مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان فریدونکنار، ولیالله نانواکناری که در انتخابات سال گذشته توانست با کسب آرای حداکثری در حوزه انتخابیه یکی از مناطق مرکزی مازندران به خانه دولت برود در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرستان فریدونکنار به سؤالات فارس پاسخ داد.
وجود ناهماهنگی برای عملی شدن وعدهها
* با وجود معضلات زیربنایی و محوری بابلسر و فریدونکنار، اخیرا با معاون عمرانی استاندار و جمعی از مدیران کل مازندران نشستی برگزار شد،مهمترین مشکلات مطرح شده در این جلسه چه مواردی بودند؟
این نشست در واقع جلسه مشترک با معاون عمرانی استاندار مازندران و مدیران ارشد استان و شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار بود که در هفدهم مهر ماه امسال برگزار شد، طی این جلسه موارد مهمی مطرح و راهکارهای حل این مسائل نیز مورد بحث قرار گرفت.
حل معضل متصرفان میدان معلم بابلسر، تعهد راه و شهرسازی استان مبنی بر تخصیص زمین برای احداث پایگاه امداد و نجات جمعیت هلالاحمر شهرستان فریدونکنار، روکش آسفالت جاده ازنوا به انارمرز، تکمیل و اتمام دوربرگردان دریاکنار، لایروبی رودخانهها و انهار بابلسر و فریدونکنار، حل مشکل آببندان روستای سرخدشت، تکمیل ورودی و خروجی کمربندی فریدونکنار، اصلاح وضعیت آب شرب شهرهای بابلسر فریدونکنار بهنمیر با اجرای پروژه آبرسانی شهرهای گروه «الف»، تخصیص اعتبار برای ترمیم بافتهای فرسوده شهرهای بابلسر و فریدونکنار، حل مشکل مالکیت زمین استادیوم ورزشی شهید کریم آزادی به تعهد راه و شهرسازی استان، تسویه باقیمانده حقوق کارکنان بندر فریدونکنار تا پایان آبان ماه توسط پیمانکار از مهمترین موارد مطرح شده و مصوبات این جلسه بوده است.
همچنین مقرر شد که مشکل عقبنشینی نیروی هوایی از جاده بابلسر ـ بهنمیر طی جلسهای با حضور معاون عمرانی استاندار مازندران، مدیرکل راه و شهرسازی استان و فرماندار شهرستان بابلسر در مرکز مرتفع شود.
*بهنظر شما لزوم برگزاری چنین نشستهایی چیست؟
یکی از موضوعاتی که همواره مورد دغدغه است مشکلاتی بوده که از ادوار گذشته وجود داشته و بهدلیل برخی ناهماهنگیها موجود، این مشکلات نه تنها حل نشد بلکه شاهد افزایش آن نیز بودهایم.
حتی بعضی قولهایی که در گذشته برای برطرف شدن این مشکلات به مردم داده شد بهعلت همین ناهماهنگیها عملی نشده است، برای اینکه بتوانیم این مشکلات را به گوش مدیران استان برسانیم، با برگزاری این جلسه برنامهریزی و عملی شد که موارد و مباحث بسیار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این جلسه مصوبات 12گانهای داشته که ما برای همه مدیران و دستگاهها دو ماه فرصت عملیاتی و اجرایی شدن این مصوبات را در نظر گرفتیم و بعد از گذشت این زمان، فرآیند بررسی روند کارها در دستور کار قرار می گیرد.
هماهنگی و اجتماع مدیران استان و شهرستان در یک جلسه مشترک باعث شد مشکلاتی که برای حلشان باید ماهها زمان را در سیر بوروکراسی اداری از دست داد، طی چند ساعت با همکاری همه مسؤولان که در واقع نگاه عملیاتی داشتند حل شود، این نشست برای نخستینبار در سطح مازندران به وقوع پیوست و چنین جلسهای با این تعداد از مدیران ارشد استان و شهرستان تاکنون برای هیچ شهرستانی در استان محقق نشده بود.
وجود داشتن دپوی زباله و نفوذ شیرابه در دریا
* در این نشست در چه زمینهای از مشکلات و نارسایی مردم منطقه تأکید بیشتری شده است؟
موضوع آب شرب در منطقه مهمترین مشکل مردم است که با ورود گردشگران و مسافران به وضعیت نابسامانتری تبدیل میشود، مردم دو شهرستان برای تأمین آب شرب بهداشتی با چالشهای جدی روبهرو هستند که لازم است در همین راستا اقدامات جدی انجام شود.
انتقال آب از سد البرز به این دو شهرستان در دستور کار بوده و باید به قید فوریت اقدام شود، در همین رابطه برنامهریزیهای کارشناسی برای رفع مقطعی مشکل تدوین شد تا با ایجاد تسویهخانه بر سر چاههای تأمین آب شرب منطقه، اقدام مناسبی برای بهبود کیفیت آب نیز لحاظ شود.
* از دیگر مصوبات اصلی و مطرح شده در این جلسه را بیان کنید.
زباله یکی دیگر از مهمترین مشکلات هر دو شهرستان است که دپو و شیرابههای آن در نزدیکی ساحل موجب آلودگی دریا و رودخانهها و مسمومیت آبزیان شده است.
جاده اوجاکسر نیز از حادثهخیزترین محورهای منطقه است که از 25 سال گذشته تاکنون همچنان خطرآفرین است که در همین محور نیز مرحوم موسی رحیمی مدیرکل فقید راه و ترابری مازندران طی یک سانحه ناگوار جان باخت که باعث تأسف است.
جاده کمربندی غربی فریدونکنار هم حدود 16 سال است که در انتظار تکمیل بوده و یکی از مهمترین طرحهای نیمه تمام منطقه است که باید به قید فوریت مورد تکمیل و بازگشایی قرار گیرد، جاده و پل منطقه عزیزک نیز باید تعریض شده و احداث آن تا روند تکمیلی ادامه یابد تا مشکلات مردم برطرف شود.
محور بابلسر به بهنمیر نیز نیاز به تعریض دارد که مقرر شد این موضوع در جلسه مشترکی با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیرکل راه و شهرسازی و فرماندار بابلسر با وزارت دفاع موضوع را بررسی کنم.
مشکل حقوقی زمین استادیوم ورزشی شهید کریم آزادی فریدونکنار نیز تا حدودی برطرف شده و قرار است که راه و شهرسازی با توجه به امر مهم ورزش، زمین را به ورزش و جوانان واگذار کند تا اقدامات مثبت بعدی برای تکمیل این ورزشگاه محقق شود.
احداث پایگاه امداد و نجات دریایی هلالاحمر در ساحل فریدونکنار هم با جدیت مورد پیگیری قرار گرفته است، مصوب شد که راه و شهرسازی زمینی به وسعت 500 هزارمتر در ساحل شرق شهرستان را به این جمعیت واگذار کند.
فریدونکنار نقطه میانی استان و دریای خزر، دارای بهترین راههای دسترسی به سراسر استان و پایتخت است، با واگذاری زمین همچنین جمعیت هلالاحمر استان باید ساخت و تجهیز این پایگاه را آغاز کند.
مرکز آموزش دریایی در بابلرود بابلسر نیز احداث میشود تا جمعیت هلالاحمر این شهرستان بتواند با توجه به این ظرفیت منشأ خدمات ارزندهای باشد و در این راستا گامهای مثبتی بردارد.
در دستور کار قرار گرفتن تعریض محور فریدونکنار به آمل
*با توجه به اینکه بیشتر مردم منطقه کشاورز هستند؛ چه تدابیری برای رفع مشکلات این حوزه اندیشیده شده است؟
توجه به مشکلات کشاورزان منطقه نیز در اولویت است، پیگیری لایروبی رودهای متصل به سرخدشت و گالشکلا نیز انجام شد که با مساعدت مسؤولان بهجای یک دستگاه بیل مکانیکی، هماکنون با سه دستگاه به مرحله اجرا رسیده است، مشکل پل پارومحله نیز در منطقه برطرف میشود تا در مواقع بارانی و سیلابی در آن محلات دچار مشکلی نباشیم.
لایروبی رودخانهها از دهنه احمدچالهپی تا فریدونکنار برای آبیاری شرق فریدونکنار و غرب بابلسر و روستاهای مسیر رود در دستور کار قرار گرفته است که در گذشته نیمهکاره بوده ولی در حال حاضر با فعالیت سه دستگاه بیل مکانیکی تا پایان سوتهرود و ولیکرود ادامه مییابد.
یکی از موضوعات نگرانکننده، تقسیم آب در منطقه احمدچالهپی بوده که مقرر شد تا پیمانکار با سرعت ورود پیدا کند و سد انحرافی موجود در سردهنه و راه ورودی جولهرود را اجرایی کرده تا برای سال زراعی آینده با هیچ مشکلی مواجه نباشیم، از دهنه تا 500 متر در مسیر جولهرود نیز کانالکشی بتنی شده و دهنه موجود در زیر جاده نیز تعریض میشود.
حد فاصل پلهای اول تا دوم هادیشهر هم با دیواره حفاظتی ساماندهی میشود تا دغدغهها برای زمان بحران در این منطقه از بین برود، دیواره حفاظتی رودخانه مرکزی شهر فریدونکنار نیز با مساعدت و همکاری مدیران استان تکمیل میشود.
اجرا و بازنگری در برخی طرحهای هادی روستاها نیز از موارد مهم این نشست بود که البته بهعنوان یکی از مشکلات استان برشمرده میشود و مصوب شد که تیرهای برق مزاحم بهسرعت برداشته شود.
*درویشخیل نزدیکترین محور از دریا به جاده هراز و تهران است، سرنوشت این جاده خطرناک به کجا ختم میشود؟
یکی از مهمترین دغدغههای مدیران شهرستان فریدونکنار و مردم مناطق روستایی در مسیر محور فریدونکنار به آمل است که با نام جاده درویشخیل شناخته میشود، خطرهای ناشی از جادهسازی و نبود روشنایی در این محور بوده که پیگیری و تأکیدات جدی برای حل این مشکل را داشتم، تعریض این محور در دستورکار قرار گرفته که لازم است دستگاهها ورود جدی به این مقوله داشته باشند.
ضرورت اختصاص 30 میلیارد تومان اعتبار برای حل بخشی از مشکلات منطقه
* به نظرتان بازخورد این نشست در تصمیمگیریهای شهرستانی موثر واقع میشود؟
همه مدیران کل دستگاههای اجرایی در این نشست وعده همکاری جدی، ورود دقیق و محکم برای رفع این مشکلات را داشتند، قولهای مطمئنی برای عملیاتی شدن هرچه زودتر این خواستههای بهحق مردم بابلسر و فریدونکنار دریافت کردیم.
* آورده مالی این نشست برای حوزه انتخابیه شما و در واقع مبلغ مورد نیاز برای رفع مشکلات پیشرو چقدر است؟
بیشترین هزینه در این میان مربوط به بحث کمربندی فریدونکنار است، باید پل روگذر آن احداث شود که در مجموع حدود 8 میلیارد تومان اعتبار میخواهد، لایروبی و کانالکشی و مجموعه ساماندهی سردهنه احمدچالهپی نیز کمتر از 2 میلیارد تومان هزینه دارد، بهنظر میرسد که مجموع این مصوبات با هزینهای کمتر از 30 میلیارد تومان برطرف میشود.
بندر فریدونکنار هنوز با تمام ظرفیت فعالیت ندارد
* آیا ضمانت اجرایی برای مصوبات جلسه در نظر گرفته شده است؟
بله، ما به همه دستگاهها فقط دو ماه فرصت دادیم تا کار اجرایی این مصوبات را کلید بزنند و باید دراین زمان جوابگو باشند که برای رفع مشکلات مردم در این بخشها چه برنامه و اقداماتی داشتند.
* برای رفع مشکلات مربوط به بندر فریدونکنار چه بررسی و مصوبهای داشتید؟
بندر فریدونکنار از ابتدای شروع فعالیت تاکنون همواره دچار مشکلاتی بوده و هنوز با تمام ظرفیت فعالیت ندارد که با پیگیری و جلسات مستقیم با استاندار مازندران برای رفع چالشهای پیشرو چارهاندیشی شد تا مشکلات کارکنان برطرف شده و بندر نیز به فعالیت خود با ظرفیت واقعی و در خور شأن ادامه دهد.
تاکنون شرکت خصوصی مشکلات را بهصورت مقطعی برطرف کرده است و بخش عمده حقوق معوقه کارکنان آن نیز پرداخت شده است و مصوب شد که تا پایان آبان ماه این پرداختها بهصورت 100 درصدی به پایان برسد.
************************
گفتوگو: محمدرضا احمدیآسور
************************
انتهای پیام/ 86022/صا40