استفاده صحیح از امکانات شهری در بحران‌ها نمی‌شود/ نبود نظام اطلاعاتی جامع شهری

دبیرکارگروه پشتیبانی و خدمات شهری پدافند غیرعامل مازندران با انتقاد از نبود نظام اطلاعاتی جامع شهری، گفت: متاسفانه استفاده صحیح از امکانات شهری در موقع بحران ها نمی شود.

مازند شورا: ارائه آموزش های شهروندی با محور آماده سازی شهروندان در مواجه با بحران و مسائل ناشی از آن امری ضروری است که اعضای کارگروه باید برای انجام آن برنامه ریزی کنند.

 دبیر کارگروه پشتیبانی و خدمات شهری پدافند غیرعامل مازندران عنوان کرد: پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیرمسلحانه ای که موجب کاهش آسیب پذیری منابع انسانی، ساختمان ها، تاسیسات شهری، تجهیزات، شریان های شهری و منطقه ای در مقابل عملیات خصمانه و مخرب دشمن بوده، اطلاق می شود.

وی بر ضرورت تعریف واحد از بحران و مدیریت هماهنگ شهری پدافند غیرعامل تاکید کرد و گفت: با توجه به فرمان و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه وزارتخانه ها و سازمان ها موظفند در اعتبارات عمرانی پروژه های حساس و مهم، اعتبار مورد نیاز پدافند غیرعامل را منظور کنند و با توجه به اینکه مدیریت شهری برای کاهش اثرات، حوادث و بحران ها اعم از طبیعی و غیرطبیعی باید روش های مدیریت و فناوری های موجود را به ویژه در مورد ایمن سازی خدمات، تاسیسات و ساختمان های شهر بهبود بخشند، وجود نظام اطلاعاتی یکپارچه شهری در این زمینه ضروری است.

قادی با بیان اینکه باید در زمان بحران از امکانات شهری بهره حداکثری را ببریم، گفت: از جمله امکانات موجود در شهر  پارک ها هستند که با توجه به پراکندگی آنها در سطح شهر امکان مناسبی برای خدمات رسانی بهنگام در زمان بحران محسوب می شوند.

وی با اشاره به وجود  پارک های فراوان در سطح شهر با بیان اینکه این پارک ها مجهز به سرویس های خدمت رسانی متعددی هستند، عنوان کرد: تجهیز کامل این پارک ها در پوشش و خدمت رسانی بهنگام در زمان بحران نقش موثری دارد.

دبیر کارگروه خدمات شهری پدافند غیرعامل مازندران، نهادینه کردن تاثیر پدافند غیرعامل در باور عمومی را مهم ارزیابی کرد و افزود: از اقدامات مهمی که پیش از وقوع بحران باید در خصوص آن برنامه ریزی داشت، نحوه امداد رسانی و ارتباط گیری موثر با سایر دستگاه های خدمت رسان شهری است.

قادی، انجام مطالعات پدافندی را مهم دانست و گفت: انجام اقدامات و هماهنگی لازم جهت یکپارچه سازی و همسو کردن اقدامات سازمان ها و ادارات ذیربط در جهت اهداف پدافند غرعامل، هماهنگی دریافت طرح های پدافند غیرعامل و پیگیری اجرای آن، همچنین تسهیل حرکت اطلاعات پدافندی بین شهرداری و دستگاه های اجرایی مرتبط در شهر با بهره گیری از تکنولوژی اطلاعات امری بسیار حائز اهمیت است که کارگروه بر انجام آن تاکید دارد.

دبیر کارگروه تخصصی پشتیبانی و خدمات شهری پدافند غیرعامل استان، توسعه فرهنگ و نهادینه سازی باور عمومی نسبت به تاثیر پدافندغیرعامل در کاهش آسیب پذیری ها را به عنوان یکی از اهداف مهم کارگروه مطرح و بر انجام آن به شیوه های کارآمد از سوی اعضاء تاکید کرد.

وی عنوان کرد: با هماهنگی بعمل آمده با اداره کل پدافند غیرعامل استانداری، آموزش کلیه مدیران شهرداری ها جهت توجیه وآگاهی بخشی در حال بر گزاری است.

وی از حسن توجه و اهتمام شهرداران استان در برگزاری هرچه بهتر کلاس ها بخصوص شهرداران شهرهای تنکابن، قائمشهر، نوشهر، آمل، بهشهر، بابل وساری که تقبل مکان مناسب برای آموزش کارکنان را کرده قدردانی کرد./تسنیم

شعبان علی قادی،پدافند غیر عامل