مازند شورا: رسم بر این است هنگامیکه سال به روزهای پایانی خودش نزدیک میشود یا سالی جدید آغاز میشود، روزنامه نگاران درحوزههای مختلف به بررسی اتفاقات و رویداد های مهمی که در سال گذشته چهرههای مختلف آنها را رقم زدهاند میپردازند. «بررسی وعدههایی که مسئولان اقتصادی در یکسال مطرح کردند اما محقق نشده است» از آن دست سوژههایی است که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. البته این حق را هم قطعا برای فردی که نام او به عنوان رکورد دار «وعدههای محقق نشده» ثبت میشود وجود دارد که توضیحات خود را مطرح کند.
اظهار نظرهای مسئولان اقتصادی درباره کاهش قیمتها چه در بازار ارز و سکه، چه در رابطه با کالاهی مصرفی و وعدههای تکراری آنها در این رابطه را اگر کنار بگذاریم در میان وزرای اقتصادی کابینه دهم بیشترین وعدههایی که در سال گذشته مطرح شد اما فرجامی برای آن ثبت نشد براساس برآوردهای صورت گرفته به علی نیکزاد، وزیر پر کار سال 1391 ارتباط پیدا میکند.
نیکزاد، وزیری که در ابتدای دولت دهم وزارت مسکن را بر عهده داشت در میانههای دولت با ادغام وزارت راه و مسکن سکان هدایت وزارت تازه تاسیس شده «راه و شهر سازی» را بر عهده گرفت.
او در در سال 1391 و هنگامیکه وزیر ارتباطات کنار گذاشته شد مدتی نیز سرپرستی وزارت ارتباطات را بر عهده داشت. در ادامه مروری خواهیم کرد به وعدههایی که نیکزاد آنها را مطرح کرد اما در سال گذشته عملی نشد. نخستین وعده او به افتتاح آزاد راه همدان- ساوه ارتباط پیدا میکند. هنوز زمان زیادی از سال 1391 نگذشته بود که نیکزاد در حاشیه بازدید از افتتاح آزاد راه همدان- ساوه که در اردیبهشت سال 1391 انجام شد اعلام کرد که تا پایان شهریور 91 این آزاد راه به بهره برداری خواهد رسید. بر اساس آخرین اطلاعاتی که منتشر شده 85 کیلیومتر از این آزاد راه با طول 85 کیلومتر در بهمن سال 1391 به بهره برداری رسید.
نیکزاد وعدهای دیگر نیز مطرح کرد مبنی بر اینکه قطعه چهار آزاد راه تهران- شمال تا عید فطر یا حداکثر شهریور به پایان خواهد رسید. وعده دیگری که عملی نشد.
وعدههای محقق نشده وزیر راه و شهر سازی در سال 1391 به همین جا ختم پیدا نمیکند به طوریکه وعده دیگر او درباره پرداخت وام مسکن به خبرنگاران در اردیبهشت سال گذشته نیز محقق نشد. نیکزاد در این رابطه اینگونه توضیح داده بود: «وام خرید و ساخت مسکن خبرنگاران در شورای عالی مسکن با تاکید رییس جمهوری به تصویب رسیده و به زودی به خبرنگاران واجد شرایط پرداخت میشود.» وامی که تا روزهای پایانی سال 1391 هم خبری از آن نبود تا بر این اظهار نظر وزیر راه و شهر سازی هم مهر «محقق نشد» نصب شود.
در سالی که گذشت موضوع «افزایش قیمت بلیت هواپیما و قطار های مسافر بری» به دفعات مطرح شد. موضوعی که خواسته شرکت های هواپیمایی و ریلی بود و در نهایت هم بر اساس ادعای برخی کارشناسان تحقق پیدا کرد. علی نیکزاد، وزیر راه و شهر سازی در 15 امین روز بهمن سال 1391 به صراحت عنوان کرد که «از امروز نرخ بلیت هواپیما، قطار و شناور های مسافری برای ایام نوروز هیچ افزایشی نخواهد داشت.» این اظهار نظر در حالی صورت گرفت که در نخستین هفته اسفند سال 1391 تابناک خبر داد که نرخ بلیت قطار به طور متوسط 31 درصد افزایش یافت./ محمد هیراد حاتمی