مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، بحث برداشت غیرقانونی چوب از جنگلهای پنجک از توابع مرزنآباد شهرستان چالوس مدتی است که رسانهای شده و منابع محلی و اعضای شورای روستای آشیر برداشت و قطع درخت از این جنگلها را عنوان کردهاند، همچنین محیط زیست استان مازندران برداشت غیرقانونی از جنگل را با وجود طرح تنفس تأیید کرده است.
حسینی عضو شورای روستای آشیر چندین بار در گفتوگو با خبرنگار فارس از برداشت غیر قانونی و قطع درختان جنگلهای پنجک و برداشت بیرویه از رودخانه و خروج چوب در نیمههای شب از درون جنگلهای این منطقه خبر داده است.
مردم منطقه و عضو شورا بهدلیل اعتراضات و رسانهای کردن موضوع حتی مورد تهدید جنگلخواران قرار گرفتهاند اما منابع طبیعی شهرستان چالوس همچنان در پی انکار موضوع است و در پاسخ به گزارشی در ارتباط با جنگلخواری در مرزنآباد جوابیهای به این خبرگزاری ارسال کرده است که متن جوابیه به این شرح است:
در خصوص گزارش مورخه سوم مهرماه آن خبرگزاری تحت عنوان نابودی جنگلهای پنجک در بیتدبیری و سکوت منابع طبیعی/ جولان زمینخواران و جنگلخواران در مرزنآباد که مورخه سوم مهرماه با کد خبر 13960702001669 در خروجی آن خبرگزاری قرار گرفت، خواهشمند است نسبت به درج جوابیه این ادارهکل اقدام لازم مبذول فرمایید.
طبق تماس تلفنی خبرنگار آن خبرگزاری و طرح پرسش از مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران – نوشهر در خصوص قطع درخت در منطقه پیله کوه و پاسخ مدیرکل منابع طبیعی نوشهر که پیلهکوه منطقه مرتعی بوده و فاقد پوشش جنگلی است و نتیجه اینکه آدرس شما اشتباه است و ارجاع ایشان به روابط عمومی ادارهکل منابع طبیعی جهت بررسی و پیگیری موضوع تا مشخص شدن منطقه مورد نظر، متأسفانه خبرنگار آن رسانه بدون در نظر گرفتن پاسخ داده شده نسبت به تهیه گزارشی که فاقد اظهارات منابع طبیعی و غیر مستند بوده اقدام نموده است.
ولی در مورد منطقه پنجک یعنی مکانی که در تیتر خبر، خبرنگار آن خبرگزاری به آن اشاره کرد باید به آگاهی برساند: زمین مورد نظر در روستای آشیر براساس نقشه اجرای مقررات ماده 56 قانون سازمان جنگلها قطعه زمینی به مساحت تقریبی پنج هکتار می باشد که زمین مورد نظر جزو مستثنیات اشخاص بوده که پس از درخواست متقاضی و نقشهبرداری عرصه، مشخص شد که میزان 8 هزار متر مربع نیز منابع ملی بوده است و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس ابتدا به ساکن نسبت به رفع تصرف اراضی ملی اقدام نموده و سپس به نشانهگذاری درختان مبادرت ورزیده و بعد از نشانهگذاری درختان قطع و استحصال شده است.
یادآور میشود که متقاضی از طریق مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چالوس برای کشت درختان سیاهریشه و گردو در کل عرصه خود اقدام نموده است و شکواییههای ارسالی به دلیل مشکلات شخصی میباشد که علیرغم اعلام موضوع مستثنی بودن عرصه به شورای اسلامی روستای آشیر بدون اطلاع از موارد حقوقی و قانونی مالکیت اشخاص به تشویش اذهان عمومی پرداخته شد و اساساً قطع این درختان ربطی به طرح تنفس جنگل ندارد.
لازم به ذکر است برای تک تک درختان جی.پی.اس زده شد و این ادارهکل قویاً گزارش منتشره را تکذیب میکند. امیدواریم رسانهها در انعکاس خبرهای اینچنینی با اطلاعات کامل اطلاعرسانی نموده و موجب تشویش اذهان عمومی نشوند.
رونوشت به :
اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس جهت اطلاع
اداره حراست جهت اطلاع
روابط عمومی جهت اطلاع و پیگیری موضوع
* توضیحات فارس
در پاسخ به موضوع مطرحشده در جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- نوشهر، به اطلاع میرساند که خبرنگار فارس پس از اطلاع از مکان دقیق مورد بحث، همان روز چندینبار در زمانهای مختلف با مدیرکل منابع طبیعی حوزه نوشهر تماس گرفته که وی پاسخگو نبوده است این در حالی است که عضو شورای روستای آشیر از اطلاع کامل مدیرکل منابع طبیعی و مدیران و مسؤولان شهرستان چالوس خبر میدهد.
و اما جنگلخواری و برداشت غیرقانونی از جنگلهای پنجک از توابع مرزنآباد چالوس که توسط این رسانه دنبال می شود توسط منابع محلی و محیط زیست استان مازندران تأیید شده است و حتی فیلم و مستندات این برداشت موجود است.
* پاسخ محیط زیست مازندران
در همین ارتباط معاون محیط زیست استان مازندران در گفتوگویی دوباره با خبرنگار فارس به برداشت غیرقانونی تأکید و اظهار کرد: در ارتباط با برداشت چوب از جنگلهای مرزنآباد از طریق حقوقی در حال پیگیری هستیم .
علیاکبر یداللهی با بیان اینکه کارشناس به منطقه اعزام شده و مستندات نشان از برداشت غیر قانونی دارد، افزود: منابع طبیعی به محیط زیست طی نامهای برداشت را قانونی و درختان پوسیده عنوان کرده است اما در بررسیهای کارشناسان محیط زیست، درختان سالم بودهاند.
وی گفت: محیط زیست موضوع را بهطور جدی از طریق مراجع قضایی و حقوقی پیگیری میکند.
* واکنش مردم بومی
همچنین شنیده شده است که مردم منطقه در حال تهیه طومار در این زمینه هستند تا به نوعی اعتراض خود را به برداشت بیرویه در منطقه پنجک ابراز کنند، برخی از منابع محلی از شروع شهرکسازی این افراد در همین منطقه نیز خبر میدهند.
به گزارش فارس در همین رابطه، اهالی روستای آشیر اعلام کردهاند که جنگلخواران و متجاوزان به حریم رودخانه در این منطقه بدون هیچ مانع و ترس و واهمهای نسبت به هر اقدامی در دستبرد به منابع طبیعی و ملی فروگذار نکرده و تاکنون نهاد یا سازمانی نیز جلودار این امر نبوده است.
86041/ع