آمل پایلوت کشوری کنترل هاری شد

مازندشورا: ساری - ایرنا - شرکت کنندگان در کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری در آمل این شهرستان را به خاطر وجود زیرساخت های آموزشی واقدام های عملی واجرایی چند ساله پژوهشکده انیستیتوپاستور شمال کشور به عنوان پایلوت کشوری کنترل بیماری انتخاب کردند.

مازندشورا: دبیر اجرایی این کارگاه بین المللی روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : پژوهشکده انیستیتوپاستور شمال کشور در آمل از حدود چهار سال پیش با همکاری انیستیتوپاستور ایران اقدامات پیشگیرانه عملی برای کنترل و نیز آموزش روستائیان جهت مقابله با بیماری هاری در چندین روستای بخش دشت سر آمل اجرا کرد که دستاوردهای خوبی داشته است.
دکتر علیرضا غلامی افزود : عملکرد موفق در این طرح و تهیه فیلم مستند آن در کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری ، مورد تائید کارشناسان سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته و آنها خواهان توسعه این طرح در همه مناطق ایران شدند.
کارگاه بین المللی پایش و کنترل بیماری هاری با حضور محققان 13 کشور جهان از 16 مهر ماه در آمل آغاز شد و تا 27 این ماه ادامه دارد.
دستکم 20 محقق و کارشناس برتر در زمینه بیماری هاری از کشورهای اسپانیا ، فرانسه ، آفریقای جنوبی ، یونان، بنگلادش ، عراق ، لیبی ، مراکش ، پاکستان ، بوتان، تونس ، هند و ایران در این آزمون و کارگاه بین المللی حضور دارند.
دبیر اجرایی این کارگاه گفت که شرکت کنندگان در این کارگاه پس از پشت سر گذاشتن کلاس های توجیهی در دانشگاه شمال آمل ، وارد کار میدانی در روستاهای بخش امامزاده عبدالله این شهرستان شدند.
وی توضیح داد : این کارشناسان به چهار گروه تقسیم شده و به همراه کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به روستاهای منطقه رفتند.
غلامی گفت : در این اقدام عملی کارشناسان و محققان سازمان بهداشت جهانی از 10 کشور جهان از جمله دکتر ' دنیل استوارت ' استاد رفتار با حیوانات از آفریقای جنوبی و ' مونیکال لیچن ' متخصص واکسیناسینون سگها از سوئیس حضور داشتند.
وی افزود : در اجرای این برنامه آموزشی و توجیهی ، کارشناسان حاضر با زنده گیری سگ های ولگرد و هماهنگی با سگ های دارای صاحب ، این حیوانات را واکسینه و برای آنها شناسنامه سلامت صادر کردند.
غلامی توضیح داد : نکته قابل توجه برای این کارشناسان ، اطلاعات و آشنائی روستائیان با بیماری هاری و نشانه های آن بود که سبب شد تا آمل به عنوان پایلوت کشوری کنترل هاری انتخاب شود.
این کارگاه بین المللی به صورت مشترک بین انیستیتوپاستور ایران و فرانسه و با همکاری سازمان بهداشت جهانی ، سازمان جهانی حیوانات ، سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) ، شبکه انیستیتوپاستورهای دنیا ، کنسرسیوم بین المللی مبارزه با بیماری عفونی و دانشگاه لوزان فرانسه درحال برگزاری است.
خبرنگار: مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654

علمي آموزشي

بيماري هاري

طرح پايلوت

مازندران

کارگاه کارشناسان المللی جهانی کنترل بیماری غلامی بهداشت انیستیتوپاستور فرانسه حیوانات آفریقای دانشگاه توضیح روستاهای توجیهی جنوبی افزود اجرایی کشوری خبرنگار همکاری پایلوت روستائیان محققان