مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی بیداری، عصر پنجشنبه در همایش کشوری اورژانسهای بیمارستانی در سالن همایش مصباح مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) بابیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت طی دو سال اخیر، تحول چشمگیری را در ارائه خدمات در بیمارستانها شاهد بودیم، اظهار کرد: اجرای این طرح باعث توجه ویژه دولت و مجلس و درمجموع افزایش اعتبارات و درآمدهای اختصاصی مراکز بیمارستانی شده است.
وی در ادامه مزیتهای طرح تحول سلامت را برشمرد و گفت: منطقیتر شدن تعرفههای درمانی، ارتقاء هتلینگ بیمارستان دولتی و آموزش، تقویت اعضای هیئتعلمی برای فعالیت در بیمارستانهای آموزشی، افزایش خدمات بخش دولتی، ارائه خدمات تخصصی شبانهروزی، افزایش رضایتمندی مراجعین و جلوگیری از برخی بینظمیهای مالی، مزیتهای این طرح است.
رئیس انجمن طب اورژانس کشور، در بخش دیگری از سخنان خود چالشهای طرح تحول نظام سلامت را مورداشاره قرارداد و بیان کرد: انتقال ثقل درمان از یخش سرپایی در بیمارستان، انتقال ثقل مراجعات از بخش خصوصی به بخش دولتی، چالش واحدهای درمانی در تأمین فضا، امکانات و پرسنل، سردرگمیهای مدیریتی در برابر ضوابط دائماً در حال تغییر، پاسخگویی به انتظارات در حال رشد مردم و ازدحام بیشازحد در اورژانسهای بیمارستانی ازجمله چالشهای مشاهدهشده است.
دکتر بیداری، ضمن بااهمیت دانستن جایگاه دپارتمانهای اورژانس، اظهار کرد: دپارتمان اورژانس، شبکه اصلی امنیت ملی سلامت sefety net است. و امکان دسترسی به خدمات سلامت برای عموم در تمام اوقات شبانهروزی فراهم میکند و باعث ممانعت از مرگ قبل از پیگیری و یا عوارض عضوی، است و اجرای تمامی فرآیندهای قابلتصور در بیمارستان از پذیرش تا ترخیص و.. در دپارتمان اورژانس انجام میشود.
وی ادامه داد: از اصلیترین مبادی ورودی بیمار به بیمارستان دپارتمان اورژانس است و دارای پیچیدهترین ساختار فیزیکی دریان بخشهای بیمارستانی است.
رییس انجمن طب اورژانس کشور، ضمن بااهمیت خواندن دپارتمان اورژانس و پیچیدگیهای این بخش از بیمارستانها بر لزوم توجه به قسمتهای مختلف آن اعم از مبادی ورودی، راهروها، پذیرش، تریاژ، احیای تروما، نگهبانی، منطقه حاد، واحد نظارت و ... تأکید کرد و افزود: کلیه فضاهای این بخش باید بهگونهای باشد تا بهترین و مناسبترین خدمات به بیماران ارائه شود.
دکتر بیداری ازدحام بخش اورژانس را از چالشهای نظام تحول سلامت عنوان کرد و گفت: رقابتی شدن بیمارستانها آموزشی در ارائه خدمات سلامت، افزایش انگیزه اعضای هیئتعلمی برای فعالیتهای درمانی در بیمارستانها و روند مسن شدن جامعه از دلایل ازدحام در اورژانسها به شمار میآید.
وی با یادآوری اینکه درگذشته کمتر فرد مسنی به اورژانس مراجعه میکرد، خاطرنشان کرد: بیش از ۸ درصد از مراجعات کنونی اورژانس را افراد مسن تشکیل میدهند.
رییس انجمن طب اورژانس کشور، طب تدافعی یا همان عملکرد غیرتخصصی پزشکان را یکی از دلایل ازدحام طب اورژانس دانست و گفت: اثرات طب تدافعی بر مراقبت از بیمار اثراتی دارد که شامل؛ افزایش هزینهها، افزایش آمار بستری، افزایش بررسیهای زائد از بیمار و افزایش دوره تحت نظر در اورژانسها است.
دکتر بیداری، کاهش کیفیت مراقبت، افزایش خطاهای پزشکی، کاهش رضایتمندی مراجعین و افزایش هزینه- کرد مراقبت و ایجاد سیکل معیوب بستری را از عواقب ازدحام در بیمارستانها عنوان کرد.