نگاهی به اقدامات شهردار رشت

اختصاصی مازندشورا: کمتر از دو ماه از آغاز به کار دکتر مسعود نصرتی شهردار رشت در این شهر می گذرد اما در همین مدت کوتاه نیز شاهد گام های بلندی به سوی توسعه و اعتلای جایگاه رشت بوده ایم.

اختصاصی مازندشورا: کمتر از دو ماه از آغاز به کار دکتر مسعود نصرتی شهردار رشت در این شهر می گذرد اما در همین مدت کوتاه نیز شاهد گام های بلندی به سوی توسعه و اعتلای جایگاه رشت بوده ایم.

 

 

بحران سراوان و پیگیری های شهردار رشت برای احداث زباله سوز

یکی از بزرگترین مشکلات شهر رشت طی دهه های گذشته مساله لندفیل سراوان بوده است که علاوه بر آسیب های جدی به محیط زیست، بر زندگی ساکنین محدوده سراوان و سلامت مردم رشت و حتی استان نیز اثرات نامطلوبی گذاشته است. مساله راه اندازی زباله سوز سراوان در گیلان تقریبا همزمان با ساری و نوشهر در مازندران آغاز شد. اما کم کاری های برخی از مسئولین وقت سبب شد تا شاهد تحقق 13 برابری بودجه زباله سوز در شهرهای مازندران باشیم و رشت در تامین 25 درصد اولیه نیز ناموفق باشد. نگرانی های مربوط به سراوان پس از رانش زباله ها و از بین رفتن محل احداث تصفیه خانه دوچندان و ضرورت احداث زباله سوز بیش از پیش احساس شد.

از نخستین اقدامات شهردار جدید رشت پیگیری تخصیص مبلغ 40 میلیارد تومان به عنوان مرحله نخست برای احداث زباله سوز بود که در این راستا جلساتی با معاون امور عمرانی و همچنین مدیرکل خدمات شهری سازمان شهرداری های و دهیاری های کشور، استاندار گیلان و برخی دیگر از مسئولین مربوطه برگزار کرد و پیگیری های مستمر در این خصوص را در دستور کار قرار داد. بدون شک با راه اندازی زباله سوز و اتخاذ تدابیری در خصوص مدیریت زباله های ورودی از شهرهای اطراف، تغییر چشمگیری در وضعیت لندفیل سراوان ایجاد و یکی از بزرگترین دغدغه های رشت رفع خواهد شد چرا که زباله سوز 650 تنی مدنظر، پاسخگوی نیاز امروز رشت خواهد بود.

 

 

افزایش ظرفیت تولید کارخانه های آسفالت شهرداری رشت و کاهش محسوس هزینه تمام شده

در شرایطی که در حال عبور از فصل مناسب برای اجرای آسفالت هستیم و بسیاری از معابر شهری رشت وضعیت مناسبی از این حیث نداشته اند، حدود 7 ماه، یکی از دو کارخانه آسفالت رشت در تعطیلی و خاموشی به سر می برد اما با روی کار آمدن مسعود نصرتی و پیگیری های صورت گرفته طی هفته های گذشته شاهد راه اندازی مجدد کارخانه آسفالت تی تان یکی از دو کارخانه آسفالت سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت بودیم که منجر به افزایش ظرفیت تولید کارخانه های آسفالت شهرداری به 1200 تن در روز شد.

با فعالیت کارخانه های آسفالت تی تان و تاناکا و تعاملات شهرداری رشت با دستگاه ها و اتحادیه های مربوطه، شاهد کاهش چشمگیر هزینه تمام شده آسفالت خواهیم بود به طوری که هزینه تمام شده هر تن آسفالت از 250 هزار تومان به 168 هزار تومان کاهش خواهد یافت که می تواند در مجموع رقم قابل توجهی از هزینه های شهرداری را کاهش دهد.

 

 

از مکاتبات با معاون رئیس جمهور تا پیگیری مرکز کنترل ترافیک برای رفع مشکلات ترافیکی

رشت به واسطه تراکم جمعیتی بالا و نارسایی های سیستم حمل و نقل عمومی و تکمیل نبودن شبکه معابر به خصوص پس از احداث پیاده راه با بحران ترافیکی شدیدی مواجه است. در چنین شرایطی بازگشایی معابر جدید، افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی، به کار گیری انبوه بر ها با در نظر گرفتن سطح رفاه و هزینه شهروندان و همچنین راه اندازی مرکز کنترل ترافیک و یا مدیریت مسافربرهای شخصی می تواند کمک موثری به بهبود وضعیت فعلی نماید.

مسعود نصرتی شهردار رشت پس از آغاز به کار بلافاصله راه اندازی مرکز کنترل ترافیک را در دستور کار قرار داد و چندی پیش نیز از آمادگی چند شرکت برای اجرای فیبر نوری خبر داد.

وی همچنین با ارسال نامه هایی به محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور تقاضای تخصیص 1000 میلیارد ریال جهت تکمیل زیرساخت های ترافیکی پیاده راه در چارچوب طرح مصوب فرادستی را مطرح کرد و همچنین با اشاره به کارکرد های فرا شهری کمربندی 90 دور شهر رشت متری به طول 64 کیلومتر، تقاضای تخصیص 1000 میلیارد ریال دیگر جهت اجرای فاز نخست این طرح را مطرح کرد و پیگیر واگذاری اراضی سپیدرود که 60 درصد عرصه فاز اول را تشکیل می دهد شد. دیدار با مدیران برخی بانک ها به منظور تضمین فاینانس های مالی از دیگر اقدامات موثر شهردار رشت در همین مدت کوتاه بوده است.

 

 

تاکید بر جذب سرمایه گذار و رونق گردشگری

رشت به عنوان تنها شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در ایران معرفی شده است. فرصت جذب سرمایه گذار و حفظ و ترویج فرهنگ اصیل گیلان، فرصتی ارزشمند است که به سادگی نمی توان از آن عبور کرد. اما باید در نظر داشت که این برند یه عنوان یکی از قطعات پازل توسعه رشت شناخته می شود.

حضور مسعود نصرتی به عنوان شهردار رشت، جایگاه های بین المللی رئیس مجمع جهانی شهرهای راه ابریشم و رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی را نیز به همراه داشته است که این عناوین در کنار برند شهر خلاق خوراک شناسی فرصت های کم نظیری را برای رشت فراهم کرده است. ایجاد بسترهای مناسب سرمایه گذاری، راه اندازی آکادمی خوراک، برپایی جشنواره ها، جذب گردشگر و تبدیل رشت به مقصد گردشگری طی چشم اندازی چند ساله و کوتاه مدت دور از دسترس نیست و با توجه به رویکرد شهردار رشت باید گفت که رشت در یک موقعیت تاریخی قرار گرفته است.

توجه ویژه شهردار رشت به ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایه گذار در همین مدت کوتاه توجه سرمایه گذاران فراوانی را به رشت جلب کرده است. حضور سرمایه گذاران خارجی و داخلی و انعقاد تفاهم نامه های همکاری در همین مدت کوتاه نشان از موفقیت در این زمینه دارد.

استفاده از ظرفیت نخبگان شهری

مشورت پذیری و به کار گیری ظرفیت های نخبگان شهری از دیگر ویژگی های مثبت شهردار رشت است. خبر از راه اندازی اتاق شکوفایی شهری با در نظر داشتن کارگروه های مختلف اولین گام بلند مسعود نصرتی در این راستا خواهد بود که در آذرماه افتتاح خواهد شد.

 

تلاش برای نجات تالاب عینک و رودخانه های رشت

شهررشت به لحاظ داشتن دو رودخانه زرجوب و گوهررود و تالاب شهری عینک از مواهب خدادادی کم نظیری در سطح جهان برخوردار است. اما این مواهب خدادادی سال ها مورد بی مهری مسئولین قرار گرفته است. ورود زباله ها و فاضلاب خانگی و همچنین نخاله های ساختمانی این فرصت خدادادی را به یک تهدید زیست محیطی تبدیل کرده است.

ایده میزبانی دبیرخانه گزارش جهانی محیط زیست در سال 2018 در رشت نخستین بار توسط مسعود نصرتی شهردار رشت مطرح شد و می تواند راهکار موثری در جذب اعتبارات ملی و رفع مشکلات این دو رودخانه و تالاب عینک برای همیشه باشد. شهردار رشت همچنین طی مکاتبه ای با معاون رییس جمهور خواستار تخصیص مبلغ 1000 میلیارد ریال جهت ساماندهی اوضاع تالاب عینک و تبدیل آن به یک قطب گردشگری شده است.

پیگیری ثبت تالاب شهر رشت در شبکه جهانی شهرهای تالابی تحت کنوانسیون رامسر نیز از دیگر اقدامات مثبت در همین مدت کوتاه بوده است.

توجه به اعتبارات و ظرفیت های ملی و نگاه بین المللی

نگاه فراشهری شهردار رشت نوید بخش روزهای بهتری برای این شهر خواهد بود. مسعود نصرتی بر خلاف بسیاری از مدیران پرداخت حقوق و مزایای پرسنل و مسائلی از این دست را جزیی از وظایف شهرداری می داند و برنامه های خود را در سطح کلان پیگیری می کند. دیدار با مسئولین رده بالای ملی و پیگیری های برنامه های کارشناسی شده و نگاه بین المللی شهردار رشت می تواند زمینه ساز اتفاقات بسیار امیدوار کننده ای برای این شهر باشد که امیدواریم با همراهی و همدلی همه مدیران مربوطه به سرانجام برسد. مسعود نصرتی در مدت زمان کوتاهی که از حضورش در راس شهرداری رشت می گذرد تاکید فراوانی بر جذب اعتبارات ملی داشته و با اتکا بر سوابق درخشانی که دارد شهر رشت از بخت بالایی برای جذب این اعتبارات برخوردار است. برگزاری نشست های بین المللی، هماش شهرداران راه ابریشم، دیدار و مکاتبات 3000 میلیاردی برای جذب اعتبارات دولتی با محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و سعید نمکی معاون توسعه امور اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و برخی دیگر از مسئولین نمونه ای از این نگرش است.

 

پرهیز از عزل و نصب های پیاپی

در کنار اقداماتی که در خصوص عملکرد دو ماهه شهردار رشت مطرح شد یکی از مواردی که حائز اهمیت فراوان است پرهیز مسعود نصرتی از عزل و نصب های پیاپی است. در حالیکه یکی از دغدغه های مدیران شهرداری رشت و همچنین اعضای شورای اسلامی شهر رشت در دوره گذشته، انتصابات پیاپی و عدم ثبات در لایه های مدیریتی بود اما با روی کار آمدن مسعود نصرتی شاهد ثبات در لایه های مدیریتی و پرهیز و عزل و نصب های غیر ضروری بوده ایم. مهم ترین دستاورد این رویکرد در این مدت، ارتقای سطح آرامش فکری کارکنان و مدیران شهرداری رشت و تقویت انگیزه بوده است. نصرتی نشان داده از جمله مدیرانی است که در ابتدا به مدیران خود فرصت اصلاح مشکلات موجود را می دهد و عزل و نصب را آخرین راه حل می داند.

پرهیز از حاشیه سازی و تمرکز بر دغدغه های شهر

مسعود نصرتی پس از انتخاب به عنوان شهردار رشت و پیش از آغاز به کار رسمی، با حضور در رشت به دنبال شناسایی بیشتر رشت، فرصت ها، آسیب ها و تهدیدها بود تا حدود یک ماه زمان بیشتر در اختیار داشته باشد. شهردار رشت بلافاصله پس از انتخاب نشان داد پیگیر مشکلات شهر رشت شده است و برای رفع آن در کوتاه ترین زمان نشست هایی را با مدیران ارشد استانی و همچنین مدیرانی ملی برگزار کرد. نصرتی که سوابق قابل اتکایی را در دوران حضور در راس شهرداری قزوین در کارنامه خود ثبت کرده بود پس از انتخاب به عنوان شهردار رشت با رفتاری کاملا حرفه ای تمرکز خود را بر مسائل این شهر گذاشت و به دور از حاشیه سازی در رشت یا قزوین به امور معوقه و پیگیری برنامه های پیش رو پرداخت.

جلب اعتماد عمومی

شخصیت منضبط و کوشای نصرتی، چهره ای قابل احترام و قابل اعتماد از او نزد شهروندان ترسیم کرده است. امروز درصد بالایی از مردم رشت به آینده این شهر تحت مدیریت نصرتی امیدوارند و قطعا ایجاد همین نگرش از بزرگترین دستاوردهای نصرتی در این مدت کوتاه بوده است. قطعا توسعه یک شهر ارتباط مستقیمی با افزایش اعتماد عمومی و جلب مشارکت های مردمی دارد.

 

شفافیت مالی

یکی از اقدامات جالب شهردار رشت بررسی سریع و اعلام رقم مجموع بدهی و تعهد شهرداری این کلانشهر در جلسات مختلف بوده است. مسعود نصرتی با پاسخ به یکی از بزرگترین علامت های سوال مردم و اعضای شورا، نشان داد به دنبال تعیین دقیق میزان بدهی ها و پرداخت آنها طی یک برنامه ریزی منسجم است. اتفاقی که می تواند زمینه ساز ایجاد تفکری مثبت نسبت به خوش حسابی شهرداری رشت و افزایش اعتماد، اطمینان و رضایتمندی سرمایه گذاران باشد.

تکریم کارکنان و تلاش برای پرداخت معوقات حقوق و بیمه

مسعود نصرتی در دوران مدیریت خود همواره ارتباط خوبی با مدیران و کارکنان مجموعه اش داشته و این موضوع در شهر رشت نیز تداوم یافته است. برخورد مناسب مسعود نصرتی با کارکنان و مدیران و همچنین تاکید، تلاش و پیگیری پرداخت به موقع حقوق و بیمه معوقه کارکنان، فضایی توام با شور و نشاط و انگیزه بیشتر برای مجموعه شهرداری ایجاد کرده است. این موضوع در کنار ثبات در لایه های مدیریتی می تواند منجر به افزایش بازدهی مجموعه شهرداری در امور مختلف شود. حضور مسعود نصرتی به اذعان برخی اعضای شورا موجب صمیمیت و همدلی بیشتر کارکنان شده است.

راه اندازی 4 کمیسیون تسهیل گری انجام امورات شهری

شهردار رشت به منظور ساماندهی بهتر امورات شهری بر اساس درامد واقعی اقدام به راه اندازی 4 کمیسیون تسهیل گری کرد.

مسعود نصرتی چندی پیش از راه اندازی کمیسیون های تهاتر، تخصیص، اولویت بندی املاک و اولویت بندی پروژه های عمرانی خبرداد.

یکی از دستاوردهای این تصمیم آن است که در صورت عدم تحقق درصدی از بودجه، شهرداری رشت با اولویت بندی پروژه های خود را اجرایی خواهد کرد تا از افزایش بدهی ها جلوگیری به عمل آید و ضرورت آن پیش از این نیز احساس می شد.

 

تاکید بر حفظ بناهای تاریخی رشت

شهردار رشت بارها بر حفظ و احیای آثار تاریخی رشت تاکید کرده است. او تجربیات موفقی را نیز در این زمینه در کارنامه دارد. بی شک شهری که قصد تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد باید توجه ویژه ای به بناها و جداره های تاریخی خود داشته باشد. علی رغم کم لطفی هایی که در گذشته نسبت به برخی از این بناها صورت گرفته است به نظر می رسد شهردار رشت قصد دارد تا با ارائه بسته های تشویقی مالکین این ابنیه را به احیای آنها ترغیب کند تا از این طریق ضمن حفظ میراث های به جا مانده از گذشته، نسبت به ایجاد فضاهای جذاب گردشگری نیز گام موثری برداشته شود.

همدلی، رمز موفقیت

به نظر می رسد با توجه به کارنامه قابل اتکای مسعود نصرتی و زمینه هایی که در شهر رشت فراهم است و با توجه به ظرفیت های موجود در صورت همدلی مسئولین مربوطه می توانیم شاهد شکوفایی شهر رشت در آینده ای نزدیک باشیم. شکوفایی که به گفته شهردار رشت دور نیست...

 

نگاهی به عملکرد مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت

ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو مهم ترین دستاورد بین المللی فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت بوده است. در حالیکه بسیاری از شهرهای دنیا در آرزوی عنوان شهر خلاق هستند امروزه رشت به عنوان تنها شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در ایران شناخته می شود. وجود 170 نوع خوراک مختلف در رشت و برند شهر خلاق زمینه ساز اتفاقات بزرگی در آینده رشت خواهد شد که هنوز ابعاد و گستره آن به طور کامل ترسیم نشده است.

سفرها و نشست های شهرهای خلاق خوراک شناسی نیز دستاوردهایی به همراه داشته است که در ادامه به سه مورد از این پیشنهادات و دستاوردها اشاره می کنیم:

پیشنهاد شکل‌گیری باغ موزه‌ی شهر خلاق رشت در نشست ماکائو در سال 2016 از سوی رشت یکی از پیشنهادات خوبی بود که می تواند ضمن تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری و ایجاد درامد های پایدار، هدف هایی مثل گسترش همکاری ‌های بین المللی با تمام اعضای شبکه‌ی شهرهای خلاق و حفظ و ارتقای ارزش‌های تاریخی و فرهنگی خوراک‌شناسی گیلان را نیز به دنبال داشته باشد.

راه اندازی آکادمی بین المللی خوراک شناسی رشت نیز یکی از پیشنهاداتی بود که مورد استقبال قرار گرفت. با توجه به حضور چهره های شاخص در حوزه آموزش خوراک شناسی در گیلان این امکان وجود دارد با راه اندازی این آکادمی ضمن حفظ این میراث برای نسل های آینده، همه ساله هنر آموزانی نیز در این آکادمی دوره های آموزشی را پشت سر بگذارند و اشتغال زایی و درامد پایداری نیز با حضور مدرسان در کشورهای دیگر فراهم شود.

برگزاری جشنواره‌ سالانه برترین‌های آکادمیِ بین المللی خوراک در رشت هم سومین پیشنهاد جالب توجه بوده است که همانند پیشنهاد قبلی در نشست پوکت تایلند مطرح شده است. رشت که سابقه اجرای جشنواره های مختلفی را دارد و زمانی با شعار رشت، شهر جشنواره ها سعی در معرفی خود داشت حالا می تواند با چنین جشنواره هایی به مقصد گردشگرانی تبدیل شود که علاقه زیادی به حضور در جشنواره های اینچنینی دارند.

اما نباید انتظار داشت مدیرانی انگشت شمار پیگیر به ثمر نشاندن این موضوعات باشند و حداقل انتظار این است که مجموعه مدیریت شهری و دستگاه های مرتبط یکدل و یکصدا به سمت تحقق این اهداف گام بردارند تا این عنوان برای رشت حفظ شود.

تعامل گسترده با رسانه ها و اعتمادسازی محلی

گسترش روز افزون رسانه های مجازی و توجه ویژه روابط عمومی شهرداری رشت به این ظرفیت، منجر به ایجاد تعامل گسترده با رسانه ها شد. شهرداری رشت از معدود سازمان ها و نهادهایی بوده است که در کانون توجه رسانه ها قرار گرفته است. توجه به این ظرفیت ارتباط نزدیک شهروندان با شهردار و اتفاقات روز شهر را در پی داشته است که در بالاترین سطح خود در طول تاریخ قراردارد و می تواند زمینه ساز درک متقابل مردم و مسئولین و اعتمادسازی محلی شود.

برندسازی

با روی کار آمدن مسعود نصرتی به عنوان شهردار رشت عناوین ارزشمند ریاست مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم و ریاست مجمع جهانی شهرهای اسلامی نیز به شهر رسید و ارتباط و ظرفیت های مشترک شهر خلاق خوراک شناسی با این دو عنوان و تاثیر آن بر برندسازی رشت بر کسی پوشیده نیست. در بین شهرهای راه ابریشم تنها 4 شهر رشت از ایران، شونده چین، غازیان تپ ترکیه و جئونجو کره جنوبی عنوان شهر خلاق خوراک شناسی را یدک می کشند و بررسی از ظرفیت این شهرها در رونق بخشی به شهر های جاده ابریشم نیز در دستور کار قرار گرفته است و در این بین فاطمه قدیمی به عنوان مدیر برنامه های یونسکو در شهرخلاق رشت، غیر قابل انکار است و نمی توان به سادگی از آن عبور کرد.

عناوین و افتخارات اخیر

طی دوران حضور فاطمه قدیمی در راس روابط عمومی شهرداری رشت، این واحد عناوین متعددی را به خود اختصاص داده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: کسب تندیس زرین ششمین دوره آیین تقدیر از سرامدان روابط عمومی ایران ، کسب تندیس سیمین در پنجمین دوره آیین تقدیر از سرآمدان روابط عمومی های کشور در سال 95، کسب نشان تعالی در چهارمین دوره آیین تقدیر از سرآمدان روابط عمومی های کشور، انتخاب به عنوان مدیر ستاره سال 94 در سومین جشنواره ستارگان روابط عمومی، کسب عنوان مدیر برتر روابط عمومی و همچنین کسب نشان مسئولیت اجتماعی در دوازدهمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی در سال 95 ، لوح تقدیر روابط عمومی برتر در رشته های “اطلاع رسانی” و “نوآوری و خلاقیت”  در چهاردهمین دوره جشنواره برترین های روابط عمومی ایران و اختتامیه سیزدهمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی که این موارد تنها بخشی از عناوین و افتخارات کسب شده است.



گزارش از ابراهیم حاتمی خبرنگار پارلمانی در مجلس شورای اسلامی و فعال رسانه ای کشور

دوماه از آغاز به کار شهردار جدید رشت می گذرد؛ نگاهی به اقدامات شهردار رشت