«قاسم قاسمي»؛ ظرفیت و فرصتی که نباید از دست برود

مازندشورا: مهم‌ترین دستآورد قاسم قاسمی در این مدت، اثبات این نکته است که اعتماد به نیروی مدیریت‌های جوان، اگر براساس شایستگی باشد، و آن مدیر جوان هم قدر موقعیت و امکان اثرگذاری را بداند، اتفاقات به مراتب بهتری برای مجموعه و مردم رخ خواهد داد.

مازندشورا: تعامل درست و اصولي و البته بدون تعارف بين شوراهاي اسلامي شهرها و شهرداري‌ها از اصلي‌ترين عواملي‌ست كه مي‌تواند هم به دوام و كيفيت عملكرد شهرداري‌ها كمك كند و هم بازده نقش نظارتي شوراها را به بالاترين ميزان ممكن برساند. دو اتفاقي كه خروجي‌اش، رفاه حال شهروندان است.
نگاه به عملكرد شوراها در شهر ساري نشان مي‌دهد كه در مركز استان مازندران، از دوره چهارم شكل‌گيري شورا در ساري، ميزان توجه به اين نهاد مردمي كه برآمده از رأي مستقيم شهروندان است، بيشتر از گذشته شد. يعني ناگهان افراد حاضر در شورا و اخبار مرتبط به آنها بيش از گذشته مورد توجه عوام و خواص قرار گرفت. البته شكي نيست كه حضور شهرداري همچون مهدي عبوري كه به لحاظ شخصيتي و كاريزماتيك و جوان بودن، تحرك بيشتري به فضاي شهري بخشيد نيز در اين مورد توجه قرار گرفتن شهرداري و شورا بي‌تاثير نبود اما از دوره چهارم به بعد، اين توجه و جوانگرايي باعث اقبال بيشتري شد.
شوراي چهارم اما به دلايل گوناگون از نيمه راهش نتوانست به دلايل متعدد به آنچه مي‌توانست دست يابد، برسد و در ادامه دچار تشتت و تناقض آراي بسياري شد كه بخشي از هزينه‌هاي معنوي آن را شهرداري ساري مجبور به تحمل شد.
شوراي پنجم اما با گذر از تمام حاشيه‌ها در ابتداي شكل‌گيري و بعد از رسيدن به دوره آرامش كه با كاهش تعداد اعضا نسبت به دوره قبل و با همراهي چند نفر از شوراي چهارم اما با اضافه شدن چند نيروي تازه همراه بود، چندي پيش به اولين مورد جدي و مهم سازماني‌اش رسيد؛ تصويب بودجه سال آينده شهرداري ساري و سازمان‌هاي تابعه.
انجام چندين جلسه تخصصي براي تعيين و تصويب بخش‌هاي اين بودجه كه رشد قابل توجهي هم داشته (اتفاقی که با یک مدیریت درست می‌تواند دستآوردهای فراوانی را برای ساری به همراه داشته باشد) و ساعت‌ها بحث‌های تخصصی، بالاخره منتج به تصویب این بودجه شد که البته درباره‌اش در فرصتی دیگر می‌توان نوشت.
در این میان و جز مسائل روتین مطرح شده در شورای ساری دراین‌باره، یک نکته قابل توجه دیگری هم وجود دارد که غفلت از آن شاید منجر به فرصت‌سوزی‌هایی شود که در مازندران و ساری به وفور شاهد بوده‌ایم. اینکه در فرآیند تصویب بودجه شهرداری ساری، نقش جوان‌ترین عضو شورای پنجم ساری، پررنگ‌ترین بود.
قاسم قاسمی که در ابتدای حضورش در شورا، به خاطر نسبت خانوادگی‌اش با شهردار ساری، معمولا تحت‌تاثیر این نسبت تعریف می‌شد هرچه از عمر شورای پنجم گذشت، بیشتر نشان داد که نسبتش با شهردار ساری ربطی به مواضع و نظرات و رفتار حقوقی‌اش ندارد.
نگارنده و دیگرانی که در جلسات علنی شورا در این مدت حاضر بوده‌اند، شاهد بوده‌ایم که قاسمی، بارها و برخلاف آنچه اغلب می‌پنداشتند، هرگز به دفاع تمام قد از اتفاقات شهری و شهرداری ساری نپرداخت و هیچ‌وقت منافع شهر و مردم را فدای نگاه فامیلی و شخصی نکرد.
در فرآیند تصویب بودجه اخیر شهرداری ساری هم او تمام قد پای منافع شهر و مردم شهر ایستاد و سعی کرد با بررسی دقیق و نگاه به قانون و تمکین از آن در مسیری که شایسته شهرش است، گام بردارد.
تلاش صادقانه قاسم قاسمی که به شکل جدی پیگیر تبدیل وضعیت کارکنان روزمزد؛ 150 نفر در سازمان سیما، منظر و فضای سبز، 47 نفر در ممیزی، 125 نفر از رانندگان استیجاری شهرداری، 82 نفر از سازمان عمران از حالت روزمزد به شرکتی و پرداخت مابه‌التفاوت عیدی‌ها شد، تنها بخشی از تلاش‌های او برای ایجاد تغییر مثبت در وضعیت بخشی از مردم بوده است.
ضمن اینکه مهم‌ترین دستآورد قاسم قاسمی در این مدت، اثبات این نکته است که اعتماد به نیروی مدیریت‌های جوان، اگر براساس شایستگی باشد، و آن مدیر جوان هم قدر موقعیت و امکان اثرگذاری را بداند، اتفاقات به مراتب بهتری برای مجموعه و مردم رخ خواهد داد.
در این میان اما همچنان نگاه‌های تنگ‌نظرانه در ساری و آنهایی که موفقیت خود را در شکست و زمین خوردن دیگران می‌بینند، سعی دارند تا امکان بروز و ظهور و پیشرفت نیروهای جوان شهر را از آنها سلب کنند تا اوضاع، همچنان بر مدار مدیریت کهنه‌ای که به نظر، منافع این عده را تامین می‌کنند، بچرخد. این مسأله اگرچه با هشیاری مدیرانی همچون قاسمی و مردمی که به عملکردها نگاه می‌کنند، قابل جلوگیری‌ست اما انرژی بیهوده‌ای را از مجموعه شهرمان می‌گیرد که می‌تواند به جای مانع‌تراشی، صرف بهبود و عمرانی بیش از پیش مرکز استان مازندران شود. اتفاقی که از زمان حضور مهدی عبوری در شهرداری ساری، خوشبختانه قابل مشاهده و باعث غرور ساروی‌ها است.

به بهانه تصويب بودجه سال 1398 شهرداري ساري و سازمان‌هاي تابعه «قاسم قاسمي»؛ ظرفیت و فرصتی که نباید از دست برود