مازند شورا: علی نوذرپور زرندی بعد از ظهر امروز در همایش راهبردی ملی مدیریت پسماندهای عادی در استانهای شمالی کشور در محل مرکز توسعه و تکنولوژی هراز با اشاره به اینکه از سال 79 تمام مناطق شهری کشور به 10 منطقه تقسیم شده است و مطالعات توجیهی و فنی پسماندی این شهرها تدوین شد، اظهار کرد: در سال 89 نیز این طرح برای روستاها اجرایی شد و از آن پس نیز تمام آمارها براساس مطالعات آن سالها صورت میگیرد و هنوز آمار جدیدی استحصال نشده است.
وی با بیان اینکه هیچ کاری نباید بدون برنامه و مطالعه باشد، یادآور شد: در زمینه مدیریت پسماند مسیر درستی را آغاز نکردیم و بهدرستی نیز ادامه مسیر ندادیم که بتوانیم خروجی خوبی داشته باشیم.
نوذرپور با اعلام اینکه در مدیریت پسماند باید اولویت با مشارکت مردم صورت گیرد، بیان کرد: شوراها باید بستر مشارکت مردم را مهیا کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه هنوز در استفاده از تکنولوژیهای معمول در استان دچار مشکلاتی هستیم چگونه میخواهیم از تکنولوژی خاص استفاده کنیم، عنوان کرد: این امر سبب میشود رضایت مردم در زمینه پسماند جلب نشود.
وی با اعلام اینکه از مجموع پسماندهایتر در کشور تنها 12 درصد بازیافت میشود، افزود: این میزان در کلانشهرها 25 درصد است در حالی که براساس برنامه باید حداقل 60 درصد زبالههای تر بازیافت میشد.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ادامه داد: این میزان در زبالههای خشک پنج درصد و در کلانشهرها 9 درصد است در حالی که انتظار داشتیم میزان بازیافت زباله خشک 25 درصد باشد.
وی با اعلام اینکه نزدیک به 80 درصد پسماندها در کشور دفن میشود، عنوان کرد: تقریبا 80 تا 110 هکتار از زمینهای کشور از این طریق آلوده به پسماندها میشود.
این مسئول با بیان اینکه براساس برنامه باید در سال آینده 30 درصد پسماندهای تولید شده در کشور را جمعآوری کنیم، افزود: براساس این برنامه باید 60 درصد این میزان را جمعآوری کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمامی راهکارهای مدیریت پسماند در کشور به عنوان یک راهکار مطرح است، گفت: تایید محیط زیست در این زمینه میتواند کارساز باشد