عدم انتخاب و استیضاح شهرداران، بزرگترین دغدغه شوراها

اختصاصی مازندشورا: گاها مشکلاتی بین شهرداری‌ها و شوراها با کمیسیون انطباق و فرمانداری‌ها به وجود می‌آید مثلا مصوباتی که ماه‌‌های متمادی در شورا کارشناسی می‌شود در کمیسیون انطباق شاید با اختلاف نظر و بحث‌های کوچک رد می‌شود و این گاهی تمام همت و تلاش شورا را از بین می‌برد

مازندشورا: اشاره: صابر سام‌دلیری عضو شورای بخش مرکزی چالوس، رئیس شورای شهرستان چالوس، عضو شورای اسلامی استان و رئیس کارگروه گردشگری در شورای اسلامی استان است. سام‌دلیری اهل روستا خرمنه‌اولیای بخش مرکزی و عضو شورای این روستا هست و از آنجا به شورای استان راه یافت.

 

مصوبات مثبت در کمیسیون فرهنگی

وی، درباره فعالیت‌ها و مصوبات شورای استان، اظهار کرد: بنده در حال حاضر عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کارگروه گردشگری هستم و در این راستا بیش از 7 جلسه در کمیسیون فرهنگی بابت مسائل فرهنگی سطح استان با مدیران مربوطه (مدیرکل‌های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد و...) در همین یکی دوماه گذشته برگزار کردیم که  مصوبات و خروجی‌های مثبتی در بر داشت.

رئیس کارگروه گردشگری در شورای استان، افزود: از مصوبات مثبت آن در آموزش و پرورش می توان به پروژه مهر، ایجاد شورای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و موارد دیگر اشاره کرد. حتی آقای مدیرکل قول تشکیل کارگروه شورای آموزش و پرورش متشکل از افراد تاثیرگذار شهرستان مثل امام‌جمعه، فرماندار و روسای ادارات را دادند که طی آن موارد مصوب به وزارتخانه اعلام و در صورت صلاحدید در مجلس مطرح می‌شود.

 

حضور یوسف‌نژاد در کمیسیون شوراها تاثیرگذار است

سام‌دلیری، با اشاره به آخرین فعالیت‌های شورای استان، تصریح کرد: اجلاسیه آخر ما در شورای استان بیست و هفتم تیر با حضور دکتر یوسف‌نژاد (که عضو هیات‌رئیسه مجلس و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور و از نمایندگان برجسته کشور هستند) تشکیل شد که با توجه به سابقه‌ی کاری در شهرداری و سومین دوره حضور در مجلس، حضور ایشان در کمیسیون شوراها می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی، با اشاره به اقدامات مجلس نهم درباره شوراها، بیان کرد: در اواخر مجلس نهم شاهد مصوباتی به نفع شوراها بودیم که یکی از آنها کاهش تعداد اعضا بود. شاید با این کاهش، از تعداد آرا و عقاید کاسته شود، ولی تجربه نشان داد هرچه تعداد اعضای شورا بیشتر باشد، تشتت آرا بیشتر می‌شود.

 

افزایش شهرها باری بر دوش شوراها و شهرداری‌ها

عضو شورای اسلامی استان مازندران، تبدیل شدن روستاهای بزرگ به شهرها در سال‌های اخیر را یکی از معضلات شوراها عنوان کرد و گفت: این شهرها که تعدادشان فراوان است هزینه‌های هنگفتی به دوش شوراها که خود بودجه خاصی ندارند، وارد می‌کنند. بودجه شوراها، بودجه جاری است و معمولا ارتزاق‌شان از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها هست و نتیجه این می‌شود که برای تامین بودجه فشار مضاعف به شهرداری‌ها وارد شود.

سام‌دلیری، در ادامه به بحث کمیته انطباق و مشکلات احتمالی آن با شوراها پرداخت و افزود: گاها مشکلاتی بین شهرداری‌ها و شوراها با کمیسیون انطباق و فرمانداری‌ها به وجود می‌آید مثلا مصوباتی که ماه‌‌های متمادی در شورا کارشناسی می‌شود در کمیسیون انطباق شاید با اختلاف نظر و بحث‌های کوچک رد می‌شود و این گاهی تمام همت و تلاش شورا را از بین می‌برد. خوشبختانه بحث تشکیل کمیته انطباق به صورت کمیته تصویب شده که متشکل از فرماندار، یک قاضی، نماینده شورای استان در کمیته انطباق شهرستان، بخشدار، نماینده شورای شهرستان و یک قاضی بعنوان عضو کمیته انطباق شوراهای بخش است که به نظر من با این اتفاق تحول عظیمی صورت خواهد گرفت.

 

دغدغه شوراها عدم انتخاب شهرداران است

وی افزود: آقای یوسف‌نژاد قول دادند که در مجلس دهم بتوانند قوانین و مصوباتی که به نفع شوراها باشد، در دستور کار قرار داده شود که بزرگترین آن‌ها، ادامه‌ی طرح انتخاب شهردار توسط شوراها است که بزرگترین اختیار شوراها محسوب می‌شود.

عضو شورای اسلامی استان مازندران، انتخاب شهرداران توسط شوراها را تنها اهرم فشار شوراها بر شهرداران برای عملکرد بهتر عنوان کرد و گفت: بزرگترین دغدغه شوراها عدم انتخاب و استیضاح شهرداران است ضمن اینکه بودجه شوراها در بودجه کشور دارای ردیف نیست.  سام‌دلیری، شوراهای دوره چهارم را بسیار فعال خواند و افزود: شورای چهارم با توجه به مشکلات مالی فراوان عملکرد مثبتی داشتند و صحت این ادعا را می‌توانید از مسئولان و مدیران مربوطه جویا شوید.

 

شورای بخش مرکزی چالوس موفق بود

رئیس شورای شهرستان چالوس، با بیان اینکه دو سال پیاپی عضو شورای شهرستان چالوس هستم، تصریح کرد: شورای شهرستان چالوس متشکل از 5 نفر شورای شهر چالوس، هشیرود، بخش مرکزی و مرزن‌آباد است و بنده عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهرستان هستم. وی، شورای بخش مرکزی چالوس را جزو شوراهای بسیار فعال شهرستان خواند و گفت: این شورا توانست در بسیاری از تعاملات با دستگاه‌های اجرایی، موفق عمل کند و جایگاه مناسبی را کسب کند. 

سام‌دلیری، در بخش پایانی سخنان خود، بیان کرد: روستای خرمنه‌اولیای بخش مرکزی دارای قابلیت فراوان از نگاه و بعد سیاسی مردم است و جزو معدود شوراهایی هست که در هر 4 دوره یک نماینده در شورای بخش مرکزی داشته است و جزو روستاهایی است که در ورودی آزادراه‌ تهران- شمال قرار دارد.

صابر سام دلیری نشریه موثق شماره پنج شورای عالی استان