مازندشورا: شهردار ساری از پیشرفت 50 درصدی ساختمان زباله سوز ساری خبر داد.
مهدی عبوری شامگاه امروز در یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر ساری با گرامیداشت سالروز 9دی روز بصیرت و میثاق با ولایت ، اظهار کرد: امروز مردم ایران بار دیگر با ولایت و رهبری تجدید میثاق کردند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه وظیفه اصلی مدیران امیدآفرینی است ، افزود: من به عنوان سرباز کوچک نظام، انقلاب و رهبری اعتقاد دارم که امید آفرینی به غیر از انجام صحیح کار ، تلاش ،همت شبانه روزی واقدام جهادی به وجود نمی آید .
شهردار ساری گفت: فعالیت شهرداری با وجود مشکلات مالی که کشور، دولت و مردم با آن مواجه هستند نه تنها تعداد پروژه ها کاهش نیافته است بلکه رو به افزایش است واینکه پروژه ها را با سرعت پیگیری می کنیم تا در آینده ای نزدیک با حضور مردم ساری آنها را به بهره برداری برسانیم.
وی با اشاره به لایحه عوارض و بودجه یادآور شد:بر اساس قانون لایحه عوارض و بودجه تقدیم شورا می شود و تیم کارشناسی با اعضای و نمایندگان شورا درحال بررسی این امر بوده و در نهایت ضوابط تکلیفی جمع بندی و تقدیم شورا می شود.
عبوری با بیان اینکه ما در بودجه مبحث مدیریت بحران و پدافند غیر عامل را لحاظ می کنیم ،خاطر نشان کرد: در ابتدای شورای چهارم که بحث ریز پهنه بندی برای شهر مطرح شد با مصوبه اعضای شورای چهارم نزدیک به 400 میلیون اعتبار گذاشتیم و زودتر از دیگر دستگا ههای اجرایی این کار را شروع کردیم.
وی نیروگاه بزرگ زباله سوز را از فعالیت های در دست اقدام شهرداری ساری عنوان کرد و افزود: این پروژه در سال 90 توسط دولت وقت ، در سفر همزمان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس سازمان شهرداریها و دهیارهای کشور در سفربه کشور چین مصوب و تفاهم نامه ای منعقد کردند تا 15 دستگاه زباله سوز با اولویت شهرهای استان های شمالی ساخته شود منوط بر اینکه حدود 40 درصد از هزینه این نیروگاه را سرمایه گذار یا مبتکر این نیروگاه پرداخت کند.
عبوری ادامه داد: این اتفاق در اوایل سال 93 از طریق مناقصه به شرکت سرمایه گذارواگذار شد ؛ حدود 33 میلیون دلار مبلغ این قرارداد برای احداث نیروگاه زباله سوز با ظرفیت 450 تن در روز با سه خط تولید مجزا منعقد شد و در دستور کار قرار گرفت، یکی از دلایل تاخبر این نیروگاه این بود که محیط زیست با سه سال تاخیر مجور احداث این نیروگاه را صادر کرد با توجه با اینکه قراداد این مجموعه عظیم توسط رئیس وقت سازمان محیط زیست و رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاریها کشور بسته شد و با توجه به اینکه کلنگ این مجموعه توسط آقای محمدی زاده رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست کلنگ این مجموعه زده شد و با توجه به اینکه کمیته مدیریت پسمانداستان از بین همه ی زمین های معرفی شده این زمین را برای احداث نیروگاه زباله سوز تایید کرد اما با رفتن یک دولت وروی کار آمدن دولت جدید این کار به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: با پیگیری های زیاد و مکاتبات و اعزام کارشناسان در چندین مرحله برای بازدید از این نیروگاه برآن شد تا مجوز این نیروگاه در زمین مورد نظر داده شود و بر اساس قوانین دیوان محاسبات هر طرح عمرانی که پیوست محیط زیست و ارزیابی محیط زیست را نداشته باشد تخلف محسوب شده و پرداخت هر گونه وجهی خلاف به شمار می آید به همین واسطه کار با تاخیر آغاز شد.
شهردار ساری افزود: از زمان ابلاغ کار به جدیت واردعمل شدیم ، هم اکنون نیز شهرداری تلاش می کند با وفاق وهمدلی با تمام دستگاها و شورا کارها را به جلو سوق دهد .
وی با اعلام اینکه تاکنون قریب به 56 میلیارد تومان بابت احداث این نیروگاه پول پرداخت شده است، گفت: از این میزان 42 میلیارد تومان برای تجهیزات و 14 میلیارد تومان برای احداث ساختمان هزینه شده است.
عبوری با بیان اینکه 80 درصد تجهیزات نیروگاه از طریق کشتی وارد گمرگ بندرعباس شد ه است، افزود: حدود 53 تریلی بار به انبارهای شهرک صنعتی برای این نیروگاه حمل شده است و در حال نگهداری است تا پس اتمام ساختمان نصب تجهزات آغاز شود.
وی از پیشرفت فیزیکی 50 درصدی ساختمان این نیروگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر این کار با سرعت تمام در حال انجام است.
عبوری یادآور شد: در یکماه گذشته سه سفر برای پیگیری اقنصادی نیروگاه زباله سوز به تهران داشته ایم با پیگیری تیم مدیریت شهرداری ،همراهی سازمان مدیریت شهرداری ها ، مساعدت دولت و همکاری مهندس نبیان معاون عمرانی استانداری مازندران مبلغ قابل توجهی از طریق اسناد خزانه استانی برای این کار تخصیص پیدا کرد و آماده پرداخت است با تحقق این امر در ادامه انجام کار هیچ وقفه ای نخواهیم داشت.
عبوری یکی از پروژه ای دیگر شهرداری ساری را بوستان بزرگ ولایت نام برد و گفت: این بوستان از آثار تاریخی با صد سال قدمت برخوردار است که با بازسازی و مرمت برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بکارگیری می شود.
وی افزود: کارها تقریبا رو به اتمام است و در ادامه تجهیز این بوستان را انجام دهیم تا در روزهای آتی با حضور مردم آن را بهره برداری می کنیم.
شهردارساری با اعلام اینکه بوستان بزرگ بانوان نیز یکی از مجموعههای کم نظیر شهرداری است، افزود: این مجموعه نیز در حال مراحل تکمیل بوده است.
عبوری با بیان اینکه مجموعه پارک جنگلی شهید زارع ساری برای تبدیل بخشی از این مکان به شهربازی بزرگ استان در دست اقدام است، گفت: این پروژه بزرگ و کم نظیر در شهر ساری نیز در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه در فضای سخت مالی بودجه ای در کشور فاز دوم پارک ملل به مساحت 330 هکتار درحال اجرایی شدن است، افزود: 2 هزار 650 متر از این فضا برای لاینینگ توسط سازمان عمران شهرداری ساری واگذار شده است.
عبوری با بیان اینکه ادامه طرح بزرگ هدایت و انتقال آبهای سطحی شهر ساری پس از 40 سال در مرحله تکمیل شدن قرار دارد، عنوان کرد: آب بخش عظیمی از شهر ساری به رودخانه تجن سرریز و کمتر از 200 متر مربع تا تکمیل این پروژه باقی مانده است.
وی با اشاره به اتمام مطالعات زیر گذر میدان هلال احمر از آغاز بکار این پروژه عمرانی در روزهای اتی خبر داد.