مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، گروهی از بانوان روستای «نوذرآباد» از توابع بخش مرکزی بهشهر به سرپرستی رها اشتیاق یکی از تسهیلگران محیط زیست، عصر امروز در حرکتی نمادین و زیستمحیطی که با روز روستا نیز مقارن شده بود، به پاکسازی خیابانهای دانش و ورزش این روستا پرداختند.
در پایان این برنامه، علی ابوطالبی مسؤول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر به بیان مواردی درباره حفاظت محیط زیست روستا و محیط طبیعی اطراف آن پرداخت.
پاکسازی روستا توسط بانوان خانهدار و آموزش به این گروه که بهنوعی مدیران خانه بوده و میتوانند آموزشدهنده خوبی برای اعضای خانواده و دوستان و آشنایان و حتی مردم یک محله باشند، گام مهمی است که میتوان از طریق همین فعالیتهای بهظاهر کوچک به آینده زیستمحیطی امیدوار بود و محیطی زیبا را به نسلهای بعدی تحویل بدهیم.
کارشناس محیط زیست و مسؤول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر درباره این برنامه به فارس گفت: برای نخستینبار است که تعدادی از کودکان همیار محیط زیست و گروهی از بانوان خانهدار در یکی از روستاهای بهشهر در حرکتی نمادین به یاری محیطزیست آمدند و در کنار آن نیز در جلسه آموزش زیستمحیطی شرکت کردند.
علی ابوطالبی با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش میانکاله از اهمیت بالایی در حیات زیستکره برخوردار است، اظهار کرد: بسیاری از افراد بومی نیز هنوز به اهمیت این ذخیرگاه واقف نیستند، به همین دلیل برنامهریزی هدفمند را ابتدا برای ذینفعان میانکاله و 12 روستای دهستان میانکاله در نظر گرفتیم تا آن را به سایر روستاها و بخشها نیز تعمیم دهیم.
وی ادامه داد: بحث تفکیک زباله، رها نکردن زباله در طبیعت، تبعات آلودگی آبها، رها کردن پسابها و مواد شوینده در آبراههها، استفاده از وسایل نقلیه در مواقع ضروری، جلوگیری از آتشزدن کاه و کلش مزارع که سبب از بین رفتن مواد آلی زمین و وارد کردن کربن به جو میشود، مبارزه بیولوژیک با آفات در مزارع بهویژه برنج و بیان اهمیت زیستکره میانکاله را به بانوان حاضر در این برنامه آموختیم.
این کارشناس محیطزیست با بیان اینکه بانوان فعالی را در زمینه فعالیتهای زیستمحیطی در دهستان میانکاله داریم، اظهار کرد: در روستای زاغمرز نیز گروههای محیطزیستی فعالی را داریم که حامی و تسهیلگر محیطزیست هستند.
ابوطالبی گفت: در نظر داریم که فعالیتهایی به این صورت را همچنان در قالب پاکسازی طبیعت و کلاس آموزشی ادامه دهیم، و پس از پایان برنامههای خود در مناطق دشت و جامعه هدف آن، به مناطق کوهستانی تعمیم دهیم.
وی با بیان اینکه البته در این راه باید از سوی مسؤولان شهری و محلی نیز حمایت شویم، اظهار کرد: برنامههای آموزشی هزینه زیادی نمیخواهد و در برابر سایر فعالیتها اصلا هزینهای محسوب نمیشود اما یکی از مشکلات در این بخش را باید کمبود کارشناس آموزشی بدانیم که بهعنوان نمونه در بهشهر تنها یک مسؤول آموزش حوزه محیطزیست داریم و اگر تعداد بیشتری بودیم، فعالیتها تقسیم و زمان دستیابی به اهداف مد نظر نیز کوتاهتر میشد.
مسؤول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر در پایان تصریح کرد: بهزودی برنامه پاکسازی میانکاله با حضور بانوانی که در برنامه امروز شرکت کردند و جمعی دیگر از بانوان دهستان میانکاله به همراه کلاس آموزشی، در این ذخیرهگاه بیوسفر برگزار میشود.
به گزارش فارس، تالاب و شبهجزیره میانکاله در پنج سال گذشته در معرض تهدیدات زیستمحیطی فراوانی قرار گرفتند که لازم است ذینفعان این منطقه در کنار آشنایی با ارزش تالاب و شبهجزیره و ضرورت حفاظت از آن، به رعایت موازین زیستمحیطی در محیط اطراف خود نیز حساستر شوند و بدانند رعایت این مسائل در نهایت سود مشترکی برای انسان و طبیعت به ارمغان میآورد.
انتهای پیام/86001/ن40/