مازند شورا: چندی پیش مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از نیم بها شدن قیمت بلیطها در روز سینما خبر داده بود. اما استقبال شهروندان شهرهای مازندران از سینما تنها به نیم بها شدن بلیطها خلاصه نمیشود روز سینما در مازندران با اکران فیلم شهر موشها رقم خورده است. استقبال کم نظیر از این فیلم سبب شده است سه نسل مختلف سنی در مقابل پردههای نقرهای سینما بنشینند تا نسل گذشته خاطرات خود را مرور نماید و نسل جدید خاطرهای برای خود بیافریند.
حضور والدین به همراه فرزندان خود در سینماهای استان تصاویر با شکوه و شادی را رقم زد. در لابی سینما ها کودکان با قرار دادن ماسک شخصیت های فیلم شهر موشها بازیهای خود را قبل از ورود به سالن سینما آغاز نمودند. عکسهای دسته جمعی و شادی کودکان بخشی از حواشی زیبای روز آشتی با سینما بود.
سینما مهمترین ابزار بهبود سبک زندگی جوامع شهری
یکی از شهروندانی که به همراه خانواده خود برای دیدن این فیلم به سینما سپهر ساری آمده بود «کوروش یوسفی» عضو شورای شهر ساری بوده است. وی ضمن تبریک روز سینما به اهالی فرهنگ در گفتگو با ما اظهار داشت: یکی از مهمترین دغدغه های شورای استان و شورای اسلامی شهر ساری ارتقا سطح کیفی سبک زندگی شهروندان از حیث فرهنگی است.
یکی از محیط های مناسبی که می تواند ضمن پرکردن اوقات فراغت شهروندان زمینه ساز تبادل اطلاعات و حامل پیام های فرهنگی باشد، سینماست.
عضو کمسیون فرهنگی شورای اسلامی استان افزود: محیط سینما مخصوصا در فیلمهای مربوط به حوزه کودکان باعث ایجاد رفاقت و دوستی میان نسلهای مختلف و در میان اعضا خانواده میشود. لذا سینما یکی از مهمترین ابزارهای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی جوامل شهری است چراکه سینما دغدغهی فرهنگی را به عینیت میکشاند و در این عصر که ابزار تصویر مفاهیم را درست و بهتر انتقال میدهد کودکان راحتر می توانند پیام های فرهنگی را درک کنند.
دیگر عضو شورا نیز «سید محمد جعفری» بود که به همراه خانواده خود برای دیدن فیلم شهر موشها 2 به سینما آمده بود وی نیز در گفتگو با ما اظهار داشت: این روز را به همه اهالی سینما تبریک می گم و خیلی خوشحالم که روز سینما در ساری با اکران فیلم شهر موش ها 2 همزمان شد.
شهرداری ساری پیشقراول اقدامات فرهنگی
«محمد لزگی» مسئول روابط عمومی شهرداری ساری نیز اظهار داشت: شهرداری ساری پیشقراول اقدامات فرهنگی در شهر ساری است. وی ادامه داد: شهرداری ساری ضمن استقبال از ایدهها و نظران نخبگان و صاحب نظران از اقدامات فرهنگی اهالی فرهنگ و هنر همچون سینما حمایت میکند.
خاطره ناخوشایند مخاطبان از وعده های محقق نشده مسئولان
همچنین «محمد رضا فامیلی» به خبرنگار ما گفت: یکی از مهمترین معضلات عدم رونق سینما قول هایی است که محق نمی شوند و یا برنامه هایی که نیمه کاره رها می شوند همچنان که طی طرح سلام سینما قرا بود برای اشتی مخاطبین با سینما بلیط سینما نیم بها باقی بماند که اینگونه نشد.
وی ادامه داد: عملی نشدن وعدههای طرح سلام سینما، خاطره ناخوشایندی را در ذهن مخاطبان سینما حک نموده است.
کمبود سالن های نمایش و عدم معرفی و تبلیغ مناسب تولیدات فرهنگی
شهروند دیگری که با همسر و کودک خود به سینما سپهر ساری آمده بود اظهار داشت: کیفیت پایین فیلمها از یکسو و کمبود سالن های نمایش از سوی دیگر باعث کاهش رونق صنعت سینما شده است.
بنده به شخصه اهل ساری نیستم و از شهر همجوار به ساری آمده ام چراکه در شهر قائمشهر سالن سینما وجود ندارد. همچنین فیلم های سینمایی و طرح های هنری به درستی تبلیغ و معرفی نمیشوند و در این زمینه تلاش چندانی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: فیلم شهرموشها را هنوز ندیدم اما شنیدم تاکنون رکورد فروش فیلمهای سینمایی کشور را زده است.
انحصار و عدم حق انتخاب در سینماهای مازندران
شهروند دیگری اظهار داشت: در حالی که یک از مهمترین عرصههای تبادل فرهنگی میباشد اما شاید برخی از شهروندان حتی سالی یک بار هم به سینما نمی روند لذا در حالی که باید برای جذب مخاطبین سینما تلاش نمود اما آنچه که به وفور وجود دادرد لوح های فشره فیلم های خارجی است که در بازار به فروش می رسد و ضمن تعطیل نمودن صنعت سینما هجمه فرهنگی ای را نیز به وجود آورده است.
تقریبا تمام سینماهای استان تحت نظر حوزه هنری فرهنگ و ارشاد است لذا مخاطبین مجبورند فیلم انتخابی حوزه هنریر تماشا کنند و حق انتخابی ندارند لذا ما در سینماهای استان حق انتخاب فیلم را نداریم و با تنوع محصولات مواجه نیستیم.
سینماهای استان به نوعی انحصاری می باشند و همه مخاطبین و ذائقه های مختلف را پوشش نمی دهند. سینماهای ما پاسخگوی شهروند سال 1393 نیست. لذا ضمن تنوع برنامه ها باید هزینه بلیط را نیز کاهش داد.
ساخت فیلم سینمایی برای معضلات سینما
شهروند دیگری اظهار داشت: هزینه بلیط سینما چندان هم گران نیست. سینما یک محیط تفریحی یا شهر شادی نیست. سینما یک عرصه فرهنگی است اگر بهانه برخی هزینه بالای بلیط است پس چرا جشنواره ی یاس که رایگان هم بود استقبال چندانی نشد.
رونق عرصهای همچون سینما خود نیاز به کار فرهنگی دارد. سینما یک فرهنگ تعریف شده میخواهد شاید برای همین موضوع سینما باید فیلم ساخت.
هنر ذوق میخواهد فرهنگ دغدغه می خواهد. نیم بها شدن بلیط ها مشکلی را حل نمی کند
«محمودی» ادامه داد: مهم این است که امروز روز سینماست. مهم این نیس که امروز بلیط سینماها نیم بهاس مهم این است که مردم بدانند امروز روز سینما و کسانی که دغدغهی سینما دارند این را میدانند. اما آیا امروز مسئولین مفهوم سینما را میدانند
بنده به شخصه فیلم مورد علاقه ام را فیلم خانهی پدری را انتخاب میکنم گویا اجازهی پخش محدود را گرفته است. این فیلم واقعیت جامعهی ماست و به نوعی اسکن جامعهی ماست و ما باید خوشحال باشیم لذا سینما همان مفهوم و معنی ارتباط را می دهد و حوزه ی مخاطبینش میتواند همهی مردم باشند و این مستلزم آن است مخاطب ارتباط و فعال سینمایی در کنار هم درست قرار گیرند
و در این میان مدیریت نقش اساسی را در بهبود اوضاع می توند داشته باشد چراکه سینما بر ما تاثیر دارد امروزه بازتاب سینما و رسانه در زندگی مردم میبینیم لذا قدرتی لازم است تا این سه عامل را در کنار هم قرار داد. مدیر باید بداند وظیفه اش چیست؟ سینماگر وظیفه اش چیست؟ تماشاگر باید بداند وظیفه اش چیست؟
سیستمهای سینمایی تنها به اقتصاد نگاه میکنند. و همین اقتصاد دارد ذائقه ی مردم را تغییر میدهد. گیشه ساختن ایرادی ندارد
جامعهی ما آسیب شناسانه نگاه نمی کند، جهت دار نگاه می کند، برنامه ریزی درستی برای سینما وجود ندارد مردم از سینما بیگانه هستند چون سینماگران بد عمل میکنند سینماگر باید اول از خود بپرسد که چرا مردم سینما نمیآنید سینماگران و بازیگران الگو هستند./
گزارش رحمت عزیزی - تسنیم
عکس از علی احمدی