مردم اطلاعات دقیق در اختیار مأموران سرشماری قرار دهند

مازندشورا: فرماندار فریدونکنار گفت: مردم شهرستان با مأموران آمارگیر که از امروز درب منزل آنها مراجعه می‌کنند، همکاری و مشارکت جدی داشته باشند و اطلاعات دقیق و درست را در اختیار مأموران آمارگیر قرار دهند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از فریدونکنار، حسین منفردی پیش‌از‌ظهر امروز در آیین زنگ آغاز سرشماری حضوری در مدرسه دخترانه الزهرا روستای ازباران، اظهار کرد: سرشماری نفوس و مسکن امسال سوم تا 28 مهرماه به‌صورت الکترونیکی و 28 مهر تا 28 آبان‌ماه به‌صورت حضوری و چهره به چهره صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این طرح ملی تأثیر مهمی در برنامه ششم توسعه دارد، افزود: سرشماری عمومی نفوس و مسکن ایران بزرگ‌ترین سرشماری است که در کشور انجام می‌شود.

فرماندار فریدونکنار تصریح کرد: اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه سرشماری نفوس در جهان داشته باشیم می‌بینیم تا حدود 3 هزار و 380 سال قبل از میلاد در کشورهای بابل، چین و مصر گزارش شده است اما سابقه سرشماری نفوس در ایران به امپراطوری ایران باستان بر می‌گردد.

این مسؤول بیان کرد: نخستین سرشماری جمعیتی ایران در سال 1264 شمسی به صورت محدود در زمان ناصرالدین شاه قاجار انجام شده بود.

منفردی با تأکید بر اینکه در عصر کنونی نخستین سرشماری در ایران، در سال 1318 آغاز شده که به دلیل اتفاقات سال 1320 به اتمام نرسید، خاطرنشان کرد: پس از این جریان در پانزدهم اسفند سال 1334 توسط مجلس شورای ملی وقت، قانون آمار و سرشماری کشور تصویب و نخستین سرشماری نفوس در ایران در سال 1335 اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن که از سال 1335 تا سال 85 در بازه زمانی 10 ساله انجام می‌شد، اظهار کرد: در سال 1385، از 10 سال به پنج سال مورد تصویب قرار گرفت.

فرماندار فریدونکنار ادامه داد: اطلاعات ارزشمند حاصل از این طرح ملی در برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان کشور بسیار حائز اهمیت است.

این مسؤول تصریح کرد: براساس این سرشماری، اطلاعات مفیدی درباره جمعیت و ساختار سنی آن، نرخ رشد جمعیت، نرخ بیکاری، میزان تحصیلات، نوع واحدهای ساختمانی و مالکیت آن و مهاجرت که در برنامه‌ریزی‌های کشور نیاز است حاصل می­‌شود.

منفردی درباره اهمیت سرشماری، بیان کرد: از جمله اهمیت سرشماری عمومی نفوس و مسکن تهیه آمارهای پایه از کوچک‌ترین سطوح جغرافیایی که آبادی و روستا باشد تا کلان‌شهرها است.

وی شناخت نیازها، کمبودها و امکانات بالقوه در برنامه‌های آینده از جمله برنامه ششم را نیز از مهم‎‌‎ترین اهداف دانست و تصریح کرد: اگر نگاه آسیب‌شناسانه به سرشماری داشته باشیم یکی از کارکردهای آن شناخت ضعف‌ها و نواقص سیاست‌های اجرا شده و یا اثرات برنامه‌های گذشته مشخص می‌شود.

فرماندار فریدونکنار خاطرنشان کرد: در سرشماری امسال تمهیدات لازم در شهرستان فریدونکنار به‌گونه‌ای اتخاذ شده تا این طرح ملی با قوت بیشتری به اجرا درآید.

منفردی در پایان گفت: از آنجایی که اطلاعات و آمار صحیح از شاخصه‌های پیشرفت و توسعه هر منطقه است، امیدواریم مردم شهرستان با مأموران آمارگیر که از امروز 28 مهرماه به درب منزل آنان مراجعه می‌کنند، همکاری و مشارکت جدی داشته باشند و اطلاعات دقیق و درست را در اختیار مأموران آمارگیر که دارای لباس مشخص و کارت شناسایی هستند قرار دهند تا با بهره­‌گیری مطلوب از این اطلاعات توسط مسؤولان و برنامه­‌ریزان، بیش از پیش شاهد رشد و ارتقای کشور و به تبع آن فریدونکنار در عرصه‌های مختلف باشیم.

انتهای پیام/86022/ک40/

سرشماری فریدونکنار اطلاعات منفردی فرماندار عمومی نخستین اهمیت باشیم مأموران تصریح اینکه خاطرنشان تصویب جمعیت شهرستان آمارگیر برنامه‌های شناخت درباره برنامه‌ریزی‌های برنامه حضوری امروز گزارش اختیار اظهار امسال توسعه به‌صورت مهرماه مسؤول