اختصاصی مازندشورا: شاید در میان شوراهای اسلامی دوره چهارم در مازندران، اعضای شورای اسلامی قائمشهر بیش از دیگر شهرها بار سنگینی بر دوششان باشد. نه به علت آنکه مشکلات شهری قائمشهر بسیار بیشتر از دیگر شهرهاست، بلکه به آن خاطر که مردم قائمشهر خاطره خوبی از شورای سوم این شهر ندارند و این وظیفه شورای چهارم است که تصور درستی از شورا در ذهن شهروندان بوجود بیاورد. بازداشت چهار عضو از 7 عضو شورای شهر قائمشهر در سال 91 به جرم فساد مالی مانند شوک بزرگی بود که استان را درنوردید و در آستانه انتخابات جدید، تصویر ذهنی بدی را بر جای گذاشت.
علی پیرفلک فرماندار وقت قائمشهر به فارس گفته بود: (با توجه به پیگیریهای به عمل آمده بنا به درخواستهای بنده و دستور استاندار و تصویب شورای حل اختلاف استان، چهار نفر از اعضای علیالبدل شورای شهر قائمشهر با حکم صادره فرماندار به عنوان اعضای اصلی شورای این شهر جایگزین شدند.) اعضای جدید شورای شهر سوم که در فروردین 92 و چند ماه پیش از انتخابات دور چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا به شورای شهر اضافه شده بودند عبارت بودند از منوچهر حیدری قادیکلایی، نصرالله دریابیگی، علی غفوری و علی طالبی قادیکلایی که اکنون هر چهار نفر عضو شورای چهارم شهر قائمشهر نیز هستند.
اعضای شورای چهارم قائمشهر تا اینجای کار توانستهاند با سلامت خود ذهنیت بدی که نسبت به شورا در قائمشهر بود را ترمیم کنند اما نباید از مسائل اساسی شهر غافل شد. از مسائل شهری مانند بافت فرسوده شهری و وضعیت نابه سامان دستفروشان، مسائل محیط زیستی همچون فاضلابهای صنعتی مربوط به کارخانههای زغال شویی و وضعیت کارخانه کمپوست، مسائل عمرانی مانند تعریض جادههای داخل و خارج شهر بخصوص جادههایی که خسارات جانی بسیاری داشته و دارند، مسائل فرهنگی مانند بحران طلاق در این شهر که به اوج خود رسیده و به گفته رئیس شبکه بهداشت و درمان قائمشهر که خرداد امسال گفته بود بیش از 33 درصد جمعیت قائمشهر طلاق گرفتهاند یعنی یک نفر از هر 3 نفر پدیده طلاق را تجربه کردهاند که آمار وحشتناکی برای یک شهر است. قائمشهر به علت بافت جمعیتی خود و به علت آنکه شهری مهاجر پذیر است، از قومیتهای گوناگون تشکیل شده است این برخورد سبکهای زندگی متفاوت باعث ایجاد بحران فرهنگی در این شهر شده که برای سامان دادن به آن نیاز به یک برنامه مدون و طولانی مدت است. بافت فرسوده شهر و خیابانهایی که متعلق به سالها پیش هستند مشکل بزرگ دیگری برای قائمشهر است. خیابانها جوابگوی ترافیکی که هر روز به حجم آن افزوده میشود نیست و تبدیل به معضل بزرگی برای شهروندان و همچنین مسافران شده است که به نظر میرسد که برای رفع آن نیاز به یک برنامه ریزی درست و صحیح است.
معضل زباله در این شهرستان و نحوزه امحاء آن را باید از مشکلات بزرگ این شهر دانست. میزان تولید زباله که گاهی در روزهای تعطیل و ورود مسافرین به بیش از 400 تن در روز میرسد و شیرابه زبالههایی که در کنار رودخانه دپو میشوند و آسیب جدی به زمینهای کشاورزی وارد میکنند.
اما شاید نماد اصلی شهر قائمشهر که همان نساجی باشد مهمترین معضل این شهر محسوب شود. مشکلی که نه تنها شوراها، بلکه نمایندگان مجلس و مدیران کل هم از حل آن عاجز بودند و زندگی بسیاری از کارگران این کارخانه بزرگ را مختل کرده است و مشکلات فراوانی را بوجود آورده است. شاید خصوصیسازی نساجی آخرین راه علاج این معضل باشد که در این راستا سازمان خصوصی سازی اعلام کرده که طی یک مزایده، بیش از 92 درصد سهام شرکت نساجی قائمشهر شامل 4.826 سهم به قیمت پایه هر سهم بیش از 6 میلیون تومان و به ارزش پایه 29 میلیارد تومان به وکالت از سازمان گسترش به صورت 5 درصد نقد و باقی اقساط 8 ساله واگذار شود.
در روزهای اخیر هم طوفان شدیدی که در مازندران بوجود آمد باعث خسارات و خرابیهای بسیاری در این شهر شد و به خصوص سیستم برقرسانی را به شدت مختل کرد که البته بسیج تمام ادارات و سازمانها و همچنین کمک شهرداریهای مجاور به بهبود وضعیت شهر کمک به سزایی کرده است. با این حال پایگاه خبری مازندشورا در روزهای آینده به صورت سلسلهوار به مسائل و مشکلات شهری و نقش شورای اسلامی شهر قائمشهر در رفع آنها خواهد پرداخت و عملکرد سه ساله شورا و شهرداری را زیر ذره بین قرار خواهد داد.