مازند شورا: شهرداری الکترونیک، سازمانی است که با بهره گیری از فناوری اطلاعات، خدمات خود را در حوزه وظایف شهرداری به صورت سریع، قابل دسترس و امن به شهروندان ارائه میکند خدمات این شهرداری به صورت 24 ساعته و فارغ از محدودیت های زمانی و مکانی در شهر واقعی است.
ویژگی های شهرداری الکترونیک
حذف پرونده های کاغذی و تبدیل آن به اطلاعات دیجیتالی. حذف بخشهای مربوط به پاسخگویی تلفنی در سازمان، توجه به ارتباطات الکترونیک و لزوم به کارگیری آن در بخشهای پاسخگویی، ایجاد محلی برای تبادل نظرات شهروندان درباره عملکرد شهردار و سازمان شهرداری، پرداخت عوارض های مربوط به نوسازی و ... از طریق اینترنت، حذف روند های مربوط به پرونده های شهرداری و کاهش افزایش رفت و آمد فیزیکی به سازمان، اطلاع رسانی روزبه روز فعالیت های شهرسازی و امور مربوط به شهر است.
ضرورت ایجاد شهرداری الکترونیک
در دنیای امروز که هر بیشتر به سمت ماشینی شدن قدم میگذاریم دیگر روابط چهره به چهره و مستقیم نمیتواند پاسخگوی مشکلات ما باشد در شهرهای امروز با افزایش جمعیت و در نتیجه با افزایش ترافیک شهری رو به رو هستیم. همچنین روشهای بروکتراتیک گذشته و کاغذ بازیهای پیشین نمیتواند روشی مناسب در جهت رسیدگی به کارهای اداری شهروندان باشد. از این رو سازمانهای مهم نظیر شهرداریها در شهرهای بزرگ که به نوعی قلب تپنده شهر محسوب میشوند باید دست از روش های پیشین برداشته و وارد دنیای الکترونیک و مجازی شوند. دنیای که در آن فعالیت ها بسیار سریعتر و مطمئن تر انجام میگیرد و نیازی به تراکم جمعیت در دنیای فیزیکی نیز نیست.
لذا باید برای کاهش ترافیک شهری، هزینههای انجام کار، برخوردها و ناراحتی های روانی، فساد اداری و دهها مشکلی که همه روزه درادارات و سازمان های بزرگ با آن روبرو هستیم چاره ای اندیشید و بهترین راه حل ایجاد سازمان های مجازی است که از مشکلات یاد شده میکاهند و حتی به بهبود روند کاری نیز منجر میشوند.
برای کاهش بسیاری از معضلات شهری از جمله ترافیک، آلودگیهای زیست محیطی و هزینههای سنگین ناشی از ترددهای غیر ضروری شهروندان کشور در آیندهای نه چندان دور باید خدمات شهرداری از طریق شبکه اینترنت و پایگاههای الکترونیکی این نهاد دریافت گردند.
این اقدام خود یکی از گام هایی است که در مسیر ایجاد دولت الکترونیک نیز می تواند بسیار موثر باشد.