یوسفی: اگر نمی توانید، لااقل اجازه دهید دیگران کار خود را انجام دهند

مازندشورا: رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری از مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران به شدت انتقاد کرد.

مازندشورا: به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ساری، کوروش یوسفی ساداتی که بعنوان ناطق پیش از دستور هفتمین جلسه این نهاد که شامگاه شنبه 13 آبان 96 و با حضور دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران برگزار می شد، انتقادات شدیدی را به مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران نسبت داد که مشروح آن به شرح زیر است:

 

با سلام و درود به روان پاک همه انبیاء اولیاء، صالحین و صدیقین، شهداء بالاخص شهدای مدافع حرم و درود بی پایان و بی کران به روان پاک و روح پرفتوح  حضرت امام (ره)، سلام به محضر رهبر معظم انقلاب و آرزوی توفیقات روزافزون برای همه خدمتگزاران به اسلام و مسلمین، همچنین گرامی می داریم سالروز حادثه ی عظیم 13 آبان و اجتماع عظیم اربعین حسینی که بزرگترین اجتماع جهان اسلام است.

 

همچنین سلام و عرض احترام محضر همکارانم در شورای اسلامی شهر ساری، خیر مقدم خدمت میهمانان گرامی حاضر در جلسه و اصحاب رسانه.

 

یکی از عوامل مهم در شکوفایی اقتصاد کشور ها صنعت گردشگری است. زمانی که یک گردشگر وارد یک شهر می شود برای گذراندن امور روزانه اعم از اقامت، رفت و آمد در سطح شهر، تفریح و گردش در شهر، دیدن جاذبه های دیدنی از جمله جاذبه های تاریخی، منجر به پرداخت هزینه می گردد بنابراین، این هزینه ها می تواند در اقتصاد آن شهر نقش به سزایی داشته باشد.

 

گردشگری از ابعاد مختلفی برخوردار است که گردشگری تفریحی، گردشگری پزشکی و سلامت، گردشگری فرهنگی و مذهبی، گردشگری ورزشی، گردشگری تجاری و گردشگری سیاسی را شامل می شود. در گردشگری مانند هر صنعت دیگری عواملی مهم وجود دارد که توجه به آنها برای ادامه ی حیات این صنعت درآمدزا بسیار ضروری به نظر می رسد. توجه به این عوامل مهم  توسعه ی صنعت گردشگری را به دنبال دارد. ميزان موفقيت در توسعه ی گردشگري نیز تابعي از كيفيت و نحوه دخالت عوامل مؤثر گوناگون است كه در حقيقت همان اركان گردشگري محسوب مي شوند. اركان صنعت گردشگری که نقش به سزایی در موفقیت این صنعت دارند عبارتند از جاذبه هاي گردشگري و تسهيلات و خدمات گردشگري.

 

در این بین استان مازندران در تاریخچه توسعه گردشگری منطقه‌ای جایگاه ویژه‌ای دارد. فاصله کم و امکان دسترسی سریع به کانون‌های پرجمعیت کشور از جمله استان تهران، همچنین برخورداری از جاذبه‌های طبیعی (کوه و جنگل، رودخانه و...) در فصول مختلف سال پذیرای گردشگران داخلی بی‌شماری است به‌طوری‌که طبق آمار، در ایام تعطیلات 13 روزه عید نوروز یا در ایام تعطیلات تابستان، مازندران دست‌کم پذیرای تا 15‌میلیون نفر گردشگر است. نظرسنجی‌های صورت گرفته از گردشگرانی که به این استان وارد می‌شوند نشان می‌دهد که حدود 90‌ درصد از آنان با انگیزه گذران اوقات فراغت به مازندران سفر می‌کنند و از این بین حدود 78‌ درصد آنها خواهان انجام فعالیت‌های فراغتی مبتنی بر دریا هستند. داشته های این استان برای هر گردشگر داخلی و خارجی اغنا کننده است زیرا استانی چهار فصل، در حوزه میراث فرهنگی خطه ای تاریخی و از بعد صنایع دستی، منطقه ای ثروتمند محسوب می شود.

 

گردشگری ساحلی به‌عنوان یکی از سریع‌ترین انواع گردشگری مطرح است. مناطق ساحلی به‌خصوص سواحل ماسه‌ای به‌طور ذاتی برای انسان‌ها جذاب و از پتانسیل لازم جهت اجتماع گردشگران برخوردار است. عدم توجه به ظرفیت قابل تحمل و هجوم بی‌امان گردشگران به سواحل استان مازندران قدر مسلم تبعات منفی در ابعاد زیست‌محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از خود برجای خواهد گذاشت که پیامدهای زیست‌محیطی بیش از سایر عرصه‌ها دیده می‌شود. ابعادی که نتیجه‌ای جز بهره‌برداری نامناسب و بیش از ظرفیت منابع طبیعی، تخریب و تغییر اکوسیستم‌های طبیعی، بهره‌برداری بی‌رویه از منابع، آلودگی روزافزون منابع آب، آلودگی زیست‌محیطی ناشی از دفع نامناسب فاضلاب، تولید زباله و ایجاد آلودگی صوتی نخواهد داشت.

 

آنچه مشخص است دریا  اولویت اول گردشگری مازندران است و اگر ساماندهی شود 70 درصد مشکلات گردشگری در استان رفع و یکصد هزار شغل ایجاد می شود.

 

با توضیحاتی که داده شد کافی ست به وضعیت امروز ساری در این حوزه نگاهی بیاندازیم.

 

شهرستان ساری با داشتن تمامی ابعاد و ارکان گردشگری یکی از بِکرترین و بهترین نقاط برای جذب گردشگر است. از دریا تا جنگل، از تاریخ تا فرهنگ، از کوه تا دشت ، همه و همه نشان از ثروت عظیم مردم این خطه از مواهب طبیعی دارد. حال، کارکرد این صنعت را فقط در یکی از مقوله های مورد نیاز شهرمان یعنی تولید اشتغال بدون هر گونه تسامح بررسی کنیم. همانگونه که می دانیم کشورهای زیادی در دنیا هستند که تولید اشتغال از طریق صنعت گردشگری به عنوان یکی از برنامه های راهبردی آنها در برنامه ریزی های کلان، مورد نظر قرار گرفته است. اینک با سوالات چالش برانگیزی مواجه می شویم. لطفاً کمی دقت کنیم! آنها چه چیزی دارند که می توانند از طریق این صنعت گاهاً تا چند میلیون شغل ایجاد کنند؟ دریای بهتری؟ جنگل بِکرتری؟ دشت های سرسبز تری؟ آب و هوای مناسب تری؟ مردمان با فرهنگ تری؟ تاریخ و فرهنگ کهن تری؟ یا میراث فرهنگی جذاب تری؟ براستی کدام؟؟ خیر دوستان. در جایگاه منتخب مردم در شورای اسلامی شهر ساری خدمت شما با کمال صداقت عرض می کنم که آنها فقط مسئولین و متولیان با برنامه تر، دلسوزتر و با  کفایت تری دارند!!

 

آقایان مسئول! مگر منابع عظیم خدادای در اختیار ما نیست؟ مگر ایجاد اشتغال در این شهری که پر از جوانان و زنان و مردان آبرومند است وظیفه ی شما هم نیست؟ در هفته ی گذشته اینجانب به همراه رئیس محترم شورا حدود 270 ملاقات مردمی داشتیم. بالغ بر 90 درصد این ملاقات ها درخواست اشتغال بوده است. بیش از 5 درصد دیگر آن درخواست کمک های مالی بوده که باز هم به اشتغال مرتبط است. در عمل از این همه مواهبی که گفته شده چه بهره ای برای مردم این شهر برده اید؟ از دریای ساری بگویید که چه کرده اید؟ چه بلایی بر سر باداب سورت چهاردانگه که تنها دو گونه طبیعی از آن در دنیا وجود دارد آورده اید؟ از تالاب نیلوفرهای آبی فرح آباد بگویید؟ از روستاهای بکر و زیبای ما بگویید که چه کرده اید؟  اگر اجرای همین پروژه های اندک نبود مسافرین را برای گشت و گذار به کجا رهنمون می ساختید؟ تالاب الندان امروز در چه وضعیتی قرار دارد؟ بنده به شما می گویم که رو به زوال و نابودی ست.  از وجود رودخانه ی چند ده کیلومتری تجن که از دامنه های ساری به عنوان یک نعمت بی بدیل جاریست که حجم آب آن در تابستان به خاطر سد بالادست شهید رجایی  بیشتر از زمستان است چه استفاده ای کرده اید؟ برای معرفی جاذبه ی بی نظیر دریاچه چورت که از گونه های نادر طبیعی است چه کرده اید؟ سهم ابنیه های تاریخی شگرف در سطح شهر که می توانست برای اشتغال فرندانمان یک فرصت باشد در اقتصاد این شهر چیست؟ تجربه نشان می دهد که گردشگران اروپایی برای دیدن کوه و جنگل و دریا به مازندران نمی آیند چون در کشور خود از آن بهره مند هستند بلکه برای دیدن میراث تاریخی مانند مهمان خانه فاضلی، آب انبار نو، مسجد شاه عباس فرح آباد ساری  و صنایع دستی به دیار طبرستان سفر می کنند. آیا در این بخش زمینه ای مهیا ساخته اید؟

 

آیا راهکاری برای همکاری دو جانبه ی تبدیل مدیریت شهری به مدیریت گردش پذیر شهری اندیشیده اید؟

 

 آیا زمان آن نرسیده که کلیه پروژه های  فرصت ساز مرتبط با گردشگری و میراث فرهنگی این شهر با مدیریت شهری به پیوست اشتغال پیوند بخورد؟ حقیقتاً برای رفع مشکلات معیشتی مردم مظلوم شهرم هر چه در چنته دارید رو کنید تا مردم بفهمند که چه متولیانی داشته اند!؟

 

 از یک پروژه ی ملموسی  که برای مردم این شهر اشتغال و یا حتی سرگرمی و تفریح ایجاد کردید نام ببرید شاید ما بی خبریم!!

 

آقایان عزیز! اگر شما برای ایجاد یک پروژه منتج به تولید اشتغال 10 سال زمان صرف می کردید و هر سال 10 درصد کار انجام می دادید لااقل پس از ده سال کاری صورت می گرفت اما افسوس و افسوس!!

 

به قدرت و صراحت عرض می کنم مجموعه ی مدیریت شهری آمادگی کامل دارد که با مشارکت متولیان امر بویژه مدیریت گردشگری استان برای طراحی پلان های مشترک با پیوست اشتغال و تقویت صنعت گردشگری گام های اساسی بردارد.

 

از دوستان و همکاران ارجمندم در شورای اسلامی شهر ساری نیز تقاضا می کنم که با پیشنهاد بنده برای تغییر نام کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر به کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهر ساری موافقت نمایند.

 

دیگر تسامح کافی است. به عنوان سخن پایانی باید عرض کنم که مسئولین عزیز! اگر نمی توانید، لااقل اجازه دهید دیگران کار خود را انجام دهند.

 

سالها دل طلب جام جم از ما می کرد

آنچه که خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد

 

کوروش یوسفی ساداتی

کوروش یوسفی کوروش یوسفی ساداتی شورای شهر ساری گردشگری دلاور بزرگنیا یوسفی: اگر نمی توانید لااقل اجازه دهید دیگران کار خود را انجام دهند