رقابت متفاوت شهرداری‌ها در ايران و جهان

مازند شورا: پيروز حناچی با اشاره به اينكه در كشورهای توسعه‌يافته، مديران كلان‌شهرها با يكديگر برسر كيفيت‌بخشيدن به زندگي شهروندان رقابت می‌كنند، گفت: اگر سوال شود كه شهرهای ايران در چه زمينه‌ای با هم رقابت می‌كنند متاسفانه بايد گفت:

مازند شورا: معاون وزير و دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري با بيان اينكه شهر تهران با بودجه سالانه ۱۵ هزار ميليارد توماني اداره مي‌شود، اظهار كرد: بخش عمده‌اي از اين درآمد، ناسالم و ناپايدار است كه مستقيم يا غيرمستقيم از محل ساخت‌وساز تامين مي‌شود.

به گزارش مازند شورا به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، پيروز حناچي با اشاره به اينكه در كشورهاي توسعه‌يافته، مديران كلان‌شهرها با يكديگر برسر كيفيت‌بخشيدن به زندگي شهروندان رقابت مي‌كنند، گفت: اگر سوال شود كه شهرهاي ايران در چه زمينه‌اي با هم رقابت مي‌كنند متاسفانه بايد گفت رقابت بر سر كسب درآمد بيشتر براي اداره امور شهر است و اگر جدول درآمد شهر‌ها را بنگريم مي‌بينيم بخش عمده‌اي از درآمد شهرداري‌ها از منابع ناسالم و ناپايدار است. نتيجه اين روند توليد رانت، جوابگو نبودن مسوولان شهرداري‌ها به مردم و كيفيت پايين زندگي شهروندان خواهد بود.

وي به بودجه هزار ميليارد توماني شهرداري اروميه در هر سال اشاره كرد و گفت: اين بودجه از محل تخريب باغات و ثروت‌هاي شهر و تغيير كاربري اراضي كشاورزي تامين مي‌شود بنابراين در معامله سرمايه‌گذاران و مديران شهري، اين مردم هستند كه متضرر مي‌شوند. اين نوع اداره شهر بيشتر به تامين‌كنندگان مالي پاسخگو است تا مردم.

حناچي در ادامه تصريح كرد: از نخستين مجريان قانون نظام مهندسي ساختمان و درجه‌بندي مهندسان بوده‌ام و معتقدم اين قانون ظرفيت‌هاي بسياري دارد كه هنوز به اجرا در نيامده است.

معاون شهرسازي و معماري وزير راه و شهرسازي با انتقاد از اجرا نشدن ماده۴ قانون نظام مهندسپي ساختمان مبني بر اينكه تمامي فعاليت‌هاي ساختماني حتي لوله‌كشي‌هاي ساده نيز بايد به دست كار‌شناسان آموزش‌ديده انجام شوند، گفت: برند‌هاي سازنده ساختمان در كشور ممكن است از راه ناسالمي به برند تبديل شده باشند. متاسفانه راه دسترسي مردم به اطلاعات ساختمان گشوده نيست.

پيروز حناچي رقابت شهرداران