مازندشورا: سید مسعود مدینه: در سال 97 هر دو ماه یکبار یک پروژه بزرگ در ساری افتتاح خواهد شد
سید مسعود مدینه رئیس شورای اسلامی شهر ساری در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی و علی صیاد شیرازی و تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید مبعث رسول اکرم (ص) و آرزوی سالی توأم با موفقیت برای هم میهنان و همشهریان به دستور کار جلسه ورود نمود.
وی در ادامه در خصوص انتقاد یکی از اعضای شورا نسبت به عدم گرفتن مجوز شهرداری از شورا بابت بسیاری از اقدامات انجام شده اظهار داشت: در لایحه بودجه سالانه که به تصویب شورا می رسد، ریز برنامه ها بررسی می شود و اگر قرار باشد برای اجرای هر یک از آنها مجدداً لایحه ای به شورا ارسال گردد، مغایر با سیاست های شوراست و اتفاقاً این موضوع بلوغ یک مجموعه همچون شهرداری را نشان می دهد.
مدینه در خصوص بحث های صورت گرفته پیرامون روند احداث نیروگاه زباله سوز ساری گفت: دولت در بودجه سال 97 خود مبلغ 1200 میلیارد تومان به احداث نیروگاه های زباله سوز سراسر کشور اختصاص داده است مضافاً اینکه پیگیری های شهردار محترم از سال گذشته نیز ثمراتی داشته که تا یک ماه آینده مبلغ 10 میلیارد تومان که مربوط به سال 96 است به نیروگاه زباله سوز ساری تخصیص خواهد یافت.
وی افزود: بر اساس برنامه زمانبندی که ارائه شده و اگر اعتبارات این پروژه که تماماً دولتی است تخصیص پیدا کند حداکثر تا پایان آبان ماه 97 نیروگاه زباله سوز ساری به بهره برداری خواهد رسید.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد اما نوید افتتاح پروژه های بزرگی در سال 97 را به شهروندان مرکز استان می دهیم، اذعان داشت: امسال به طور متوسط هر دو ماه یکبار یک پروژه بزرگ در ساری به بهره برداری خواهد رسید. بنا بود بوستان ولایت همزمان با عید سعید مبعث رسول اکرم (ص) طی مراسم با شکوهی افتتاح شود اما بدلیل شرایط آب و هوایی و احتمال بالای بارندگی در آن روز، این مراسم به تعویق افتاد و ان شاا... تا 10 روز آینده این مهم انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: بوستان بزرگ بانوان، نیروگاه زباله سوز، بازگشایی ادامه مسیر پل کابلی داراب و زیر گذر میدان هلال احمر از جمله پروژه هایی است که قطعاً در سال 1397 افتتاح خواهند شد.
مدینه در پایان با بیان اینکه برابر قانون، نرخ سالانه آب بهای مصرفی شهروندان باید به تصویب شورای اسلامی شهر برسد، از عدم افزایش این نرخ با نظر موافق اعضاء در سال 97 خبر داد.
قاسم قاسمی: استفاده از ظرفیت های مناطق مختلف شهرستان ساری در رسیدن به درآمد پایدار باید مورد توجه شهرداری قرار گیرد
قاسم قاسمی عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر ساری در این جلسه با بیان اینکه حضور گردشگران و مسافران نوروزی در شهر ساری نعمت بزرگی برای مرکز استان است، با طرح این سوال که آیا شهرداری ساری برای رسیدن به درآمدزایی برنامه ریزی خاصی صورت داده بود از معاونان شهرداری که در جلسه حاضر بودند خواستار پاسخگویی شد.
وی افزود: در بسیاری از شهرهای توسعه یافته در دنیا سرمایه گذاری ها را در بیرون از شهر انجام می دهند، اما متأسفانه ما در ساری بعنوان مرکز استان چنین برنامه ای تدارک ندیده ایم.
قاسمی با تأکید بر اینکه باید به فکر فراهم کردن فضایی باشیم که برای مسافران و گردشگران جذابیت داشته باشد، خاطرنشان کرد: بعنوان مثال استفاده شهرداری ساری از ظرفیت های گردشگری در بخش های دودانگه و چهاردانگه و کلیجانرستاق با بهره گیری از تله کابین در این مناطق می تواند به ایجاد درآمد پایدار کمک شایانی کند.
کوروش یوسفی ساداتی: جای تأسف است مازندران بعنوان گردشگرپذیرترین استان کشور رتبه دوم بیکاری را داراست
کوروش یوسفی ساداتی اسلامی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری با بیان اینکه رسانه ها از حضور حدود 15 میلیون مسافر نوروزی در مازندران خبر داده اند، اظهار داشت: متأسفانه این آمار با عدم توسعه استان در سالهای اخیر پارادوکس شدیدی دارد.
وی افزود: این تعداد مسافر فقط در ایام نوروز وارد مازندران می شوند اما جای تأسف است که بر اساس آمارهای رسمی، مازندران در رتبه دوم از نظر نرخ بیکاری در کشور قرار دارد.
یوسفی با طرح این سوال که حضور این حجم انبوه گردشگر و مسافر در مازندران چقدر در بهبود وضعیت بازارهای استان تأثیر داشته است، خواستار ارائه گزارش و آمار از سوی مسئولان ذیربط در این زمینه شد.
وی با بیان این مطلب که در سال 96 ارتباط و تعامل بسیار خوبی بین کمیسیون فرهنگی شورا و معاونت فرهنگی شهرداری برقرار بوده است، گفت: متأسفانه در 7 ماهی که از عمر شورای پنجم می گذرد هیچ لایحه ای از سوی شهرداری به شورا در باب موضوعات فرهنگی ارسال نشده که انتظار داریم در سال 97 این موضوع مورد مداقه باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری همچنین در پایان دو فوریت طرح الزام شهرداری ساری به خرید و حمایت از کالای ایرانی را در صحن شورا ارائه نمود که با اکثریت مطلق آراء به تصویب رسید.
سعید نجاریان ساروی: از حضور خیل عظیم مسافران نوروزی در ساری چیزی عاید شهر نشده است
سعید نجاریان ساروی رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری در ابتدای سخنانش از زحمات و تلاش های شبانه روزی عبوری شهردار ساری، معاونین، شهرداران مناطق و مدیران عامل سازمان های شهرداری تشکر و قدردانی کرد.
وی در خصوص حجم انبوه مسافران و گردشگران نوروزی در ساری اظهار داشت: این موضوع بسیار با اهمیت است اما متأسفانه جز ایجاد هزینه برای شهر ساری هیچ خروجی برای ما ندارد.
نجاریان ادامه داد: در شهرهای بزرگی همچون اصفهان، شیراز و... اماکن پربازدید تفریحی و توریستی در اختیار شهرداری هاست و سود خوبی از گردشگران به آنها می رسد اما متأسفانه در ساری اینگونه نیست و به همین دلیل از حضور این مسافران چیزی عاید شهر نمی شود.
وی با انتقاد از وضعیت نامناسب آسفالت مبادی ورودی شهر ساری گفت: متأسفانه در مسیرهای ورودی شهر ساری همچون میدان امام، بلوار دانشجو و... شاهد وضعیت نامناسبی از آسفالت و وجود چاله های فراوان بوده ایم در حالی که انتظار این بود پیش از آغاز سال جدید این موضوعات در دستور کار قرار می گرفت که اینگونه نشد.
رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری همچنین خطاب به رشیدی معاون شهردار ساری که به عنوان نماینده شهرداری در جلسه حاضر بود، گفت: متأسفانه در آغاز هر سال نرخ کرایه تاکسی ها با توجه به ارقامی که پیشنهاد می شود برای شهروندان مشکلاتی را به وجود می آورد که امیدوارم در سال 97 روی این موضوع کارشناسی بهتری صورت بگیرد.
علیجان شمشیربند: مدیران شعار سال را دستمایه سخنرانی هایشان قرار ندهند
علیجان شمشیربند عضو شورای اسلامی شهر ساری با اشاره به نامگذاری سال 97 از سوی رهبر معظم انقلاب به "حمایت از کالای ایرانی" اظهار داشت: همه ساله بسیاری از مدیران، این شعارها را دستمایه ای برای سخنرانی های خود قرار داده اما در عمل هیچ اقدامی برای تحقق آن انجام نمی دهند.
وی با بیان اینکه نگاه دقیق و منویات مقام معظم و معزز رهبری همواره گره گشای بسیاری از مشکلات برای دولت ها بوده است، افزود: امیدوارم دولتمردان فعلی نیز این رهنمودهای معظم له را نصب العین قرار داده و در راستای عمل به فرموده های ایشان حرکت کنند.
شمشیربند در خصوص ارائه گزارش از سوی معاونان شهرداری ساری پیرامون موضوعات تسهیلات نوروزی به گردشگران نیز بیان داشت: این موضوع صرفاً منحصر به شهرداری نیست و معتقدم مدیران استانی هم باید برای پاسخگویی و ارائه گزارش عملکرد به شورا تشریف بیاورند.
وی با اشاره به دریافت برخی گزارشات از عدم حضور پزشکان متخصص در ایام تعطیلات نوروز در بیمارستان های شهر ساری گفت: جا دارد دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این ایام که مسافرت ها به اوج خود می رسد دقت نظر بیشتر و بهتری در این زمینه داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر ساری همچنین با انتقاد از برنامه های صدا و سیما در نوروز 97 گفت: از مسئولان این سازمان به جهت تلاش هایشان تشکر می کنم اما واقعیت این است که بنده به شخصه این برنامه ها را فاقد مباحث فرهنگی دیدم و به لحاظ فرهنگی هیچ سودی از دیدن آنها نبرده ام.
اسفندیار عشوری سوادکوهی: شهر ساری برای مسافران نوروزی فقط هزینه می کند و درآمدی ندارد
اسفندیار عشوری عضو شورای اسلامی شهر ساری در واکنش به ارائه آماری از سوی معاون خدمات شهری ساری مبنی بر حضور حدود یک و نیم میلیون نفر گردشگر در ایام نوروز 97 در ساری گفت: به کسی گردشگر اطلاق می شود که یک شهر و یا مکان را برای سکونت انتخاب کند و از سوی وی نفعی به آن شهر یا منطقه برسد و اینکه تعداد مسافرانی را که از یک شهر عبور می کنند را گردشگر بنامیم کاملاً اشتباه است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسافران نوروزی در چادرها و مدارس اسکان پیدا می کنند، گفت: اینها همه هزینه هایی است که شهر ساری بابت حضور آنها پرداخت می کند و هیچ سودی برای شهر ندارند. به واقع ما فقط در حال هزینه دادن برای حضور مسافران در شهرمان هستیم.
علی اکبر زلیکانی: شهرداری ساری به شورای شهر هیج توجهی نمی کند
علی اکبر زلیکانی نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری از زحمات مجموعه شهرداری ساری و به خصوص معاونت خدمات شهری و فرهنگی و سازمان های آتش نشانی، فضای سبز و پرسنل رفت و روب و اداره زیباسازی تشکر کرد.
وی با بیان اینکه تبدیل وضعیت نیروهای روزمزد باید تعیین تکلیف شود، گفت: مطلع هستم که این موضوع در دستور کار معاونت خدمات شهری شهرداری ساری قرار دارد اما خواهشم این است که در انجام آن تسریع شود تا هرچه سریعتر ساماندهی صورت گیرد.
زلیکانی با انتقاد از عدم حضور معاونان اداری و مالی و شهرسازی شهرداری در اولین جلسه رسمی شورای شهر در سال 97 اظهار داشت: بسیاری از سوالات بنده در این جلسه در حوزه کاری این دو معاونت بود اما متأسفانه شاهد عدم حضور آنها هستیم و همین جا اعلام می کنم اگر حضور اصحاب رسانه نبودند بنده به نشانه اعتراض جلسه را ترک می کردم.
وی اذعان داشت: حدود دو ماه پیش بنده از واگذاری غیر قانونی پلاژ شهرداری که از سال 1338 در اختیار این نهاد بوده به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گلایه کردم اما متأسفانه تا این لحظه هیچ اقدام قضایی برای بازپس گیری و استیفای حقوق شهروندان ساروی از سوی شهرداری انجام نگرفته است اما بنده دست از پیگیری بر نخواهم داشت.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری افزود: زمینی که در روستای صفرآباد متعلق به شهرداری بوده الان توسط دهیاری آن روستا تصرف و حصارکشی شده و حتی شخم زده شده است اما هیچ صدایی از شهرداری بیرون نیامده و مطمئن هستم در ادامه آنها ادعای مالکیت هم خواهند کرد.
وی سپس خطاب به رشیدی نماینده شهرداری که در جلسه حاضر بود، گفت: بنده بارها به انتقاد از ساختار فسادانگیز شهرداری ساری پرداخته ام اما در این زمینه هم هیچ اقدامی صورت نگرفته است. خواهشم این است برای مقابله با این ساختار کاری انجام دهید.
زلیکانی با تأکید بر اینکه شهرداری ساری به شورای شهر هیچ توجه است، تصریح کرد: ما در شورا مصوب کردیم که همه تهاترهایی که در شهرداری انجام می شود باید بصورت هفتگی به شورا گزارش داده شود اما حداقل در بیست روز پایانی سال که بسیاری از بدهی ها به طلبکاران و پیمانکاران از طریق همین تهاترها پرداخت شده با وجود گذشت بیش از 20 روز از سال 97 هنوز گزارشی دریافت نکرده ایم.
وی از عزم جدی اش در سال جدید برای دریافت گزارشات عملکرد از شهرداری ساری خبر داد و گفت: به عنوان نمونه ادامه مسیر قارن یکی از پروژه های مهمی است که بنده از شهرداری گزارش هفتگی می خواهم و پیگیر آن خواهم بود چرا که اصلاً دوست ندارم این پروژه به سرنوشت نافرجام محله آذربایجانی های ساری دچار شود.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر ساری خاطرنشان کرد: متأسفانه شهرداری نمی خواهد جزئیات بودجه در شورا مورد بررسی قرار گیرد. سوالم این است الان که فقط کلیات بودجه سال 97 را به تصویب رسانده ایم و هنوز در خصوص جزئیات آن تصمیمی نگرفته ایم شهرداری بر اساس کدام بودجه مصوب در حال انجام کارهاست؟
وی همچنین به روند نامناسب تکمیل احداث نیروگاه زباله سوز ساری انتقاد کرد و گفت: به ضرس قاطع عرض می کنم هیچ عزمی برای به پایان رساندن این پروژه وجود ندارد و این پروژه در سال 97 هم به بهره برداری نخواهد رسید.
زلیکانی با بیان اینکه فضای تبلیغی شهر در اختیار شهرداری است، از مسئولان این نهاد خواست با تشکیل کمیته ای در معاونت خدمات شهری به بهبود وضعیت کسب و کارهای نوینی که به ارائه کالاهای ایرانی می پردازند، کمک نموده و به جد از آنها حمایت کنند.
وی همچنین از مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مازندران انتقاد کرد و اذعان داشت: متأسفانه با وجود قول ها و وعده های مکرر دوستان در این اداره کل برای تجهیز ساختمان های چهارگانه موزه در بوستان بزرگ ولایت ساری هنوز کوچک ترین اقدامی در این راستا انجام نشده و این در حالی است که قرار است این بوستان در چند روز آینده به بهره برداری برسد.
زلیکانی عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران را هم به باد انتقاد گرفت و بیان داشت: از سوی مسئولان این اداره کل هم هیچ اقدام موثری برای تکمیل و افتتاح تالار مرکزی شهر ساری صورت نگرفته و به نظر می رسد در دولت آقای روحانی هم نمی توانیم شاهد تحقق این موضوع مهم باشیم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری در پایان سخنانش از دست اندرکاران و سازندگان سریال پایتخت 5 تشکر و قدردانی نمود و خاطرنشان کرد: اصلاً به عنوان یک مازندرانی احساس توهین نکردم. این لهجه ماست و به آن افتخار می کنیم چرا که بسیاری از قهرمانان و افتخارات استان ما از جمله علامه حسن زاده آملی با این لهجه صحبت می کنند و به نظرم دوستانی که وارد موج سواری ها در انتقاد از این سریال می شوند با دست کم گرفتن مردم در حال فریبکاری هستند.
عباس رشیدی: پروژه های بزرگی در سال 97 به بهره برداری خواهند رسید
عباس رشیدی معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری که در این جلسه به عنوان نماینده شهردار حضور داشت نیز با تبیین اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری در تعطیلات گفت: دوربرگردان ورودی شهر در بلوار کشاورز در کمتر از دو ماه و با تلاش پرسنل شهرداری منطقه سه انجام شد.
وی در پاسخ به سوالات برخی اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه سرانجام نیروگاه زباله سوز چه می شود، گفت: ما هر هفته یکشنبه ها جلسه ای در محل اجرای پروژه با حضور پیمانکار، مشاور طرح و بنده برگزار می کنیم و امروز هم از اعضای محترم کمیسیون عمران دعوت کرده ام تا در این جلسات شرکت کنند.
رشیدی افزود: بحمدا... با پیگیری های شهردار محترم در تهران دستاوردهای خوبی در ماه های اخیر حادث شده است که از جمله آن تخصیص اعتبار 10 میلیارد تومانی تا یک ماه آینده به این پروژه است که به پیشرف کار بسیار کمک خواهد کرد و با این روند امیدواریم حداکثر تا آبان ماه این پروژه را به بهره برداری برسانیم.
وی از روند مناسب احداث فاز دوم بوستان ملل خبر داد و افزود: با ورود استاندار محترم و رئیس کل محترم دادگستری استان مازندران الحمدا... تعامل مناسبی بین دستگاه های دولتی و استان قضایی با شهرداری ساری برقرار شده و فعلا هیچ مانعی برای پیشرفت کار وجود ندارد که ان شاالله با سرعت به ادامه احداث آن مشغول هستیم و از همین جا هم از اعضای محترم شورای دعوت می کنیم در هفته آینده بازدیدی از این پروژه داشته باشند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری همچنین از استارت پروژه زیرگذر میدان هلال احمر خبر داد و گفت: ان شاالله این پروژه در سال 97 به بهرده برداری خواهد رسید.
ناصر معیل: ساری با وجود اماکن تاریخی متعدد همچنان مهجور است
ناصر معیل معاون خدمات شهری شهرداری ساری نیز در این جلسه گفت: حدود پنج سال است که ساری با بحث گردشگری بر محور توسعه قرار گرفته است و شهرداری ساری به صورت موازی با ستاد تسهیلات نوروزی که متولی ان اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان است، در حال خدمت رسانی می باشد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در جهت بهبود تسهیلات به مسافران و گردشگران نوروزی اظهار داشت: بر اساس آمار مازندران مقصد اول گردشگری در نوروز 97 بوده و بیش از یک و نیم میلیون نفر در این ایام به ساری سفر کرده اند.
معیل برپایی چادرهای میوه شب عید و چندین اقدام بزرگ دیگر از سوی معاونت خدمات شهری ساری را مورد توجه قرار داد و از تلاش های همکارانش در اتوبوسرانی، تاکسیرانی، پارک ها و فضای سبز و آتش نشانی که به صورت 24 ساعته با استفاده از شیفت های مختلف به ارائه خدمات پرداختند، قدردانی کرد.
وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از اعضای شورا مبنی بر اینکه چرا شهرداری برنامه ای برای ایجاد درآمد از حضور خیل عظیم مسافران نوروزی نداشته است، گفت: شهر ساری با وجود اماکن تاریخی متعدد همچون خانه کلبادی متأسفانه همچنان مهجور است و ما برای معرفی این امکان نمی خواهیم هزینه ای بر مسافران تحمیل کنیم و ناچاراً آنها برای بازدید عموم رایگان نموده ایم.
محمد محبوب: ساری از شهری صرفاً اداری به شهری گردشگرپذیر تبدیل شده است
محمد محبوب معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری با بیان اینکه پنج سال پیش ساری در چنین روزی یک شهر صرفاً اداری بوده است، گفت: امروز ساری به شهری گردشگرپذیر تبدیل شده و برای ایجاد درآمدزایی باید هتل ها و اماکن توریستی افزایش پیدا کند.
وی برپایی نمایشگاه صنایع دستی بومی در ساری و همچنین ارائه دستاوردهای سراهای تداوم از طریق مشاغل خانگی در ایام نوروز را مورد توجه قرار داد و گفت: کارناوال شادی در شهر که با استقبال کم نظیری مواجه شد، جمعه های عیدانه در روزهای سوم و دهم فروردین ماه، همکاری با شبکه تبرستان در پخش زنده برنامه بهارون در بوستان ولایت، تور ساری گردی که منجر به بازدید بیش از ده هزار نفر از اماکن تاریخی گردید، تور طبیعت گردی، کمپ های اطلاع رسانی، توزیع پکیج های فرهنگی، مدیریت هزینه ها از طریق مشارکت سازمان های تابعه، تور آفرود، دوچرخه سواری تریال، اردوی تفریحی در پارک جنگلی شهید زارع و ترویج بازیهای بومی محلی در آن و برگزاری مسابقات فوتسال در سطح محلات تازه الحاق شده به شهر ساری در سالن شهیدان رضایی از جمله مهم ترین برنامه هایی بود که معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری در ایام نوروز 97 به مرحله اجرا رساند.
گفتنی است، در بخش انتهایی این جلسه، نامه های فرمانداری، شهرداری و مصوبات کمیسیون های مختلف شورا مورد بررسی قرار گرفت.
مازندشورا:به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر ساری، در این جلسه که با حضور اصحاب رسانه و با موضوع ارائه گزارشات عملکرد معاونان شهرداری ساری در خصوص فعالیت ها و برنامه های مرتبط با نوروز 97 برگزار شد، آقایان مدینه، زلیکانی، قاسمی، نجاریان، نقیبی، یوسفی ، شمشیربند و عشوری (اعضای شورای شهر) و رشیدی معاون فنی و عمرانی، معیل معاون خدمات شهری و محبوب معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری ساری حضور داشتند.