مبلمان شهری مازندران مناسب معلولان نیست + تصاویر

مازند شورا: فضا و مبلمان شهری برای حضور فرد معلول آماده نیست، هنوز ادارات ما برای یک فرد معلول مناسب سازی نشدند، اگر یک فرد ناشنوا به ادارات مراجعه کند امکان ارتباط او با مسئولان وجود ندارد.

مازند شورا: سعید آرام  بعد از ظهر امروز در جمع ناشنوایان مازندرانی ضمن تبریک هفته جهانی ناشنوایان و تشکر از انجمن ناشنوایان و توانبخشی بهزیستی استان مازندران، گفت: گرامیداشت و نامگذاری این روزها برای توجه جامعه نسبت به شهروندان ناشنوا و آشنایی با استعدادها و توانمندی‌های آنها است.

وی با انتقاد از حضور کمرنگ مسئولان در همایش ناشنوایان خطاب به ناشنوایان شرکت کننده در مراسم، اظهار داشت: امروز جا داشت تا مسئولان بیایند و مشکلات و توانمندی‌هایتان را ببینند و در برنامه‌ریزی‌های خود شما را از یاد نبرند.

این مسئول با بیان اینکه امروزه افراد را براساس معلولیت و نقص طبقه‌بندی نمی‌کنند، افزود: دنیای کنونی، افراد را براساس مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی تقسیم‌بندی می‌کند یعنی هر کسی فعالیت اجتماعی بیشتری دارد تاثیرگذارتر است؛ و انسان‌هایی که به واسطه هنر و توانایی خود در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته و به عنوان یک شهروندان مشارکت دارند صرفا افراد عادی نیستند.

وی بیان داشت: درست است که یک فرد معلول و ناشنوا در شنیدن با یک فرد معمولی فرق دارد اما  او هم می‌بیند، و هم فعالیت و نیاز اجتماعی دارد، بهتر است که ما به جای دیدن تفاوت‌ها، شباهت‌ها را ببینیم زیرا فرد ناشنوا یک شهروند است و حق استفاده از همه امکانات و مواهب در جامعه را دارد.

* ادارات فقط برای افراد عادی تاسیس نشدند

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه وظیفه مسئولان و سیاستمداران این است که بستر و شرایط را برای امکانات اجتماعی ویژه معلولان آماده کنند، خاطرنشان کرد: در جامعه  ما روال شده که اگر یک فرد معلول مثلا یک ناشنوا به ادارات مراجعه ‌کند بلافاصله او را به سمت بهزیستی هدایت ‌کنند در حالی که وظیفه بهزیستی توانمند ساختن فرد ناشنوا است.

وی تصریح کرد: جامعه در قبال این فرد وظیفه دارد مانند سایر شهروندان با او رفتار کند، اداره کار فقط برای افراد سالم نیست، اداره فرهنگ و ارشاد و سایر ادارات نیز فقط برای افراد سالم تاسیس نشده‌اند.

آرام با اذعان به اینکه دیگر در دنیا فرد معلول و تفکیک آنها از جامعه معنا ندارد، افزود: بسیاری از کشورهای دنیا امروز امکانات و شرایط را برای همه افراد جامعه آماده کردند، چه کسی گفته است که فرد معلول باید جدا باشد، آیا مگر در فعالیت‌های اجتماعی مانند انتخابات و دریافت مالیات آنها را تفکیک می‌کنند که در بحث اشتغال و مواردی از این دست باید تفکیک شوند.

* اماکن عمومی برای استفاده معلولان مناسب نیست

وی بیان داشت: فراموش نکنیم که معلولیت و نقص عضو ممکن است برای همه ما به وجود بیایید و این طور نیست که همه معلولیت‌ها مادرزادی باشد، برخی‌ها در حادثه تصادف و برخی بر اثر بیماری دچار نقص عضو می‌شوند و نیاز به خدمات توانبخشی دارند.

وی با اشاره به مناسب نبودن بسیاری از اماکن عمومی برای استفاده از معلولان در جامعه، گفت: واقعا یک معلول ویلچری نمی‌‌تواند به خوبی در شهر تردد کند، هرچه قدر هم سازمان بهزیستی تلاش کند که جامعه هدف را توانمند کند اما وقتی معلول نتواند از خانه خود بیرون بیاید چه فایده‌ای دارد.

 آرام تصریح کرد: فضا و مبلمان شهری برای حضور فرد معلول آماده نیست، هنوز ادارات ما برای یک فرد معلول مناسب سازی نشدند، اگر یک فرد ناشنوا به ادارات مراجعه کند امکان ارتباط او با مسئولان وجود ندارد.

* جای خالی اخبار ناشنوایان در سیمای مازندران

مدیرکل بهزیستی مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از نبود بخش اخبار ناشنوایان در سیمای مازندران انتقاد کرد و گفت: از مسئولان صدا و سیمای مازندران تقاضا می‌شود که زمان مناسب برای این بخش را طراحی کنند، سازمان بهزیستی نیروی لازم را تامین می‌کند.

* بیش از 5 هزار ناشنوا زیر پوشش بهزیستی مازندران هستند

این مسئول بخش پایانی سخنان خود را به ارائه آماری از جامعه ناشنوایان مازندران اختصاص داد و گفت: در حال حاضر بیش از 5 هزار ناشنوا در سراسر استان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند.

وی با بیان اینکه امروزه به ازای هر یک‌هزار تولد به طور میانگین سه فرزند با مشکلات شنوایی به دنیا می‌آید، افزود: مهمترین و بیشترین عامل این اختلال که بیش از 50 درصد آمار را به خود اختصاص داده، ازدواج فامیلی است.

* غربالگری شنوایی 26 هزار نوزاد در سال 92

مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن ارائه نحوه خدمات پیشگیرانه در این بخش، گفت: طرح غربالگری در بیمارستان‌ها و زایشگاه‌های استان نیز انجام می‌شود به طوری که تمام نوزادان متولد شده از مرحله تست غربالگریِ شنوایی عبور می‌کنند و در صورت نیاز به مراجع تخصصی معرفی می‌شوند.

آرام بیان داشت: سال گذشته، بیش از 26 هزار نوزاد در استان مازندران مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد، 330 فرزند و نوزاد دچار اختلال بودند و به مراجع تخصصی معرفی و تحت درمان قرار دارند تا در آینده مشکلات گفتاری و شنوایی نداشته باشند.

* جامعه از نگاه ترحم‌آمیز به معلولان به سمت باور توانمندی‌های آنها برود

وی تصریح کرد: مهمترین زمان طلایی برای حل مشکل ناشنوایی در سه ماهه نخست زندگی است که اگر شناخته شوند می‌توانیم مشکل را به حداقل رسانده یا رفع کنیم.

مدیرکل بهزیستی مازندران در پایان سخنان خود گفت: جامعه باید پذیرای ناشنوایان و معلولان باشد، باید دیدگاه جامعه از نگاه ترحم‌آمیز به سمت باور توانمندی‌هایی این افراد پیش برود.

به گزارش فارس، همایش هفته جهانی ناشنوایان در مازندران با تجلیل از ناشنوایان نخبه در بخش‌های مختلف از جمله ورزشی و هنری، پایان یافت.

 

بهزیستی مبلمان شهری معلولان مناسب سازی فضای شهری سعید آرام