خزر غرق در آلودگی‌ها/مسؤولان دلسوزانه وارد عمل شوند

مازندشورا: دریای خزر یکی از آلوده‌ترین دریاچه‌های دنیا است که انواع و اقسام آلودگی‌های مختلف اعم از فلزات سنگین، مواد نفتی، آلودگی‌های شیمیایی و سموم خطرناک دفع آفات را می‌توان رکورد آن را در دریای خزر پیدا کرد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، آلودگی دریای خزر موضوعی است که نگرانی‌های بسیاری به همراه داشته و از همه مهم‌تر چالش‌های زیست‌محیطی پس از آن بسیار مخاطره‌آمیز است.

موضوعاتی که در ارتباط با آلودگی دریای خزر مطرح می‌شود برای برخی افراد قابل درک نیست چرا که همواره با آغاز فصل شنا مردم وارد دریا می‌شوند.

همه ما دریا را با رنگ آبی می‌شناسیم ولی کم کم دریا از رنگ آبی فاصله گرفته و به‌دلیل حجم بالای آلایندگی آبی دریا کم کم به فراموشی سپرده می‌شود که باید آبی بیکران را دریابیم نه اینکه آن را به حال خود رها کنیم.

متاسفانه با توجه به اهمیت دریا هنوز تمهیدات لازم در ارتباط با سامان‌دهی فاضلاب اندیشیده نشده و به‌راحتی فاضلاب وارد دریا می‌شود که لازم است همه دستگاه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد به‌صورت دلسوزانه در این زمینه ورود پیدا کنند در غیر این صورت باید شاهد مخاطرات زیست‌محیطی باشیم.

*دریای خزر یکی از آلوده‌ترین دریاچه‌های دنیا است

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی در این‌باره ، اظهار کرد: اگر به ساحل دریای خزر طی دهه 60 و 70 نگاه کنیم یاد زمانی بیفتیم که دریای خزر با افزایش 2.5 متری سطح تراز خود چه مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کرد یکی از اقدامات بحث مهندسی سواحل و احداث ساخت‌وساز موج‌شکن‌هایی بوده که با پیشروی آب مقابله می‌کرد تا مناطق مسکونی و تجاری را از غرقابی نجات دهد.

همایون خوشروان ادامه داد: بحث‌هایی دیگری از جمله محیط زیست ساحلی و آلودگی‌هایی موجود در سواحل و ساخت‌وسازهای بنادر و در دریا اتفاق می‌افتد که همه در انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی کمتر از یک دهه با بهره‌مندی از متخصصان مختلف در حال فعالیت است، اضافه کرد: دریای خزر یکی از آلوده‌ترین دریاچه‌های دنیا است که انواع و اقسام آلودگی‌های مختلف اعم از فلزات سنگین، مواد نفتی، آلودگی‌های شیمیایی و سموم خطرناک دفع آفات را می‌توان رکورد آن را در دریای خزر پیدا کرد.

رئیس گروه پژوهشی مدیریت محیط زیست و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اینکه شدت آسیب‌پذیری آلودگی در مناطق ساحلی دریای خزر متفاوت است، تصریح کرد: واقعیت این است در مناطقی که شهرهای ساحلی واقع شدند به شدت آلودگی بسیار بالایی داریم معمولاً برای اینکه این آلودگی‌ها نگرانی برای مردم ایجاد نکند سعی می‌کنیم به شکل دیگری مدیریت کنیم اما آلودگی در سواحل دریای خزر وجود دارد به‌عنوان نمونه شهرهای شمالی که برخی شهرک‌های ساحلی بوده و جنبه گردشگری دارند دارای آلودگی‌های بسیاری هستند.

*ضرورت مهار منابع آلاینده

خوشروان با تأکید بر اینکه تمهیدات لازم در دریای خزر برای مهار کردن منابع آلاینده اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: عمده شهرهای ساحلی فاقد دفع پساب هستند با این وجود چگونه می‌توان گفت دریای خزر آلوده نیست.

وی با طرح این سؤال که چرا فک‌ها از سواحل مهاجرت کردند و چرا ماهی‌های کفال دچار مرگ‌ومیر می‌شوند، اظهار کرد: همه این مسائل از نشانه‌های آلودگی در دریای خزر محسوب می‌شود باید گفت تا زمانی‌که سامانه صحیح دفع پسماند و پساب برای شهرهای ساحلی تعریف نشود و همچنین آب‌های رودخانه منتهی به دریای خزر  پاکیزه نشود نمی‌توان انتظار ساحل سالم را برای شهروندان داشت.

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی یادآور شد: حل این معضل مستلزم جهاد ملی است تا محیط زیست را از خطر آلودگی نجات دهیم.

خوشروان گفت: ما نباید از ظرفیت‌های بالقوه دریای خزر غافل باشیم در غیر این صورت متحمل مشکلات فراوانی می‌شویم.

*پایش مستمر آلودگی دریای خزر

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره آلودگی دریای خزر ، اظهار کرد: آلودگی میکروبی به‌صورت مستمر در دریای خزر پایش شده که پس از نمونه‌گیری، آنالیز با استاندارد مورد مطابقت قرار می‌گیرد.

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی با اشاره به اینکه نمونه‌هایی که خارج از استاندارد باشد اعلام می‌شود، گفت: سال ۹۶ نخستین بار بوده که این اتفاق خوب افتاده تا مردم را از کیفیت شناگاه‌ها آگاه شود تا با دارا بودن اطلاعات کافی شناگاه‌های خود را انتخاب کنند.

وی بیان کرد: قبل از آغاز سال 97 وضعیت را اعلام خواهیم کرد و به دنبال این هستیم با همکاری دستگاه قضایی شناگاه‌های آلوده نتوانند فعالیت کنند چرا که به‌صورت مستقیم با سلامتی مردم سروکار دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: تمام تلاش ما این است این اتفاق بیفتد تا این شناگاه‌ها به دور از آلودگی باشد.

*ضرورت بهره‌برداری تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرهای مازندران

ابراهیمی کارنامی با اشاره به اینکه منابع آلایندگی تحت پایش قرار دارند، خاطرنشان کرد: اگر شناگاه‌ها آلوده باشند خواه ناخواه به‌دلیل عملکرد حوزه آب‌خیز یا آب‌ریز و در حوزه رودخانه‌هایی است که به شناگاه منتهی می‌شوند که در غرب استان کیفیت شناگاه‌ها به‌مراتب از وضعیت بدتری برخوردار است.

وی تصریح کرد: به‌دلیل اینکه شهرها و مناطق مسکونی به دریا نزدیک هستند و تصفیه‌خانه فاضلاب ندارند شیرابه زباله به‌صورت مستقیم وارد رودخانه‌ها شده و این امر به‌دلیل عدم وجود تصفیه‌خانه موجب افزایش بار میکروبی شناگاه می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با تأکید بر ضرورت بهره‌برداری  تصفیه‌خانه فاضلاب در استان، خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ درصد فاضلاب در مازندران تصفیه می‌شود در حالی‌که میانگین در کشور حدود ۴۵ درصد است یعنی از میانگین کشوری هم با وجود اینکه زیست‌بوم مازندران بسیار حساس است خیلی عقب هستیم.

ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه در حال پیگیری این مهم هستیم، اظهار کرد: نیاز است همه مسوولان و مردم همکاری کنند تا سریع‌تر این تصفیه‌خانه‌ها احداث و وارد مدار بهره‌برداری شود که بتوانیم تصفیه‌خانه‌های مدرن، پساب‌های تصفیه شده داشته باشیم که در این صورت کیفیت شناگاه‌ها تغییر خواهد کرد ولی تا آن زمان مردم نباید از شناگاه‌هایی که با عنوان آلوده اعلام شده استفاده کنند.

به گزارش فارس، پسماند و زباله همانند فاضلاب از جمله معضلات مهم استان‌های شمالی محسوب می‌شود اگر در این زمینه تدبیری جدی اندیشیده نشود تبدیل به بحران می‌شود.

86034/ع

دریای آلودگی اینکه سواحل فاضلاب ساحلی مازندران مهندسی شهرهای شناگاه‌ها انجمن به‌صورت اعلام آلوده اظهار تصفیه‌خانه به‌دلیل دریایی سازه‌های اشاره خوشروان ضرورت حفاظت کیفیت هستیم مدیرکل خاطرنشان دارند مناطق منابع آلودگی‌های اتفاق اندیشیده بسیار باشیم می‌شوند گزارش استاندارد دلسوزانه شناگاه‌های وضعیت میکروبی بسیاری نباید مستمر ایجاد زیست‌محیطی آلودگی‌ها همکاری استان زباله تصفیه میانگین شناگاه کارنامی مستقیم بهره‌برداری دریابیم ابراهیمی منتهی محسوب مختلف فعالیت آلوده‌ترین می‌توان دریاچه‌های بیکران گفت‌وگو ادامه دیگری مدیره مدیریت افزایش آلاینده تأکید شهروندان ارتباط آلایندگی تمهیدات تصریح زمینه شمالی احداث مسکونی