در مازندران سالانه حدود 2 میلیون متر مربع ساختمان سازی توسط افراد غیر بومی ساخته می شود.

مازند شورا: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از فعالیت پیمانکاران و مهندسان غیر بومی در استان انتقاد کرد و گفت: در حالیکه نظام مهندسی ساختمان بالاترین عضو در همه رشته ها را دارد و یک فرصت شغلی برای استان محسوب می شود اما سالانه حدود 2میلیون متر مربع ساختمان سازی توسط افراد غیر بومی ساخته می شود

به گزارش مازند شورا به نقل از ایرنا؛ «مصطفی خاوری نژاد» روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی در جمع خبرنگاران همچنین گفت: سالانه پروانه ساخت برای ایجاد پنج میلیون متر مربع ساختمان توسط اعضای نظام مهندسی دارای پروانه فعالیت حرفه ای طراحی، اجرا و نظارت می شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران تعداد اعضای سازمان را 18 هزار و 800نفر عنوان کرد و گفت: بیش از 36 درصد برابر با حدود هفت هزار نفر دارای پروانه هستند و مابقی فاقد پروانه ساخت وسازند. خاوری نژاد با اشاره به اینکه بخش عمده ای از سرمایه ملی در حوزه ساختمان سازی های مسکونی، تجاری و اداری هزینه می شود، ادامه داد: به منظور اجرای درست مقرارت ملی ساختمان، سازمان نظام مهندسی آمادگی صدور پروانه برای مهندسان را دارد.

وی ارتقا دانش مهندسان نظام مهندسی ساختمان را مهم توصیف کرد و گفت: این سازمان سالانه دوره های آموزشی را برگزار می کند.

وی از برگزاری دو دوره آزمون ورود مهندسان ساختمان با هدف ادامه فعالیت حرفه ای در استان خبر داد و گفت: امسال پنج هزارو 800 داوطلب متقاضی ورود به سازمان بوده اند.

وی بر لزوم مدیریت یکپارچه ساختمان سازی در مازندران تاکید کرد و گفت: سالانه سه میلیون متر مربع ساختان در روستاهای استان که البته قانونی است ساخته می شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران از فعالیت پیمانکاران و مهندسان غیر بومی در استان انتقاد کرد و گفت: در حالیکه نظام مهندسی ساختمان بالاترین عضو در همه رشته ها را دارد و یک فرصت شغلی برای استان محسوب می شود اما سالانه حدود 2میلیون متر مربع ساختمان سازی توسط افراد غیر بومی ساخته می شود.

وی اعضای نظام مهندسی ساختمان را در هفت رشته معماری، مکانیک، برق ،نقشه برداری، شهر سازی و ترافیک عنوان کرد و بیان داشت: رعایت مقررات ملی ساختمان یکی از دغدغه های اصلی سازمان است اما به رغم همه تلاش های صورت گرفته همچنان بخشی از ساخت و ساز ها توسط افرادی که فاقد پروانه هستند، انجام می شود.

خاوری نژاد به اهمیت تحقیق و پژوهش در انجام درست فعالیت های سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا امسال 27میلیارد ریال اعتبار برای پژوهش تخصیص یافت.

خاوری نژاد آسیب شناسی معماری را مهمترین طرح تحقیقاتی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در سال جاری عنوان کرد و گفت: کنترل و نظارت به عنوان مهمترین وظایف سازمان از برنامه های جدی این سازمان تخصصی است.

وی گرایش به سمت کیفی سازی ساختمان در مازندران را مطلوب ارزیابی کرد و راه اندازی آزمایشگاه اجباری و ژئوتکنیک را از خدمات مهم در ست اقدام سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران خواند و گفت: آزمایش مقاومت مصالح از جمله نمونه بتون و کشش میلگرد انجام می شود.

خاوری نژاد صدور شناسنامه فنی و ملکی را از دیگر خدمات نظام مهندسی ساختمان مازندران عنوان کرد و گفت: تا کنون467فقره شناسنامه فنی و ملکی در استان صادر شده است. وی با بیان اینکه یکصد نکته اطلاعاتی فنی و ملکی در شناسنامه فنی و ملکی تعریف شده است، ادامه داد: با ابلاغ معاونت عمرانی استانداری مازندران به شهرداری های استان از این پس شهرداری ها پس از ارزیابی و نظر مثبت نظام مهندسی ساختمان باید پایان کار را صادر کنند.

خاوری نژاد به حمایت های سازمان نظام مهمندسی ساختمان مازندران به اعضای آن اشاره کرد و گفت: در مدت سه سال اخیر 270میلیارد ریال وام تسهیلاتی برای تجهیز دفاتر و رفاه آنان پرداخت شده است.

خاوری نژاد بیمه خانواده مهندسان عضو و بیمه تکمیلی درمانی را از دیگر خدمات سازمان عنوان کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران کاهش حوادث در کارگاههای ساختمانی را از نگرانی های جدی عنوان کرد و گفت: استفاده از کارگران ماهر دارای کارت مهارت در ساختمان سازی باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی به وجود 20 هزار کارگر دارای کارت مهارت در استان مازندران اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به اینک سالانه بیش از 10 هزار کارگاه ساختمانی در استان شکل می گیرد این تعداد کارگر ماهر کم است.

خاوری نژاد گفت: کمیسیون ایمنی و حفاظت کارگاههای ساختمانی در سازمان تشکیل شده است. وی ارتباط سازمان نظام مهندسی ساختمان را با دانشگاههای فنی و مهندسی استان ضعیف دانست و بیان داشت: در این راستا آئین نامه ای با هدف انجام دوره های آموزشی عملی دانشجویان فنی و مهندسی تدوین شده است.

ˈرضا زاده ˈ مدیر روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران نیز در این نشست به اطلاع رسانی، تبلیغات و پژوهش را از مهمترین وظایف واحد روابط عمومی سازمان عنوان کرد و گفت: آگاهی مردم از مقرارات ملی ساختمان مهمترین وظیفه روابط عمومی است.

وی از همکاری رسانه های مکتوب و الکترونیکی استان مازندران در اطلاع رسانی این مقرارات تقدیر کرد و بیان داشت: تا کنون دو هزارو 600متر بیلبورد مبانی قانون نظام مهندسی ساختمان در شهرها استان نصب شده است.

وی ارتباط با رسانه ها را از دیگر برنامه های واحد روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران عنوان کرد و ادامه داد: روابط خبرنامه هفتگی و فصلنامه را با هدف اطلاع رسانی از وضعیت اعضا، عملکرد سازمان و مقرارات و قواعد و مصوبات داخلی مروبط به نظام مهندسی ساختمان را منتشر می کند

ساری، نظام مهندسی