بلایای طبیعی در کمین مسافران جاده کوهستانی کجور

مازندشورا: نوشهر-ایرنا - همه ساله در نیمه دوم سال همزمان با آغاز فصل سرما و یخبندان، برای ساکنان و مسافران بخش کجور شهرستان نوشهر به خاطر ریزش و رانش کوه عبور از جاده سخت گذر و کوهستانی این منطقه نگران کننده است.

مازندشورا: این مسیر پر پیچ و خم به طول حدود 60 کیلومتر که از منطقه دوآب با چشم اندازهای دلنواز آغاز شده و پس از گذر از دره های زیبای رشته کوه های البرز و دامنه این کوه ها خیلی از مسافران سواره را به مرتفع ترین روستاها تا ارتفاع حدود 2 هزار متری از دریا هدایت می کند.
بررسی ها گویای این واقعیت است که مسافران در حال گذر از این جاده به علت عواملی مانند نداشتن چراغ روشنایی ،‌ کم عرض بودن پل ها ، نصب نشدن گاردریل در سرپیچ ها و سراشیبی ها و وجود دست اندازهای تند درامان نیستند ، این روزها براثر وقوع حوادث دیگری نظیر ریزش و رانش کوه نگرانی های آنان را تشدید کرده است.
به عنوان نمونه می توان به رانش و ریزش کوه منطقه ناصرآباد که عصر دیروز رخ داد اشاره کرد که در پی آن برای ساعاتی آمد و شد خودروها در این مسیر با دشواری انجام می گرفت.
نکته مهم ترآنکه خیلی از مسافران و حتی گردشگران داخلی و خارجی که برای سفر به شهرستان های ساحلی غرب مازندران جاده چالوس - کرج (کندوان ) را برمی گزیند برای دیدن جاذبه های طبیعی ، گردشگری و کشاورزی بخش تاریخی کجور فقط می توانند از این جاده عبور و مرور داشته باشند.
رئیس اداره راهداری و حمل نقل جاده ای شهرستان نوشهر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت که اگرچه براثر ریزش کوه دراین منطقه حادثه ای برای مسافران رهگذر رخ نداد ولی باید با تدبیر وبرنامه ریزی از وقوع دوباره این بلای طبیعی در این نقطه جاده جلوگیری کرد.
سهیل درویش افزود :‌ بدنبال وقوع این حادثه پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که علت ریزش کوه دراین نقطه جاده متاسفانه ناشی از فعالیت های غیراصولی کشاورزی در مناطق بالادست آن بوده است.
وی اظهار داشت : دربعد پیشگیری مجدد از بروز چنین حوادثی نیازمند اعتبار هستیم و امیدوارم با پی گیری های استانی و ارائه گزارش به فرماندار شهرستان بتوان اقداماتی در این حوزه برای حفظ جان مسافران در حال گذر از این مسیر انجام داد.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نوشهر گفت :‌ در دیگر مناطق این جاده از جمله کت کش نیز چنین حوادثی رخ می داد که با تامین اعتبارات لازم و درپی آن انجام عملیات فنی تا حدودی از لغزش زمین و ریزش کوه در این منطقه جلوگیری شد.
کارشناسان و صاحب نظران نیز معتقدند که عواملی مانند مستعد بودن ناهمواری ها از نظر منشأ ساختمانی و دینامیک، قطع درختان و بهره برداری های بی رویه از جنگل ها، رعایت نکردن اصول فنی و نگهداری جاده های جنگلی و روستایی، عدم اعمال مدیریت صحیح و بهره برداری غیر اصولی از منابع موجود همراه با بحث تغییر اقلیم و تغییر الگوهای بارش باعث تشدید پدیده ریزش ، لغزش زمین و رانش کوه در برخی مناطق کشور بویژه استان های شمالی شده است.
بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با 12 هزار نفر جمعیت ثابت و 25 هزار نفر جمعیت متغییر ، 62 روستا و 2 شهر در دل خود جای داده است و به علت برخورداری از مزیت های فراوانی نظیر سرسبزی های خاص ، قلل سربه فلک کشیده البرز ، جنگل ها ،‌آثار تاریخی ، رودخانه ها ، چشمه های جوشان و نیز روستاهای با معماری بومی و سنتی در تمامی فصول سال مورد توجه خیلی از مسافران و حتی گردشگران خارجی است.
خبرنگار: مهراب زکی پور کینجی**انتشا ردهنده: محسن حسن نیا
7078 /1602/1899

اقتصاد

راه و شهرسازي

ريزش كوه

نوشهر

مسافران نوشهر منطقه شهرستان مناطق طبیعی تاریخی جلوگیری حادثه دراین خبرنگار البرز حوادثی جمعیت تغییر برداری کوهستانی راهداری گردشگران تشدید براثر مانند خارجی بررسی اداره اندازهای کشاورزی عواملی