ساری شهری در تراز جهانی

اختصاصی مازندشورا: شهروندان ما را در رسیدن به وضعیت بهتر یاری رسانده و بپذیرند اگر بخواهند شهر سبزی داشته باشند باید مقابل درب منزل خود را سبز كنند

اختصاصی مازندشورا: یکی از شاخص‌های اصلی برای جذب گردشگران و رونق صنعت توریسم در هر شهر یا استان، ایجاد و استفاده بهینه از فضای سبز شهری است. در واقع آن بخش  از فضای سبز است که در محدوده شهر طراحی و بنا شده فضای سبز شهری نامیده می‌شود، سرانه فضای سبز در استاندارد جهانی برای هر شهروند بین 20 تا 25 مترمربع است. اگرچه در برخی از کشورها این میزان سرانه فضای سبز بسیار بیشتر از استاندارد جهانی است همچون ایالات متحده آمریکا که 75 مترمربع به ازای هر فرد می‌باشد سرانه فضای سبز شهری در کشور هم‌اکنون 11.8 متر مربع است در حالی که در وضعیت مطلوب برای فضای سبز باید 25 مترمربع باشد.

سرانه فضای سبز شهر کرمان تا سال 93 برای هر فرد بیش از 13 مترمربع و سرانه فضای سبز شهر اصفهان حدودا 30 متر مربع می‌باشد که از این حیث اصفهان رتبه نخست فضای سبز در کشور را داراست و حتی از میانگین کشوری و جهانی آن نیز بالاتر است.

امروزه استان‌های کویر برای فضای سبز کویری و پارک‌های کویری و همچنین راه اندازی کمربندهای سبز سعی در افزایش سرانه فضای سبز خود دارند.

آنچه از دیدگاه محیط اجتماعی در ارتباط با فضای سبز شهری اهمیت دارد، میزان فضای سبز عمومی است، یعنی فضای سبزی که رفت و آمد عموم مردم در آنها بدون مانع باشد، یا به تعبیر دیگر فضای سبز اجتماعی.

نکته‌ای که درخصوص فضای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است، مکان‌یابی آن می‌باشد همچنین یکی از معیارهای دیگری که در مکان‌یابی فضای سبز باید به آن توجه شود، معیار «دسترسی» است.

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری در گفت‌وگو با موثق؛

فضای سبز ساری همتراز با استانداردهای جهانی

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری، درباره اهمیت و نقش این سازمان در ایجاد نشاط و شهروندان، اظهار کرد: همانطوركه در تعاریف آمده فضای سبز به مجموعه فضاهای سبز و آزاد انسان ساخت گفته می شود كه در داخل محیط شهری با اهداف مشخص و برنامه ریزی شده ای ایجادگردیده اند كه دارای عملكرد زیست محیطی و آثار اجتماعی- روانی هستند

نقی زارع، افزود: امروزه با افزایش سرعت روبه رشد جمعیت و وارد شدن جامعه شهری به دوران آپارتمان نشینی كم كم حیاط كه بعنوان مظهر فضای سبز هر خانه به شمار می‌رفت فراموش شده وبه همان نسبت نیاز بیشتری به فضای عمومی احساس می‌شود و با توجه به نقش فضای سبز در شهرها بعنوان ریه‌های تنفسی شهروندان، فقدان و كمبود آن به معنی عدم سلامت شهر محسوب می‌گردد.

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری، تصریح کرد: در سال 1387 به منظور هرچه تخصصی‌تر شدن فعالیت‌های شهرداری در عرصه فضای سبز با حمایت‌های شورای محترم اسلامی شهر و شهردار محترم ساری، سازمان پارك‌ها و فضای سبز تأسیس گردید. كه بر اساس وظیفه ذاتی آن كلیه امور مربوط به فضای سبز را عهده دار شد.

احداث پارک‌های محله

زارع، ادامه داد: درطی این مدت –شورای سوم- سازمان با معطوف نمودن حداكثر توجه و تمركز خود به عملكرد فضای سبز در ساخت كالبد شهری (بعنوان بخش جاندار شهری كه وظیفه هماهنگی بین بخش‌های بی جان و همچنین زیبا سازی شهر را عهده دار است) سعی نمود تا با حمایت‌ها، هدایت‌ها، و پیگیری‌های شورا و شهردار محترم در ساخت پارك‌های محله‌ای و شهری همت گمارد.

وی، افزود: این سازمان اكنون پس ازهفت سال فعالیت مستقل از شهرداری و با بهره‌گیری از توان كارشناسان و تكنسین‌های متخصص خود توان انجام كلیه امور فضای سبز و پارك‌ها از قبیل طراحی، مشاوره، نظارت، اجراءو نگهداری را داشته و در كنار آن طی سال جاری در تولید گل‌های فصلی نیز به خودكفایی رسید، كه این پیشرفت می‌تواند بیانگر تأثیر مثبت تخصصی شدن هریك از فعالیت‌های تحت عمل شهرداری باشد.

مشارکت شهروندان در ایجاد فضای سبز

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری، تصریح کرد: به منظور بهبود كیفیت منظر شهر، تصمیم داریم كه علاوه بر نگهداری مطلوب فضای سبز موجود تلاش خود را معطوف شناسایی زمین‌های رهاشده در سطح شهر و احداث فضای سبز در آنها نماییم تاضمن برآورد نیازهای اكولوژیكی و حیاتی شهر ظاهر مطلوب‌تری از شهر و خیابان‌های اطراف آن را ارائه نموده و مانع از تخریب سیمای شهری در محیط‌های عمومی شویم كه انتظار می‌رود شهروندان عزیز ساروی بعنوان مالكین اصلی و اولین و مهمترین بهره برداران از این فضا همواره همراه ما باشند و مانع از هرگونه تخریب فضای سبز شهر و درختان شهرتوسط سود جویان خود خواه گردند و ما را در رسیدن به وضعیت بهتر یاری رسانده و بپذیرند اگر بخواهند شهر سبزی داشته باشند باید مقابل درب منزل خود را سبز كنند

وی، با اشاره به برگزاری مراسم‌های تجلیل در حوزه آبادانی و خدمت رسانی به شهر، گفت: انتخاب شعار امسال به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، راهنما و خط مشی اساسی امسال به‌شمار می‌رود كه تبلور بستر اصلی آن كار و تلاش است.

احداث 30 پارک و بوستان

زارع، با ارائه آماری، بیان کرد: تعداد پارک‌های شهر ساری 25 پارک (سبزه‌میدان، مرحوم دامادی، صادقیه، آزادگان، قائم، کولائیان، دانشجو، گل‌ها، شمس، کوشاسنگ، فاطمه‌زهرا، بهار، میرافشاری، بقیه‌ا...، جهان‌پیما، گلبرگ، ملت، ساری‌کنار، روشن، نور، معلم، اتحاد، ملل، جهاد و پیوند 10) هست که در سال‌های 92 تا 94، یازده پارک در ساری احداث شد که پارک‌های معلم، اتحاد، ملل، جهاد و پیوند 10 در سال‌های 93 و 94 احداث شدند که با پارك‌های در دست احداث تعداد بوستان‌های مركز استان به ۳۰ پارك می‌رسد.

بیش از 200 هزار مترمربع فضای سبز

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری، مجموع مساحت پارک‌های شهر ساری را تا پایان سال 94،  234 هزار و 585 مترمربع عنوان کرد و گفت: پارک ملل با بیش از 63 هزار متر مربع بزرگترین و پارک جهاد با 463 مترمربع کوچکترین پارک‌های ساری هستند.

زارع، افزود: یكی از وعده های شهردار به مردم ساری افزایش سرانه فضای سبز و به تبع آن احداث پارك در محله هایی است كه امكان ایجاد پارك را دارند، به همین دلیل سازمان پاركها و فضای سبز به عنوان متولی این امر با تمام توش و توان بر آن است كه این وعده شهردار ساری نیز مانند دیگر وعده های ایشان محقق شود.

مدیر عامل سازمان فضای سبز شهرداری ساری، بیان داشت: تا پیش از فعالیت شهردار کنونی ساری فقط ۱۲ پارك داشت.

این مطلب در شماره دوم دو هفته نامه موثق (20 تیر 95) منتشر شده است

نقی زارع فضای سبز شهرداری ساری