فعال شدن واحد امور بين الملل در روابط عمومي شهرداري ساري

مازندشورا: امور بين الملل روابط عمومي شهرداري ساري با هدف توسعه ارتباطات بين المللي و تقويت زيرساخت هاي گردشگري در اين شهر فعال شد.

مازندشورا: شهر ساري امروز دست به گريبان مشكلات بسياري است. معضل بيكاري جوانان كه البته مسئله اي ملي است. نداشتن سند چشم انداز درست در استان مازندران، بي ترديد مركز استان را نيز با چالش‌هايي مواجه ساخته است.

مهدي عبوري، شهردار مركز استان، در سال ۹۱ با در دست گرفتن كليد شهر ساري با دعوت از كارشناسان نخبه شهر، راهي را براي برون رفت ساري از معضلات پيش رويش در نظر گرفت. تيم مديريت شهري با الگو قراردادن شهرهاي در حال توسعه دنيا و امكان سنجي جغرافيايي و تاريخي شهر، گردشگري را بهترين راه برون رفت از معضلات و مشكلات پيش رو دانستند و بدين خاطر هر پروژه عمراني را با پيوست فرهنگي تعريف نموده است .

احداث ميدان شهرآشوب در ۴ فاز كه اكنون دو فاز آن به بهره برداري رسيده و فاز سوم آن نيز در مراحل نهايي قرار دارد، با رويكرد احيا بافت بومي و معماري ايراني اسلامي كه مي تواند شروع احياء بازار قديم و كاروانسراهاي قديمي موجود در خيابان جمهوري اسلامي تا ميدان ساعت (نماد شهر) باشد.

رودخانه در كنار هر شهري از ابتداي شكل گيري تمدن، موثر و زمينه ساز توسعه بوده است. سالها بود كه رودخانه تجن از كنار شهر گذشت و از اين ظرفيت خدادادي بهره اي برده نمي شد . تيم مديريت شهري با نگاه به همان افق ترسيم شده گردشگري اقدام به ساخت پارك ملل در كنار رودخانه نمود كه در اين حال فاز اول آن اجرايي وبه بهره برداري رسيده است و با همين ظرفيت بدل به فرصت خوب گردشگري براي شهر شده است و به اميد خدا با ادامه آن در فازهاي ۲و۳ كه منتهي به جنگل كوهستاني سكوتپه خواهد شد مي تواند بدل به جاذبه گردشگري شمال كشور شود.

يكي از فاكتورهايي كه مي تواند به گردشگرپذيرشدن ساري كمك كند استفاده از ظرفيتي بنام خواهرخواندگي با شهرهاي ديگر كشورهايي است كه از نظر زمينه هاي فرهنگي ،تاريخي داراي بستر مشتركي با شهرساري مي باشند. در مازندران، نمونه هاي ناموفق چالوس با كولالامپور و رامسر با الوكره قطر را داريم در حاليكه نمونه موفق خواهرخواندگي شيراز و شهر وايمار آلمان را داشته ايم جاييكه حافظ و گوته قرابت فرهنگي را قرنها پيش داشته اند .

علت به كارگيري واژه "خواهرخواندگي" به اين اعتبار مي باشد كه در بيشتر زبان هاي دنيا واژه شهر مونث است . اين پيمان در اروپا شهرهاي دوقلو و در آسيا و آمريكا شهرهاي خواهرخوانده ناميده مي شود. اين تفاهم بين شهرهايي امضا مي شود كه نوعي وجه تشابه و همساني از قبيل ويژگيهاي باستان شناختي ، تاريخي فرهنگي و نمادهاي مشترك جها استفاده از ظرفيت هاي طرفين دارد .

در راستاي توسعه گردشگري و با توجه به رويكرد جذب گردشگر در ارديبهشت ماه ۱۳۹۳ تفاهم نامه خواهرخواندگي ميان دو شهر ساري و آستاراخان روسيه توسط شهردار ساري و كفيل شهردار استاراخان روسيه به امضا رسيد.

 اين تفاهم‌نامه بمنظور تقويت اعتماد، تفاهم متقابل و دوستي بين مردمان فدراسيون روسيه و جمهوري اسلامي ايران و بطور مشخص بين آستاراخان و ساري امضا شده است.

همچنين، شهرهاي مونته سيلوانو ايتاليا و ساري به دليل شرايط مشابه ساحلي، جلگه اي و جنگلي و نيز مشركات در حوزه گردشگري، داراي تنوع اقليمي و تمدن كهن و مشتركات زيادي هستند؛  بر اين اساس، در مرداد ماه ۱۳۹۵ نيز تفاهم نامه خواهرخواندگي ميان اين دو شهر به امضا رسيده است. برقراري و گسترش همكاري دوجانبه در زمينه هاي اقتصادي، علمي، فني ، فرهنگي از جمله مفاد اين تفاهم‌نامه ها مي باشد.

جداي از انتخاب درست كه نتيجه يافتن شاخص هاي درست انتخاب است نياز به عزم قوي مديران و بوجود آمدن زيرساختهاي لازم از سويي، و به كارگيري كارشناسان آشنا و يا تشكيل كارگروه موثر و پي گيري در اين رابطه، مي تواند در پايداري عقد اين تفاهم نامه ها موثر باشد .

قطعاً كار كارشناسان از سوي مديريت شهري مبني بر نيازسنجي اين مطلب كه چه قومها و مليت هايي مي توانند از جاذبه هاي زيست بوم، تاريخي و فرهنگي شهر استفاده نمايند. اولين گام در شناخت مناسب جامعه هدف خواهد بود و پس از آماده نمودن بسترهاي لازم از دو سمت نياز به تيم اجرايي است كه پي گير امور باشد تا اين همه تلاش الكن نماند. ايجاد ديپلماسي رسانه اي از سوي شهرداري، تلاش در جهت جذب منابع و سرمايه مادي و پتانسيل گردشگري، ايجاد رابطه و تعامل با ايرانيان خارج از كشور خاص ساروي هاي مقيم در خارج از كشور مي تواند طرف رويكردهاي اين تيم باشد.

از اين دست پيمان ها در برگيرنده سه بخش تجارت ، جامعه مدني و سازمانهاي مردمي و غير دولتي مي تواند باشد و با تبادل اطلاعات ، تجربيات، توسعه مناسبات فرهنگي اقتصادي و فني همراه است .

از اين رو، با نگاه نو و تحول خواه مديريت شهري ، شهرداري ساري در ذيل اداره روابط عمومي، واحد امور بين الملل را فعال نموده تا از ظرفيت هاي گردشگرپذير شدن شهرساري بيش از پيش استفاده شود و در تحقق هر چه بهتر الگوي تيم مديريت شهري "گردشگري محور توسعه ساري" كوشا، موثر و مانا باشد .

اميد است كه با فعاليت هاي تعريف شده پيش رو، اداره روابط عمومي و امور بين الملل شهرداري ساري در حوزه بين الملل به اهداف زير دست يابد:

·        تصويرسازي بهينه و شايسته از شهر ساري به عنوان مركز استان در محيط بين المللي.

·        رسيدن به ديپلماسي موثر رسانه اي شهرداري ساري.

·        تعامل با نهادها و سازمان هاي مردم نهاد و تخصصي بين المللي.

·        جذب سرمايه هاي مادي و معنوي در زمينه گردشگرپذيرشدن بين المللي ساري.

·        شناخت ظرفيت ها و ايجاد رابطه و توسعه همكاري با ايرانيان مقيم خارج به ويژه ساروي هاي مقيم.

·        ساماندهي ماموريت ها و سفرهاي خارجي مديران و كاركنان شهرداري ساري.

·        برقراري ارتباط، تعامل موثر و پيگيري امور با كشورهاي همسايه.

·        تشكيل دبيرخانه پيگيري تفاهم نامه هاي منعقد شده از جمله خواهرخوانده ها و ...

فعال شدن واحد امور بين الملل در روابط عمومي شهرداري ساري