود ندارد افزود: بحث واردات چوب هم برای تامین آن مطرح است و از نظر فنی باید چوبی که وارد میکنیم برای جلوگیری از ورود آفت بدون پوست باشد.
بابایی با اشاره به اینکه باید برای صنایع که مستقیما چوب مصرف میکنند را از کشور تامین کنیم خاطرنشان کرد: باید به سمت زراعت چوب برویم، گونه صنوبر در میاندست و پاییندست و برای مناطق بالادست تبریزی و اکالیپتوس گونههایی هستند که در زراعت چوب مورد مصرف قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی 250 هکتار زراعت چوب انجام دادیم بیان کرد: در برنامه پنج ساله 400 هکتار هدفگذاری کردیم، در طول برنامه ششم 75 هزار هکتار باید زراعت چوب انجام دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری با اعلام اینکه برای اجرای طرح زراعت چوب چهار اولویت در نظر گرفته شده است تصریح کرد: اراضی مستثنیات مردم یکی از این اولویتها در اجرای طرح زراعت چوب است.
این مسؤول ادامه داد: در این بحث خدمات فنی داده و طرح تهیه میشود، و مردم بقیه اقدامات که معرفی به بانک و دریافت تسهیلات است را انجام میدهند.
بابایی با بیان اینکه بخش دیگر در ارتباط با زراعت چوب اراضی واگذار شده به اشخاص حقیقی و حقوقی است که باید 25 درصد فضای سبز داشته باشند یادآور شد: اراضی که مستعد بوده اما اختلافی است هم جز اولویتهای اجرای طرح زراعت چوب است، بیش از 15 هزار هکتار اراضی مستعد است که بین مردم و منابع طبیعی اختلاف وجود دارد.
وی اضافه کرد: مردم میتوانند در این بحث مالکیت دولت را قبول کنند و زراعت چوب را انجام دهند، سازمان جنگلها این زمینها را واگذار و هر 10 سال تمدید هم میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری با اشاره به اینکه استفاده از عرصههای ملی از دیگر موارد اجرای طرح زراعت چوب است افزود: برخی از اراضی ملی است که تکه تکهاند و خارج از اراضی جنگلی اراضی هستند که پوشش ندارند و با توجه به تاکیدات قانونی از نظر سطح هم محدود هستند.
این مسؤول خاطرنشان کرد: اگر عرضه کاهش پیدا کند با افزایش تقاضا قاچاق چوب بیشتر میشود و برای جلوگیری از این امر باید زراعت چوب انجام و بازار با چوب اشباع شود تا قاچاق مدیریت شود.
بابایی با اعلام اینکه با زراعت چوب نیاز صنایع را برآورده کنیم تصریح کرد: درختان باد افتاده و شکسته تداوم آتشسوزی را بیشتر میکند و اطفای آن سختتر است و در صورت ازدیاد آفات چوبخوار زیاد مشکلات ایجاد میشود.
وی ادامه داد: براساس قانون اجازه خروج نداریم اما در آبراههها و مسیر رودخانهها بلامانع است درختان باد افتاده و شکسته به دلیل خدمات اکوسیستمی برداشته نمیشود.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری بیان کرد: اگر همین درختان مازاد بر نیاز عرصه باشد با مکاتبات و هماهنگیهای لازم که با سازمان جنگلها صورت میگیرد اقدام به خروج میکنیم.
این مسؤول با بیان اینکه با اجرای تنفس جنگلها طرح تعطیل نمیشود و فقط برداشت چوب حذف شده است اظهار کرد: 3 هزار و 500 کیلومتر راه جنگلی داریم و خدمات بزرگی به روستاییان انجام داده ایم، 7 هزار و 500 کیلومتر حصارکشی و 130 هزار متر مربع جنگلکاری انجام شده است.
بابایی با اشاره به اینکه توقف بهرهبرداری به معنای توقف طرحهای جنگلداری نیست افزود: بحث تخصیص امکانات و اعتبارات برای طرحها مطرح است که 80 میلیارد تومان برای توقف بهرهبرداری داده شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون خوب بوده اگر اعتبار داده نشود کار لنگ میشود اظهار کرد: باید اعتبار مصوب و به موقع تخصیص داده شود.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران ـ ساری ادامه داد: از نظر اقلیمی جزء کشورهای خشک هستیم و مشکل ما در آینده دغدغه آب است و با حفاظت و مدیریت منابع طبیعی و جنگلها میتوان این دغدغه را برطرف کرد.
بابایی در پایان گفت: 70 درصد عرصههای ما ملی است و همه اقدامات باید پیوست منابع طبیعی و محیط زیستی داشته باشد.
86041/ع