قدمت 50 ساله ماشین‌آلات آتش‌نشانی جوابگوی زمان بحران نیست/ اختصاص تجهیزات امدادرسانی به شهرداری‌های کشور

مازند شورا: مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران گفت: در شهرهای مختلف استان، ماشین‌آلات قدیمی آتش‌نشانی مشاهده می‌شود که بیش از 50 سال کار کردند و هم‌اکنون جوابگوی حوادث و بلایای طبیعی نیستند./کارشناس‌ارشد سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: برای خرید تجهیزات امدادرسانی به شهرداری‌های سراسر کشور اعتبار تخصیص می‌یابد.

مازند شورا: محمد محمدی‌تاکامی شامگاه چهارشنبه در همایش تخصصی سازمان آتش‌نشانی‌ شهرداری‌های مازندران که به میزبانی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اکنون در شهرداری‌ها آمادگی برای ایجاد و توسعه شعبه‌های سازمان آتش‌نشانی وجود دارد.

وی افزود: بسیاری از شهرهای مازندران از جهت امدادرسانی در مواقع بحرانی دارای مشکلات زیادی هستند هرچند معتقدم باید مسئولان کشوری به مازندران با نگاه ملی بنگرند.

محمدی با اشاره به اینکه باید مسئولان به مازندران در اختصاص ماشین‌آلات جدید آتش‌نشانی توجه کنند، بیان کرد: در شهرهای مختلف مازندران ماشین‌آلات قدیمی آتش‌نشانی مشاهده می‌شود که بیش از 50 سال کار کردند و هم‌اکنون جوابگوی حوادث و بلایای طبیعی نیستند.

وی با اعلام نقش مهم رسانه‌ها و مطبوعات در راستای اطلاع‌رسانی و ترویج عملکرد آتش‌نشانی به مردم، تصریح کرد: نیاز است تا همه سازمان‌های شهرداری با رابطه مطلوب با اصحاب رسانه برای ایجاد بستر مناسب تعاملی وارد میدان شوند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران اظهار کرد: هم‌اکنون پنج سازمان آتش‌نشانی در شهرهای مختلف مازندران فعالیت دارند تا در مواقع بروز حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی خدمت‌رسانی کنند.

این مسئول با اشاره به جلسات مختلف ماهانه با حضور عوامل سازمان‌ها در استانداری مازندران، ادامه داد: این نشست‌ها با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها اجرایی می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: از سوی دفتر امور شهری استانداری مازندران تاکنون چهار بازدید انجام دادیم که با هدف الگوبرداری، ارائه خدمات و نحوه عملکرد آتش‌نشانی‌ها صورت گرفت.

وی با تاکید بر اینکه امروزه چهار شهر بزرگ مازندران از مهم‌ترین امکانات آتش‌نشانی برخوردار هستند، بیان کرد: در بخش IT و برنامه‌ریزی برای چشم‌انداز 1404 و 1414 دستورالعمل‌هایی را برای اجرایی شدن در نظر داریم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران تاکید کرد: هم‌اکنون دستورالعمل مدیریت بحران در استان تصویب شد و براساس آن در شهرستان‌ها اعضای مدیریت بحران مشخص شدند البته قصد داریم سمینار بزرگ مدیریت بحران با حضور مسئولان کمیته مدیریت بحران در آینده‌ای نزدیک برگزار شود.

وی مازندران را مهمان‌سرای بسیار بزرگ برای گردشگران و مسافران دانست و یادآور شد: سالانه این استان پذیرای بیش از 12 میلیون مسافر و گردشگر است و با توجه به دو برابر شدن جمعیت استان در زمان تعطیلات نوروزی، تابستانی و روزهای تعطیل پایان هفته دغدغه اصلی بحث زباله است.

محمدی در پایان گفت: برای معضل زباله در مازندران نیاز به هم‌اندیشی و ارائه راه‌حل‌های مطلوب احساس می‌شود.

اختصاص تجهیزات امدادرسانی به شهرداری‌های کشور

 

بابک نوراللهی چهارشنبه شب در همایش تخصصی سازمان‌های آتش‌نشانی شهرداری‌های مازندران در دفتر مدیریت بحران شهرداری آمل اظهار کرد: برای خرید تجهیزات امدادرسانی به شهرداری‌های سراسر کشور اعتبار تخصیص می‌یابد.

وی با اعلام اینکه بازدیدهای متعددی از سازمان‌ شهرداری‌های کشور داشتیم، افزود: در این بازدیدها توانمندی سازمان‌های آتش‌نشانی در بخش مدیریت بحران از گذشته تا حال ارزیابی و آنالیز شد.

نوراللهی تصریح کرد: در ارزیابی و بازدید از شهرداری‌های کشور مهم‌ترین اصل الگوبرداری مناسب از فعالیت سازمان‌های سایر استان‌هاست که با برنامه‌های ارزیابی و نظارت بر سازمان‌های آتش‌نشانی فعال در کشور الگوبرداری زیادی انجام شد.

وی بیان کرد: دستورالعمل تشریح در مدیریت بحران در ستاد بحران شهرداری‌ها در دستور کار قرار دارد هرچند در این بین با اتخاذ تصمیمات لازم شهرداری‌ها متولی اصلی مدیریت بحران معرفی شدند.

کارشناس‌ارشد سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به اینکه سازمان مدیریت بحران نیاز به برنامه‌های مشخص و نظام‌یافته دارد و در آنها باید شرح وظایف و کارگروه‌هایی ایجاد شود، تصریح کرد: دستورالعمل‌های جدید از سوی سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور به شهرداری‌ها در استان‌های مختلف ابلاغ شده است.

این مقام مسئول تجهیزات سازمان‌های آتش‌نشانی در برخی استان‌های کشور را پاسخ‌گوی شهرداری‌ها ندانست و گفت: طی بازدیدی که در سال 1385 از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل داشتیم تنها یک دستگاه امدادرسانی و ایمنی در این شهر وجود داشت که نمی‌توانست پاسخ همشهریان را بدهد.

وی گفت: با اختصاص بودجه لازم طی سال جدید بیش از 100 هزار نفر از تجهیزات جدید سازمان آتش‌نشانی برخوردار می‌شوند و برای اختصاص و خرید ماشین‌آلات سنگین، لودر، کمپرسی و گریدر در سال‌جاری بودجه جداگانه‌ای لحاظ شد.

شهردار رامسر هم در این مراسم نقش سازمان آتش‌نشانی در شهرها را بسیار مهم دانست و گفت: با توجه به فعالیت مختلف این سازمان نیاز است تا مسئولان کشوری به آن نگاه ویژه داشته باشند.

نصرت‌الله کوزه‌گر با تاکید بر اینکه امروزه ساخت‌وسازهای جدید چند طبقه و بلندمرتبه‌سازی را در شهرهای مختلف شاهد هستیم، تصریح کرد: این ساخت‌وسازهای خاص نیازمند خدمات ویژه آتش‌نشانی است که در برخی مواقع برای مقابله با بحران باید از دستگاه‌های حدود 32 متری بهره برد.

وی وجود ماشین‌آلات موجود در سازمان‌های آتش‌نشانی را جواب‌گوی ساخت‌وسازهای جدید ندانست و عنوان کرد: باید برای تهیه دستگاه‌های جدید و پیشرفته تصمیمات لازم اتخاذ شود.

 

آتش نشانی محمد محمدی‌تاکامی-بابک نوراللهی نصرت‌الله کوزه‌گر همایش ‌سازمان‌های آتش‌نشانی