مازندشورا:

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اعلام کرد: در پی تصویب سند آسیب شناسی شهرداری‌ها در حوزه ساماندهی صنایع و مشاغل شهری در جلسه کمیسیون اصلی خاص امور کلانشهر تهران و سایر کلانشهرهای دولت،‌ وزارت کشور مکلف به تهیه آئین نامه اجرایی بند20 ماده 55 قانون شهرداری-مصوب 1344- به منظور ساماندهی صنوف و مشاغل شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، علی نوذرپور با بیان خبر فوق گفت:  پیش نویس این آئین نامه می بایستی ظرف مدت چهار ماه توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری کلانشهرها و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تهیه تا در نهایت به تصویب هیات وزیران برسد.

وی افزود: در تهیه این آئین نامه، به موضوعات شاخص های مشاغل مزاحم شهری، ضوابط و معیارهای نظام استمرار صنوف و مشاغل، نحوه انتخاب یکی از رویکردهای انتقال، جابجایی، سامان بخشی، تغییر فعالیت و نوسازی مشاغل مختلف با توجه به ویژگی های منطقه ای، توجه خواهد شد.

نوذرپور، مشخص شدن برنامه عملیاتی ساماندهی صنوف و مشاغل شهری مشتمل بر ابزارهای تشویقی و اهرم های بازدارنده و تعیین وظایف تصدی گری قابل واگذاری دستگاه های دولتی در حوزه ساماندهی مشاغل، صنوف و فعالیتهای شهری را دیگر موضوعاتی برشمرد که در تهیه این آئین نامه به آن توجه می شود.

وی اضافه کرد: تعیین ساز و کار تکمیل بانک اطلاعات و سامانه های خدمات الکترونیک مشاغل شهری با قابلیت دسترسی عام و بروز رسانی مستمر، تعیین ساز و کار آموزش یکسان و توانمندسازی کارکنان دستگاه های اجرایی و مدیریت شهری در حوزه مشاغل شهری با هدف ارتقای سطح کیفی و خدمت رسانی سایر موضوعاتی است که به آن پرداخته می شود.

 نوذرپور همچنین گفت: در تهیه این آئین نامه، به تدوین دستورالعمل بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی برای مشاغل و صنایع کوچک مقیاس و تعیین ساز و کار اصلاح و متناسب سازی ضوابط خاص صدور پروانه کسب با رعایت قوانین و مقررات شهرسازی با هدف اجرای دقیق طرح های جامع و تفصیلی شهرها از طریق کمیسیون های نظارت بر سازمان های صنفی توجه می شود.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در زمینه دلائل اهمیت توجه به ساماندهی صنایع و مشاغل شهری درکلانشهرها گفت: رشد سریع و بی رویه صنایع و خدمات در درون شهرها و پیرامون آنها از یک طرف و افزایش جمعیت کلان شهرها با روند صعودی از دیگر سو و انتظارات شهرهای پیرامونی از نقش کلانشهری آنها برای تامین خدمات مورد نیاز آنها، نیاز به کالا و خدمات را افزایش داده و این نیاز در آینده افزایش می یابد و صنایع و صنوف و مشاغل موجود در کلان شهرها تکافوی تامین نیازهای رو به رشد را نداشته و در نتیجه افزایش تعداد واحدهای صنفی، صنعتی و افزایش ظرفیت تولید و فعالیت واحدهای موجود را به دنبال خواهد داشت.

نوذرپور افزود: به نسبت این افزایش، شاهدیم که نظارت و دقت در اجرا و رعایت اصول و ضوابط استقرار فعالیت ها و در نظر داشتن معیارها و استانداردهای شغلی به دلایل مختلف همپای این رشد نبوده و در نتیجه تعارض، ناسازگاری و مزاحمت و آلودگی هوا ناشی از فعالیت های صنفی صنعتی در کلانشهرها گریز ناپذیر بوده و گریبان کلانشهرها را خواهد گرفت.

وی ساماندهی مشاغل را در بعد اقتصادی به دلایل تسهیل دسترسی شهروندان به کالاها و خدمات، حفظ و تقویت قدرت اقتصادی شهر و بهبود وضع اشتغال و درآمد شهروندان با اهمیت ذکر نمود و گفت: این موضوع در بعد زیست محیطی بدلیل کاهش انواع آلودگی و مزاحمت و حفظ سلامت جسمی و روانی شهروندان و در بعد کالبدی- فضایی به دلیل کاهش تراکم و ازدحام در محیط شهر و بهبود سیما و منظر شهری حائز اهمیت می باشد.

نوذرپور در خاتمه ساماندهی مشاغل را در بعد اجتماعی-فرهنگی به دلایل تقویت هویت شهری و محله ای، حفظ ارزش های تاریخی و فرهنگی اشتغال و تقویت تنوع و جاذبه در فضاهای شهری امری مهم برشمرد و تاکید نمود: ساماندهی مشاغل در حوزه مدیریتی به دلایل ایجاد هماهنگی میان قوانین و نهادهای مختلف شهری، تقویت هماهنگی مدیریت شهری و مدیریت زیست محیطی و تسهیل اجرای طرح های شهرسازی و ساماندهی فضائی دارای اهمیت است.

مشاغل ساماندهی شهرداری افزایش صنایع خدمات وزارت نوذرپور فعالیت دلایل تعیین تقویت شهرها اهمیت مختلف دهیاری مدیریت اجرایی ضوابط شهرسازی شهروندان کلانشهرها نتیجه موجود صنعتی واحدهای تسهیل محیطی فرهنگی هماهنگی اشتغال بهبود آلودگی اقتصادی تامین مزاحمت دسترسی تصویب کمیسیون کشاورزی معاون تدوین قانون منظور افزود دستگاه قوانین اجرای رعایت رسانی موضوعاتی برشمرد نظارت