اختصاصی مازندشورا: در ابتدای این جلسه، نامههای درخواست عمومی برای ارجاع قانونی و پیگیری آن به رای گذاشته شد. سپس سعید نجاریان رئیس کمیسیون نامهها عنوان کرد: اجاره بهای افراد زیرگروه سازمان میادین میوه و ترهبار 15درصد افزایش پیدا کرده است.
در ادامه سید علی آقامیری ضمن تشکر از سازمان میوه و تره بار گفت: با تشکر از جناب معینی و زیرمجموعهها بابت تلاش و کوشش آنها ، اما از این سازمان خواهشمندیم تا با عزیزانی که بهصورت فصلی کار میکنند، نهایت همکاری را کنند و از دریافت برخی مبالغ غیرضروری از آنها صرفنظر کنند. جناب معینی در سازمان میادین میوه و ترهبار با تلاشهای مکرر توانستهاند تا این سازمان را به استقلال مالی برساند.
قاسم قاسمی در ادامه جلسه مطرح کرد: عوارض ارزش افزوده باید قانونا در کمیته درآمدی مشخص گردد اما درحال حاضر در شهرداری مناطق درحال انجام است. سلیقهای رفتار کردن، عمل نکردن به مصوبات شورای قبل و همچنین عمل نکردن شهرداری به مصوبات این شورا از جمله اتفاقات ناخوشایند این دوره بودهاست.
کوروش یوسفی با اشاره به بحث خدمات و عوارض شهرداری گفت: ممیزی بهای خدمات و عوارض مکانهای تجاری طبق برنامهریزیها صورت نمیگیرد و آمار و ارقام با سازههای تجاری موجود در تضاد است. کمیسیون ماده ۷؛ برخی شهرداری مناطق به اختیار خودشان کارها را انجام میدهند. بحث پایش نیازهای شهریاست که نیازمند یک حمایت همه جانبهاست. باید قبول کرد که عملکرد شورا در این حوزه ضعیف بوده است.
مسعود مدینه رئیس شورای شهر ساری در ادامه نهمین جلسه شورا عنوان کرد: بحث مهم، فرهنگ سازی در حوزه الگوی مصرف انرژیاست که باید به سوی تولید برق از دیگر انرژیهای موجود برویم.
مسعود مدینه رو به نماینده شهرداری ساری افزود: خواستار پیگیری دلیل عدم تشکیل کارگروه فضاسازی شهری هستیم؛ با وجود گذشت ۴ ماه اما همچنان خبری از این کارگروه نیست. باید از ظرفیتهای شهر ساری در جهت تولید برق از انرژیهای خورشیدی و بادی بجای انرژیهای فسیلی استفاده کنیم.
رئیس شورای شهر ساری ضمن تشکر از زحمات ادارات برق جنوب و شمال ساری، خواستار فعالیت بیشتر در حوزه روشنایی پیادهرو ها، تغییر مکان ترانسهای برق و ... است. بحث شاخهزنیهای معابر بسیار مهماست و ما شاهد قطع شاخه درختهایی هستیم که باعث زیباسازی محیط شهریاست. باید تعاملی بین شورا و ادارات برق صورت گیرد تا نه به قانون تجاوزی شود و نه حق هیچ یک از شهروندان پایمال شود.
علی اکبر زلیکانی نائب رئیس شورای شهر ساری با بیان این نکته که شورای شهر صرفا شرای شهرداری نیست تاکید کرد: شورای شهر صرفا شورای شهرداری نیست و برطبق قانون در تمامی کارهای مدیریت شهری دخالت مثبت خواهیم داشت.
زلیکانی درخصوص کمک به مرکز بهزیستی اظهار داشت: این مرکز دارای مجوز به نام میاندورود است اما دارای کادر ساروی بوده و باید برای بهبود اوضاع آن همکاری کرد.
وی با درخواست از قاسمی جهت قرائت بند ۳۲ ماده ۷۶ مبنی برآنکه کلیه سازمانها و موسسات عمومی غیردولتی که در زمینهی ارائهی خدمات شهری وظایفی برعهده دارند که موظفاند برنامه سالانهی خود را درخصوص خدمات شهری را که در چارچوب اعتبارات و بودجهی سالانهی خود تنظیم شده به شورا ارائه نمایند، سخنرانی خود را شروع کرد. تا به حال از دستگاههای خدماتی شاهد هیچ ارائه برنامه و عملکرد نبودهایم.
نائب رئیس شورای شهر ساری اضافه کرد: درموارد بسیاری شاهد استقرار مخاطره انگیز تیرهای برق هستیم. ضمن اینکه شهرداری از بودجهی خود جهت حل مشکلات ادارات برق و .. انجام میدهد؛ مبلغی بالغ بر یک میلیون برای این جابجایی صورت میگیرد. کلیهی پستهای زمینی داخل شهر ساری فاقد مجوز است. زلیکانی خواستار اعمال قانون کلیهی پستهای غیرقانونی شهر شد. شرکت توزیع برق موظف است ترانس برق را بطور رایگان ارائه کند اما برای اخذ این ترانس باید در لیست قرار گیرند که در عرض یک روز توسط واریز یک مبلغ، یک روزه داده میشود. شهرداری مبلغ بین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد را در جهت دفع بهداشتی پسماند پرداخت میکند.
زلیکانی ضمن بیان آماده بودن شورای شهر، از ادارات برق خواستار شد تا از دزدیهای برق جلوگیری شود.
کوروش یوسفی رئیس کمیسیون فرهنگی شورا در ادامه عنوان کرد: بحث اصلاح الگوی برق در حد یک شعار ماندهاست و همچنان ارادهای از سوی عزیزان دیده نشدهاست. نافرمی سیمهای برق، آلودگیهای بصری ایجاد شده امروزه باعث آزرده شدن شهروندان میشود. جالباست بدانیم که هماکنون روشنایی برخی مناطق با پول مردم درحال تعمیر است. از حیث حقوق شهروندی، شما باید خدمات بدهید تا پول دریافت کنید اما تا به امروز چنین نبودهاست.
افضلی، مدیرعامل برق منطقهای استان در ادامه جلسه مطرح کرد: از سال ۸۹ تا به کنون، پس از هدفمندسازی یارانهها تمامی مبالغ و برنامهها دستخوش تغییر شد.33 هزار میلیارد تومان بدهی صنعت برق به تولید است و بخشی از هزینهی بالای برق در این خصوص است. تا سال ۱۴۰۳ تمامی برنامههای برق منطقهای انجام خواهد شد. در ساری سه پروژه در دست اقدام است. ایستگاههای مختلفی درحال بهرهبرداری و اضافه شدن هستند.
وی افزود: در ۳ منطقهی ساری هم افزایش ظرفیت داشتهایم و هم تعویض ترانسهای قدیمی. نیروگاههای گازی تا ۲۵ مگاوات تولید برق، مجوز آن با برق منطقهای است؛ این نیروگاهها برای مردم به صرفهی اقتصادیاست و از سرمایهگذارها درخصوص تمامی موارد استقبال خواهیم کرد. مبلغ مصرفی در ساخت و راهاندازی این نیروگاهها در طی دو سال باز میگردد و میتواند به شهر ساری کمک مطلوبی کند. پتانسیل انرژیهای تجدید پذیر، با بررسیهای صورت گرفته ایستگاههای آبی میتواند گزینهی مناسبی باشد..
افضلی اضافه کرد: نسبت به متوسط جهانی، قیمت برق در کشور و استان بسیار کمتر است.
نائب رئیس شورای شهر ساری با بیان این موضوع که کنتور مرجعی برای دریافت هزینهی خود اداره برق است اما مردم چرا هزینهی آن را پرداخت میکنند، درخواست توضیحاتی از معاونین مدیران ادارات برق جنوب و شمال ساری شد.
در بخش های پایانی نهمین جلسه شورای شهر ساری رشیدی نماینده شهرداری ساری عنوان کرد: روشنایی پارکها، پلها و میادین برعهده شهرداری است اما از اداره برقهای مناطق ساری درخواست همکاری هرچه بیشتر را داشتهاست.
در این میان سعید نجاریان با بیان موضوع پاسخگویی دستگاه های مربوط گفت: باید دستگاههای خدمترسان بدانند تا شورای شهر دارای قوانین مشخصی است و براساس این قوانین، پاسخگوی سوالات و ابهامات شورا و شهرداری باشند. همچنان در برخی از کوچههای ساری، تیر برقهای چوبی و قدیمی پابرجا هستند و خواستار تغییر این تیربرقها شد.
همچنین علی اکبر زلیکانی نائب رئیس شورای شهر ساری نسبت به عدم اعتنای ادارات برق مناطق به مجوزهای صادر شده از شهرداری، اعتراض کرد.
زلیکانی با تکیه بر زیرپا گذاشتن مفاد مجوزهای صادر شده، فعالیتهای ادارات را زیرسوال برد.
گزارش از: علی نوری