مازند شورا :به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، دلاور حیدرپور امروز در نشست اقتصاد مقاومتی که در استانداری مازندران برگزار شد با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی با ابلاغ رهبری در دستور کار دولت قرار گرفت، گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی فعال، پویا، مقتدرانه و پیشگیرانه برای مقاومت در برابر تهدیدات و روشی برای تحول و پیشرفت است.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در سال 93 خود را موظف به اجرای اقتصاد مقاومتی کرد و تا کنون 10 طرح خوداتکایی را تعریف کرد که نقطه ثقل تحقیقات برنج در کشور، مازندران به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه بخش مهمی از اراضی کشور به کشاورزی اختصاص دارد، تصریح کرد: مازندران 600 هزار هکتار سطح زیر کشت برنج دارد و سیاست دولت این است که کشت برنج در مازندران را توسعه دهد.
وی یادآور شد: دولت در نظر دارد با کاهش کشت برنج محلی و افزایش کشت ارقام پرمحصول، میزان کشت ارقام پرمحصول را از 132 هکتار به 255 هکتار افزایش دهد.
این مسئول با بیان اینکه رتبه مازندران در 14 محصول کشاورزی اول است، افزود: امکان دسترسی به بازار منطقه ای، وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی، کاهش هزینه تولید با استفاده از تکنولوژی موجود، وجود مراکز تحقیقاتی و دانشبنیان از پتانسیلهای مازندران است.
حیدرپور اظهار کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و منابع طبیعی، تخریب خاک، عدم توجه به سلامت ایمنی محصولات، کمبود منابع مالی در بخشهایی از کشاورزی، کاهش شدید ذخایر شیلاتی، وجود زهآبها و مانده آبها در دشت از آسیبهایی است که با آن مواجه هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران عدم تناسب اعتبارات در تجهیز و نوسازی، کمبود آمار قابل استناد، وجود ضایعات در مراحل کشت، فرسوده بودن ماشین آلات و ناوگان تبدیلی، ناکارآمدی بیمهای را از تهدیدات بخش کشاورزی مطرح کرد.
وی با بیان اینکه در سال جاری 30 هزار هکتار کشت دوباره داشتیم که در مجموع منجر به افزایش تولید نسبت به سال گذشته شد، افزود: با تجهیز نوسازی میتوانیم آب دهی نوبهای داشته باشیم و در شرایطی که آب بسیار تعیینکننده است با این اقدام و برداشت مکانیزه و کشت نشا به صورت مکانیزاسیون میتواند در کاهش هزینه و افزایش تولید موثر باشد.
حیدرپور اظهار کرد: اشتغال پایدار، گسترش محصولات راهبردی، تجهیز ناوگان ماشینی، ارتقای مدیریت آب بخش کشاورزی و بالابردن راندمان آب کشاورزی و افزایش تولید در مناطق کنترل شده، حفاظت از منابع آب، بهره برداری اصولی از ذخایر دریای مازندران از سیاستهای راهبردی است.
وی افزود: اصلاح نظام بازار، حمایت، توسعه و تشکلها و افزایش نقش آفرینی آنها از تولید تا بازار و... از سیاستهای اجرایی سازمان جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه سطح زیر کشت برنج 164 میلیون هکتار در دنیا است، گفت: 6 درصد برنج دنیا تجارت میشود و اگر تولید برنج را کاهش یابد، ممکن است برنجی در دنیا تجارت نشود.