مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در این نشست گفت: روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته 400 میلی متر بارندگی طی 48 ساعت در شهرستان رامسر گزارش شدکه این میزان بارش غافلگیری مازندرانی ها را در نیمه اول پاییز به دنبال داشت و موجب آبگرفتگی معابر در رامسر و تنکابن و در روز پنحشنبه در میاندرود و آمل شد که برنامه ریزی خوب و مناسب برای نیمه دوم امسال را الزامی کرد.
علی نبیان گفت: همچنین با بارش برف در برخی محورهای مواصلاتی از جمله سوادکوه مواجه بودیم که نداشتن زنجیر چرخ در شب اول بارش ها مسافران این استان را با چالش و مشکل مواجه کرد که با حضور امدادگران هلال احمر این چالش ها برطرف شد.
معاون امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به لزوم پاکسازی انهار از شاخ و برگ و درختان قطع شده گفت: قبل از پاکسازی انهار باید میزان کل مسیر و احجام مشخص شده و فرمانداران باید محورهای مورد نیاز برای پاکسازی را شناسایی و در قالب صورتجلسه برای طی مراحل قانونی به دستگاه های مربوط ابلاغ کنند.
نبیان افزود: در زمینه جمع آوری آبهای سطحی نیز شهرداران مکلفند ضمن هماهنگی با آب منطقه ای این طرح را اجرا کنند.
وی همچنین در زمینه وقوع حریق در میانکاله با اشاره به اجرایی شدن طرح قانونی تنفس جنگل از سال آینده و ممنوعیت برداشت گفت: میانکاله یک طرح ملی و جهانی است و باید از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با عنوان یک طرح ملی اعتبار تزریق شود.
وی تاکید کرد: درنظرگرفتن دو دستگاه ماشین آتشنشانی برای منطقه میانکاله جهت کنترل حریق در نقطه شروع، در حال حاضر و تا زمان انجام اقدامات ملی و نیز مدیریت کار کارشناسی شده لازم است.
مدیر عامل آب منطقه ای مازندران نیز در این نشست گفت: سال زراعی گذشته به دلیل کاهش 60 درصدی بارندگی نسبت به سالهای ماقبل با خشکسالی و مشکل بویژه در تامین آب کشاورزی مواجه بودیم.
محمد ابراهیم یخکشی افزود: امسال طی 3 روز بطور متوسط با 60 میلیمتر بارندگی در استان با حجم یکهزار و 500 میلیون مترمکعب روبرو شدیم که در کنار جبران کمبود آب مشکلاتی به همراه دارد و نکاتی را الزامی می کند.
وی دفع آبهای سطحی شهرها و لایروبی انهار را دو نکته و خواست ضروری عنوان و تاکیدکرد: طغیان انهار و نیز مسدودشدن مسیرهای آب و زیر پل ها با شاخ و برگ های قطع شده درختان در مسیر مخاطراتی به همراه دارد.
یخکشی تصریح کرد: پاکسازی مدخل ها نیز در کنار برنامه ریزی های لازم برای جلوگیری از سیلاب باید مدنظر باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نیز گفت: در نیمه نخست امسال به دلیل شرایط آب و هوایی خاص 63 فقره حریق در سطح 157 هکتار صورت گرفت که افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته که شاهد 10 فقره در سطح 11 هکتار بودیم داشته است.
ستار بابایی کاهش زمان اطفای حریق را درخواست این اداره عنوان کرد و گفت: در زمینه بارندگی ها نیز در خصوص آبراهه ها دستگاه های مربوط، مسیرهای مشکل دار از درختان حادثه ساز را گزارش دهند.
**ارتقای طرح خادم به 36 هزار خانوار در مازندران
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران نیز با اشاره به غافلگیری در نیمه اول پاییز به دلیل بارش برف و باران گفت: سیستم های اجتماعی و استفاده از ظرفیت های مردمی در زمان مخاطرات مغفول مانده است.
مجتبی اکبری بر لزوم آگاهی بخشی به مردم در مورد تغییر وضعیت اقلیم و هوا تاکید کرد و گفت: اگر شبکه مردمی شکل نگیرد تمهیدات ما پاسخگوی حجم مخاطرات نخواهد بود.
وی افزود: سال گذشته طرح خادم (خانواده آماده در مخاطرات) برای اولین بار در این استان اجرا شد که طی آن 10 هزار خانواده با بخش های مختلف مخاطرات آشنا و برای مقابله با آنها آموزش داده شدند که امسال درصدد ارتقای این عدد به 36 هزار خانوار هستیم.
اکبری افزود: داوطلبان هلال احمر طی 12 مرحله به خانه ها سرکشی کرده و در زمینه های مختلف محیط زیست، برق، انرژی و مسائل مختلف دیگر مردم را آموزش می دهند.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت دستگاه های مختلف در اجرای این طرح می تواند کمک بزرگی در جهت مقابله با مخاطرات باشد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران گفت: طرح 'خانه هلال و مدیریت بحران' و راه اندازی این خانه ها در روستاها در دست اجراست که در فاز اول اجرای آن در 131 دهستان برنامه ریزی شده است.
وی افزود: اگر در کل استان یک شبکه مردمی تشکیل شود در هنگام مخاطرات با این حد چالش مواجه نمی شویم.
دریافت مجوز قطع درختان آسیب زا و ایجاد و استقرار پایگاه اطفای حریق در میانکاله، استقرار هواپیمای آب پاش و پیشگیری از انحراف اعتبارات از موضوعات و یا شهرها به موضوع یا شهری دیگر از دیگر خواسته های مطرح شده از سوی برخی اعضای شورای مدیریت بحران مازندران در این نشست بود.
خبرنگار: فاطمه رحمتی***انتشاردهنده:محسن حسن نیا
3009/1899
اجتماعي
بحران
مازندران
بارندگي