مازند شورا :معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران با اعلام وجود 3 هزار پروژه نیمهتمام اساسی در مازندران، گفت: برای به ثمر رسیدن پروژهها 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.ایرج ولیپور بعد از ظهر امروز در نشست شورای اداری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به میزبانی آمل، اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی پس از اینکه هشت سال منحل شده بود دوباره احیا شده و مشغول فعالیت شد.
وی افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان مسئول راهبردی توسعه استان فعالیتهای خاصی را در دستور کار دارد هر چند مازندران دومین استانی است که با احیای مجدد سازمان، ریاستش مشخص شده و سازمانی پیشرو محسوب میشود.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران با اشاره به اینکه این سازمان میتواند به توزیع اعتبارات کمک کرده و سنجش دارایی و هزینههای کل کشور را برعهده گیرد، گفت: این سازمان نماد عینی مدیریت و برنامهریزی است که تصمیمات بسیار خوبی در شورای برنامهریزی استان گرفته است.
این مسئول ادامه داد: برنامه آمایش و سند بالادستی 20 ساله که چند سال قبل کار خود را آغاز کرده بود هماکنون در مازندران به مرحله نهایی رسید که اقدام بزرگی لحاظ میشود.
ولیپور با تاکید بر اینکه به علت نداشتن برنامه آمایش استان، اتفاقات عجیبی را شاهد بودیم، تصریح کرد: در ادامه راه، به سند بالادستی در استان توجه نشده و نقشه راه برای سند آمایش نداشتیم.
وی با اعلام اینکه براساس سند بالادستی برای 100 سال آینده نیم درصد از زمینهای موجود را میتوانیم به بخش مسکن و دیگر بخشها اختصاص دهیم تا بحرانهای مختلف ایجاد نشود، گفت: هماکنون پنج هدف آرمانی، 22 هدف کلان، 48 هدف راهبردی، 113 تاسیسات و 412 اقدامات اجرایی را در برنامه داریم که 23 مورد از اقدامات در اولویت نخست جای دارند.
ولیپور خاطرنشان کرد: در سال 1393 نسبت به سال 1384 پروژههای نیمهتمام کشور دو و نیم برابر شده و 70 هزار پروژه نیمهتمام در سطح کشور داریم.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران ادامه داد: در سطح مازندران 2 هزار پروژه نیمهتمام اساسی داریم که با احتساب پروژههای خرد این میزان به حدود 3 هزار پروژه میرسد.
این مسئول افزود: برای به ثمر رسیدن این پروژهها در مازندران نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم که برای بهرهبرداری نیاز به 10 سال زمان دارند.
ولیپور با اشاره به اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران برای پروژههای نیمهکاره در گام نخست دست به اولویتبندی زد، گفت: واگذاری پروژهها به بخش خصوصی، استفاده از توان خیران برای اتمام پروژهها و واگذاری آن به بخش خصوصی برای بهرهبرداری از دیگر تصمیمات است.
وی با اعلام اینکه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هماکنون از روند خوبی در زمینه اعتبارات هزینهای و تملک برخوردار است، ادامه داد: ولی این فرآیند با توجه به پیشرفت رضایتبخش نیست.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران میزان فضای فرهنگی کشور را 45 هزارم مترمربع دانست و افزود: این میزان در استان مازندران به 22 هزار مترمربع میرسد که این عدد برایمان قابل پذیرش نیست.
این مسئول با تاکید بر اینکه به میزان 150 میلیارد تومان اعتبار برای امور فرهنگی در مازندران نیازمندیم، خاطرنشان کرد: سرانه اعتبارات هزینهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در بخش حقوق و مزایا نسبت به میانگین مازندران کمتر است هر چند در این بین خیلی از وظایف اصلی هم بر روی زمین مانده است.
ولیپور با اعلام اینکه مبلغ 400 میلیون تومان در قابل ابلاغیهای به این ادارهکل فرهنگی و هنری اختصاص مییابد، گفت: مدیران و مسئولان در جامعه اسلامی نباید به روزمرگی دچار شده و کارهای روزمره خود را پیش ببرند.