مازند شورا : دلاور حیدرپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ساری، اظهارداشت: مازندران قطب کشاورزی در کشور بوده که در تولید بسیاری از محصولات رتبه خوبی در کشور دارد.
وی افزود: در زمان تحریم عواملی موجب شد که برخی از تولیدات تحت تاثیر قرار بگیرد به عنوان مثال از سال 89 تاکنون میزان کود مصرفی در بخش کشاورزی به زیر50 درصد رسید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: درسال 84 تا 86 حدود 4.5 میلیون تن کود شیمیایی در بخش کشاورزی مصرف کردیم ولی در سال 90 به شدت کاهش پیدا کرد و به 1.7 و 2.2 رسید که بخشی از این مشکلات به دلیل عدم تامین یارانه به این بخش بوده است.
حیدرپور با بیان اینکه سموم با کیفیت در کشورهای اروپایی تولید میشود, تصریح کرد: به دلیل تحریم مجبور هستیم از کشورهای شرقی مانند چین وارد کنیم که به دلیل کیفیت کم آن، این امر موجب تکرار سم پاشی، افزایش هزینه تولید و اثرات مخرب زیست محیطی میشود که امیدواریم با رفع تحریم این مشکلات کاهش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: علیرغم تحریمها خوشبختانه با تلاش کشاورزان در مازندران، تولیدات کشاورزی در بحث کیفیت و در کیمیت روبرو رشد بوده است.
وی با اشاره به تاثیر تحریم بر واحدهای تولیدی، افزود: تحریم موجب تعطیلی و یا کاهش ظرفیت برخی از واحدهای تولیدی و یا کشاورزی شده است به طوری که 40 درصد از واحدهای دامداری تعطیل شده که مشکل اصلی این واحدها کمبود نقدینگی بوده است.
حیدرپور گفت: از سال 90 با کاهش قیمت نفت و عمل کردن به قولهایی که در دولت گذشته به کشاورزان داده شده بود درآمد دولت در حد انتظار نبود که این امر موجب شد مسائل و مشکلاتی به وجود آید.
وی افزود: در دو سال گذشته 1200 میلیارد ریال برای توسعه مکانزاسیون از منابع تسهیلات در اختیار کشاورزان استان قرار گرفت.
حیدرپور گفت: از سال 93 و 94 تاکنون بیش از 80 میلیارد تومان تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای احداث و یا احیای واحدهای کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: تسهیلات کم بهره تحت عنوان کمکهای فنی و اعتباری با همکاری دولت و بانکها، برای رونق واحدهای دامداری و کشاورزی اختصاص داده شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: در زمینه تملک دارایی در سال 93 نسبت به سال 92 تقریبا دو برابر شده و امسال اعتبارات خوبی در حوزه استانی و ملی برای فراهم کردن زیرساختها، اّبیاری تحت فشار، تجهیز و نوسازی، آبیاری و زهکشی کشاورزی استان اختصاص یافت.
وی بیان کرد: در سفر دولت به استان نیز 184 میلیارد تومان به بخش کشاورزی، طرحهای تصویب شده سال 93 و 94 و مابقی برای سال 95 اختصاص یافت.
حیدرپور گفت: در زمینه آبیاری تحت فشار 20 میلیارد تومان بوده که امسال از این اعتباردولتی، 85 درصد بلاعوض به کشاوزان پرداخت شد.
وی تصریح کرد: توسعه باغات در اراضی شیبدار طرحی بوده که در یکی دو سال گذشته مورد توجه است و امسال 250 میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که این اعتبار بیش از 2 برابر اعتبارات عادی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: ستاد تسهیلات واحدهای تولید و رفع موانع تولید از اواخر سال گذشته در استان فعال شده و با جلسات منظم تلاش داریم واحدهایی که به دلیل مشکل مالی و بدهی تعطیل شدند, با مساعدت بانکها به تولید برگردند.
حیدرپور گفت: مازندران قطب کشاورزی در کشور بوده و در نتیجه اقدامات تولید و کشاورزی نسبت به گذشته خوب و موثر بوده که امیدواریم با ایجاد و تامین زیرساختهای مناسب، بهرهوری را در تمام زمینهها افزایش دهیم.