اختصاصی مازندشورا: به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ساری، علی اکبر زلیکانی ضمن اشاره به مشکلات فرهنگی موجود در شهر ساری و اینکه بسیاری از شهروندان به وظایف و حقوق شان آگاه نیستند، اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری در سالهای اخیر را در بهبود وضعیت ترافیک و مدیریت پسماند موثر خواند و بر ضرورت تداوم این روند تأکید کرد.
آماری که مسئولان از میزان بیکاری ارائه می دهند با واقعیت فاصله دارد
وی با اشاره به مشکل اشتغال جوانان در جامعه گفت: متأسفانه آماری که مسئولان استانی از میزان بیکاری اعلام می کنند، با واقعیت فاصله دارد. آنها رقمی بین 16 تا 20 درصد را اعلام می کنند اما من رقم واقعی را بالای 50 درصد می بینم چرا که در مراکز تولیدی خبری از جذب نیست و جذب در دستگاه های دولتی نیز تعطیل است. فقط شهرداری ساری است که در زمینه اشتغال جوانان اقدام می کند. متأسفانه در سطح کلان استان همه چیز فقط در حد حرف بوده است. امیدوارم در دولت دوم آقای دکتر روحانی شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
زلیکانی افزود: قانون برای شورا و شهرداری وظایفی را در حوزه اشتغال زایی تعیین نکرده است اما ما می توانیم به بهتر شدن اوضاع کمک کنیم. به عنوان مثال در رونق گردشگری، بخش کشاورزی و ... می توانیم اثربخش باشیم. ما تولید کننده گلاب هستیم گلابی که مرغوبیتی بسیار بهتر از خیلی جاهای دیگر از کشورمان دارد. متأسفانه حلقه بین تولید و توزیع را نتوانستیم ایجاد کنیم. در شهر و استان ما تولید کننده و مصرف کننده متضرر می شوند و این واسطه ها هستند که سود می برند.
وی ادامه داد: در حوزه افزایش سرانه فضای سبز شهر ساری پروژه های خوبی انجام شده و تعدادی هم در دست اجراست. بوستان ولایت، بوستان بانوان، پارک جنگلی کوهستانی سکوتپه و فاز دوم بوستان ملل از جمله پروژه هایی هستند که پیوست اشتغال زایی دارند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری تغییرات مدیریتی اخیر صورت گرفته در بدنه شهرداری ساری را در راستای بهبود وضعیت اشتغال دانست و تصریح کرد: سازمان میادین میوه و تره بار از سازمان هایی است که می تواند در حوزه اشتغال بسیار گره گشا باشد اما متأسفانه از آن غافل بودیم لذا یکی از مدیران با سابقه شهرداری برای اداره آن برگزیده شده است. اتفاقاً در جلسه کمیسیون طرح و برنامه که به زودی برگزار می شود، دستور کار ما تدوین برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت برای سازمان میادین میوه و تره بار خواهد بود.
تحقق بودجه شهرداری در سالهای اخیر از کوشش های عبوری حاصل شده است
وی در خصوص وضعیت درآمدی شهرداری نیز گفت: شهرداری ها دیگر به درآمد ناپایدار کوششی نمی توانند اتکا کنند اما امروز شهرداری ساری به پاس تلاش های آقای عبوری که نمی توانیم آن را غیر کوششی بنامیم، بودجه خود را محقق نموده است. باید توجه داشت که این درآمدها هر ساله حاصل نخواهند شد.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر ساری با اشاره به انتقاداتی که از عملکرد شورای دوره چهارم ساری صورت گرفته است، گفت: با اینکه بنده عضو شورای دوره چهارم بودم اما به شخصه عملکرد شورای قبلی را اصلاً نپسندیده ام. معتقدم شورای چهارم کمترین نقش را در دستاوردهای مدیریت شهری داشته و در این خصوص نقش آقای عبوری بسیار پررنگ تر بوده است. در واقع شهردار از شورا یک گام جلوتر بود.
بین اعضای دوره پنجم شورای شهر ساری دغدغه های مشترک وجود دارد
وی ترکیب شورای پنجم شهر ساری را خوب توصیف کرد و اذعان داشت: به نظرم ترکیب دوره پنجم خیلی بهتر از دوره قبل است. با وجود تضارب آراء اما الحمدلله همه اعضاء دغدغه مشترک دارند. ان شاء ا... بتوانیم برای این دغدغه ها برنامه ریزی مناسبی صورت دهیم و بتوانیم پروژه ها را به سرانجام برسانیم.
با نگاه نرم افزاری و فرهنگ سازی می توانیم مشکل ترافیک ساری را به حداقل برسانیم
زلیکانی در پاسخ به این پرسش که شهرداری و شورا در خصوص کاهش معضل ترافیک در شهر چه اقداماتی انجام داده اند، گفت: شهرداری در این حوزه اقدامات موثری را داشته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت. سعی کرده ایم دردوره جدید شورا نگاه نرم افزاری به حل مشکلات ترافیکی داشته باشیم. این نگاه می تواند در به حداقل رساندن مشکلات فرهنگی در حوزه ترافیک نیز موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه مانیتورینگ یکی از راه های کاهش ترافیک می باشد و خودم استارت آن را در ساری زده ام، ابراز داشت: ساختمان شهریار 3 که گره ترافیکی شدیدی در خیابان فرهنگ به وجود آورده مربوط به مدیریت قبل از عبوری است که دوربین های مداربسته در حوالی آن نصب شده و به زودی راه اندازی می شود. موضوع مانیتورینگ در خیلی از اماکن دیگر نیز در حال انجام است اما هنوز با استانداردها و حد ایده آل فاصله داریم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری گفت: در حوزه سخت افزاری نیز در چند محور همچون جاده ساری – تاکام حد فاصل ابتدای بلوار کشاورز تا سکوتپه ، جاده ساری – قائم شهر و همچنین کمربندی جنوبی و شمالی اقداماتی خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرداری در راستای حل مشکلات ترافیکی کم کاری برخی دستگاه ها را نیز پوشش داده است، اظهار داشت: تمام تملکات مربوط به کمربندی سه راه جویبار تا گارد جنگل با وجود اینکه درحوزه وظایف وزارتخانه بوده است را شهرداری انجام داد. تقاطع همسطح خطرناکی محور ساری - قائمشهر وجود داردکه باید با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی احداث یک روگذر، اتصال کمربندی جنوبی و شمالی را به سرانجام برسانیم.
ساری از شهرهای خوب ایران در زمینه رعایت اصول زیباسازی است
علی اکبر زلیکانی ضمن تمجید از رعایت اصول زیباسازی در مرکز استان، ساری از شهرهای خوب ایران در این حوزه دانست و اضافه کرد: برای بافت های فرسوده و همچنین سکونتگاه های غیر رسمی برنامه های خوبی داریم. طرح مبلمان منطقه 3 در دست بررسی است. ما سکونتگاه های غیر رسمی داریم که به مناطقی همچون کوی آزادی ، غفاری ، چمران مربوط می شود. اینها خارج از ضوابط شهرسازی و بر اثر مهاجرت افراد به این مناطق ساخته و مشکل ساز شده اند. فاز دوم بوستان ملل که از پل کابلی داراب تا عبور تنگه لته است، آثار توسعه را از رودخانه به بسیاری از نقاط شهر از جمله همین مناطق خواهد برد و قطعاً در این دوره این اتفاقات خواهد افتاد.
وی افزود: البته مشکل سکونتگاه های غیر رسمی تنها به جنوب شهر ختم نمی شود بلکه در مناطق تازه الحاق شده همچون قرق و شرف آباد نیز با این مشکلات مواجه هستیم که باید برای آنها نیز برنامه ریزی شود.
میزان مطالبات وصول نشده شهرداری از افراد حقیقی و حقوقی قطعاً از بدهی هایش بیشتر است
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری با انتقاد از مطالبی که گاهاً از بدهی های زیاد شهرداری در فضای مجازی عنوان می شود، اذعان داشت: در فضای رسانه ای حرف زیاد زده می شود اما واقعیت این است که حوزه مالی شهرداری بسیار پر اتفاق است و در هر لحظه از شبانه روز تراکنش های مالی به وقوع می پیوندد. این تراکنش ها برای شهرداری هم درآمدی و هم هزینه ای است لذا نه تنها منتقدان بلکه بنده به عنوان عضو شورا و حتی آقای عبوری هم نمی تواند رقم دقیقی از میزان بدهی و طلبکاری های شهرداری را بیان کند.
وی افزود: این موضوع به حسابرسی های دقیق درخصوص طلبکاری و بدهکاری ها دارد اما می توانم بگویم میزان مطالبات وصول نشده شهرداری از افراد حقیقی و حقوقی قطعاً از بدهی هایش بیشتر است. نکته ای که برایم محل سوال می باشد این است که منتقدان می گویند شهرداری پروژه هایش را به دوستانش واگذار می کند و از طرفی از بدهکاری به همین پیمانکاران انتقاد می کنند. جالب است بدهکاری ها هم به همین افراد است.. بالاخره ما نفهمیدیم که آنها مدافع کدام طرف هستند.
زلیکانی به درآمد کم شهرداری ها در شش ماهه نخست سال اشاره و خاطرنشان کرد: میزان درآمد شهرداری ها در شش ماهه دوم وضع بهتری دارد که در شهرداری ساری نیز وضع به همین منوال است لذا قطعاً اوضاع مالی شهرداری در ماه های آینده بهتر خواهد شد.
مردم به عنوان قَیّم همه ارکان نظام اسلامی بر عملکرد مسئولان نظارت کنند
وی مردم را قَیّم همه ارکان نظام اسلامی خواند و گفت: این مردم هستند که به نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر و ... قدرت می دهند و ما هیچ شأنی جز نوکری آنها نداریم. انتظار ما هم از مردم این است که بدون واسطه بر ما نظارت کنند. اگر انحرافی دیدند باید مستقیم ما را مورد خطاب قرار دهند و تماشاگر نباشند. معتقدم باید در تمام جلسات مان خبرنگاران حاضر باشند حتی شهروندان علاقه مند هم می توانند بیایند مگر اینکه جلسه به درخواست فرماندار، شهردار و ... غیر علنی باشد. ممکن است برخی از همکاران بنده در شورا، موافق حضور خبرنگاران نباشند اما بنده به شخصه از هیچ تلاشی برای احقاق حق شهروندان فروگذار نخواهم بود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری در واکنش به این موضوع که اعضای شورا در ابتدای کار خود قسم خدمت چهارساله یاد می کنند اما مشاهده می شود که در میانه راه برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا می دهند، گفت: ان شاء ا... نیت شان خیر باشد. من در مقام پاسخگویی نیستم. البته این موضوع خلاف قانون هم نیست. شاید آن اعضای محترم بر این باورند که می توانند با استفاده از تریبون شورا خودشان را به مردم بهتر معرفی کنند و معتقدند می توانند پتانسیل های بیشتر خود را در معرض رأی مردم بگذارد.
وی افزود: نمی توان به این اتفاقات خورده گرفت و به نظرم ایرادی به این موضوع وارد نیست. مثلاً رئیس جمهور فعلی ما (روحانی) سابقاً چهار دوره نماینده مجلس بوده است ما نمی توانیم بگوییم ایشان از نمایندگی مردم سوء استفاده کرده است. البته این را بگویم که از این حرف های من این گونه استنباط نشود که خودم می خواهم وارد فضای انتخابات مجلس شوم. همین جا اعلام کمی کنم هیچ برنامه ای برای انتخابات مجلس ندارم.
جسارت، جوانی و انرژی عبوری می تواند به کمک استان بیاید
زلیکانی در خصوص مطرح بودن نام مهدی عبوری شهردار ساری بعنوان استاندار آینده مازندران که در ماه های اخیر به اصلی ترین موضوعی که رسانه ها به آن می پردازند، تبدیل شده گفت: آرزو می کنم این اتفاق بیفتد. در سالهای بعد از انقلاب از شرق، غرب و شهرهای میانی مازندران مدیرانی آمدند و خدمت کردند اما شرایط فعلی استان مطلوب نیست و من می گویم یک بار هم که شده باید این اعتماد به مدیران ساروی انجام شود.
وی افزود: جسارت ، جوانی و انرژی عبوری می تواند به کمک استان بیاید. معتقدم وضعیت مطلوبی که در ساری داریم می تواند در استان هم اتفاق بیفتد. متأسفانه به مردم مظلوم مازندران بعد از انتخابات توجه خوبی نمی شود. امیدوارم با انتخاب ایشان (عبوری) توجه لازم صورت گیرد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری افزود: اطمینان دارم با حضور عبوری در استانداری چرخ اقتصادی مازندران به حرکت درخواهد آمد و نسل جدیدی از نیروی جوان وارد عرصه مدیریت استان خواهند شد.
وی با انتقاد از مباحثی که در خصوص جوان بودن عبوری جهت تصدی استانداری مازندران مطرح می شود، اذعان داشت: چطور در سالهای اول بعد از انقلاب جوان 20 ساله می توانست فرماندار و در 24 سالگی استاندار شود و یا همین الان که یک جوان 35 ساله وزیر ارتباطات و فناوری شده است اما عبوری با 36 سال سن و کوله باری از تجربه و مدیریت اجرایی نمی تواند استاندار شود؟
زلیکانی در خاتمه صحبت هایش صدای واحد عقلای استان مازندران از جمله نماینده ولی فقیه، مجمع نمایندگان، روحانیت و ائمه جمعه، احزاب و میزان قابل توجهی از حمایت های مردمی را مورد توجه قرار داد و گفت: همه خواهان این هستند که دولت محترم به جوان محبوب ساروی اعتماد کند. بنده هم می گویم اگر عبوری استاندار شود چنان فضایی را ایجاد خواهد کرد که رفتنش از استان باعث ناراحتی مازندرانی ها خواهد شد.