لزوم زیباسازی بصری و حفظ هویت فرهنگی شهرهای مازندران

مازند شورا - استاندار مازندران گفت: یکسان سازی رنگ دیوار ساختمان‌های مازندران ضرورتی انکار ناپذیر است و استفاده از رنگ‌هایی مانند نارنجی، زرد و سبز که در طبیعت استان به وفور مشاهده می‌شود می‌تواند بر زیبایی بصری شهرهای استان اضافه کند.

مازند شورا: «علی اکبر طاهایی» عصر چهارشنبه در مراسم معارفه فرماندار بهشهر که در فرمانداری این شهر برگزار شد اظهار داشت: ظاهر سنتی شهرها و روستاهای مازندران به دلیل ترویج بی رویه نمادهای زندگی جدید تغییرات زیادی کرده که در این میان، بی توجهی به ارائه نماد مناسب و یکسان شهرسازی از طرف شهرداری ها، این روند را تشدید کرده است.

وی بیان داشت: باید طرحی تهیه و به اجرا دربیاید که براساس آن، از ساخت دیوارهای بتونی در روستاها جلوگیری شود.

استاندار مازندران افزود: در شهرها نیز یکسان سازی رنگ دیوار ساختمان‌های مازندران ضرورتی انکار ناپذیر است و استفاده از رنگ هایی مانند نارنجی، زرد و سبز که در طبیعت استان به وفور مشاهده می‌شود می‌تواند بر زیبایی بصری شهرهای استان اضافه کند.

طاهایی ادامه داد: برای بام منازل مازندران نیز به دلیل احتمال آلودگی پوشش بام معروف به ایرانیت، سقف کردن بام منازل با سفال باید در اولویت قرار گیرد.

وی از تبدیل شدن قریب الوقوع روستای گرجی محله به شهر در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با ارتقا روستا به شهر به دلیل احتمال آسیب دیدن بافت‌های روستایی و نابودی خرده فرهنگ های اصیل و همچنین تولیداتی که فقط در روستاها می توان سراغی از آن گرفت مخالفت میءکنم اما نمی‌شود جلوی اجرای قانون را گرفت.

استاندار مازندران به لزوم تهیه طرح جامع منطقه گردشگری عباس آباد اشاره کرد و گفت: وضعیت فعلی این منطقه که در فهرست سازمان جهانی یونسکو نیز به ثبت رسید، مایه خجالت و نیازمند رسیدگی بیشتر برای ساماندهی و مراقبت بیشتر از بناهای تاریخی واقع در آن است.

طاهایی به ظرفیت‌های موجود در بهشهر برای توسعه و ایجاد ظرفیت اشتغال اشاره کرد و گفت: برخورداری از گونه‌های مختلف گیاهی و دارویی، وجود مراتع فراوان، آب بندان های گسترده و همچنین اراضی باغی متعدد می‌تواند زمینه ساز کاهش آمار بیکاری برای جوانان در صورت بهره مندی صحیح از این امکانات باشد.

وی گفت: در کنار برنامه ریزی برای استفاده از منابع طبیعی برای توسعه و پیشرفت شهرستان، باید از تخریب و نابودی این عرصه‌ها و به خصوص جنگل‌ها جلوگیری کرد.

استاندار مازندران ادامه داد: در بهشهر 72 هزار هکتار جنگل از نوع هیرکانی و 56 هزار هکتار مرتع وجود دارد که حفاظت از این نعمت های خدادادی باید در اولویت کاری مسوولان قرار گیرد.

طاهایی ابراز کرد: در بهشهر هزار و 400 هکتار آببندان برای پرورش آبزیان وجود دارد که توانسته است نقش موثری در کاهش آمار بیکاری و همچنین تامین گوشت ماهی منطقه ایفا کند.

وی بیان کرد: در حال مذاکره با مسوولان بانک زمین برای واگذاری 2 هزار هکتار زمین و تحویل آن به متقاضیان هستیم تا با تبدیل آن به آب بندان های جدید، زمینه ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ التحصلان مراکز دانشگاهی فراهم شود.

استاندار مازندران به تبدیل وضعیت دانشگاه علم و صنعت بهشهر به دانشگاه علوم و فنون مازندران اشاره کرد و گفت‌: تلاش برای استفاده بهینه از سرمایه های انسانی موجود در منطقه و بهرمندی از دانش آنها در رشد و ترقی شهرستان از جمله اهدافی است که با تغییر وضعیت این مرکز علمی توسط مدیران آن با جدیت دنبال می‌شود.

در پایان این جلسه، «محمد تقی نورزاد» به عنوان فرماندار، «عبدالله ریاحی» به عنوان معاون فرماندار و «مجتبی اسدی» به عنوان بخشدار بهشهر معرفی شدند./ ایرنا

 

طاهایی، مازندران، طراحی شهری، زیباسازی بصری، بهشهر