هویت‌های جدید شهری برای آینده تعریف شود/ تولید روزانه 900 گرم زباله توسط هر ایرانی‌

مازندشورا: مدیرگروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس گفت: هویت‌های جدید شهری باید برای آینده تعریف شود.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، حمید رضا صارمی امشب در نخستین همایش شهرسازی شهرداری‌های مازندران به مناسبت روز جهانی شهرسازی با عنوان نقش مؤلفه‌های اقتصادی و اجتماعی در تحقق اهداف شهرسازی استان، اظهار کرد: در بیان ویژگی‌های شهرسازی نوین می‎توان به روند سرعت و تغییرات سریع در جهان، آثار فشردگی زمان و مکان، تمرکزگرایی و رشد سریع شهرها اشاره کرد.

وی با بیان اینکه شهرهای جهان با آفت‌های مشترک روبرو هستند و باید موانع در مسیر آنها برداشته شود، افزود: هویت‌های جدید شهری باید برای آینده تعریف شود هر چند نوآوری و بهر‌گیری از تجربه دیگران در این مسیر کارآمد هستند.

مدیرکل سابق دفتر عمران و توسعه شهرداری‌ها با اعلام اینکه شهرها محل همبستگی انسان‌ها بوده و مراکز فرهنگی، مساجد، موزه‌ها و سالن‌ها در این همبستگی نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: شهرها مکان تبادل ارتباطات و اطلاعات هستند.

*شهرها محل همبستگی انسان‌ها هستند

این مسؤول با بیان اینکه با اشاره به نظرات آینده‌نگر در راه پیشرفت، خاطرنشان کرد: اقدامات امروز ما آینده را شکل می‌دهد و نباید چشم بسته به سوی آینده برویم.

صارمی با اشاره به اینکه همه در موضوع شهرسازی و مدیریت شهری عضو یک خانواده هستیم، بیان کرد: باید تمدن اسلامی و ایرانی در شهرسازی‌ها بیشتر به چشم بیایند زیرا تمدن‌ها در شهر تجلی می‌یابد و دستاوردهای فرهنگی تمدن را شکل می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه باید با برنامه به سوی آینده حرکت کرد، ادامه داد: ایران اسلامی در زمان قدیم سه خرده‌نظام ایلی، روستایی و شهری داشت همچنین رشد شهری ایران در هیچ کشوری حتی در زمان انقلاب صنعتی و بعد آن نیز اتفاق نیفتاده است.

معاون پژوهشی مرکز پژوهش‌های شهری و روستایی با اشاره به مشخص نبودن اجرای طرح‌های حجمی، گفت: در قانون توسعه باید به تمدن اسلامی و ایرانی بیشتر توجه شود.

* لزوم توجه به تمدن اسلامی و ایرانی در شهرسازی‌ها

این مسؤول با بیان اینکه طی 55 سال گذشته جمعیت شهری کشورمان مدام رو به افزایش بود و این فرآیند هم‌اکنون ادامه دارد، افزود: از دهه 40 شهرنشینی شتابان در ایران شروع شد و در سال 1385 تعداد 10 میلیون نفر به جمعیت کل کشور اضافه شد که 11 میلیون نفر را جمعیت شهر‌ها شامل شد.

صارمی با اعلام ادامه مداوم سرعت شهرنشینی در کشور، اظهار کرد: در کشورمان امروزه مشکل ترافیکی داریم و هرگز نتوانستیم با توجه به اختراعات جدید توان اجرای آن در شهرها را ایجاد کنیم.

وی با اشاره به مسئله شهرسازی و توجه به شهرهای موج اول، دوم و سوم، ادامه داد: در شهرسازی شهر موج دوم مشکلات ترافیکی، آلودگی و طرح تملک مطرح است.

صارمی با اعلام اینکه ضریب سفر در شهرهای کشور متفاوت است، افزود: امروزه ایران دو برابر متوسط جهانی سفر دارد ولی مدیریت در سفرها زیاد مشهود نیست.

*امروزه در شهرها موضوعی به نام هویت زیاد لمس نمی‌شود

وی با بیان اینکه امروزه در شهرها موضوعی به نام هویت زیاد لمس نمی‌شود، تصریح کرد: بر اساس آخرین سرشماری سال 1390 تعداد یک هزار و 330 شهر در کشور داریم که 42 درصد جمعیت شهرهای کشور در 9 شهر بزرگ همانند تهران، تبریز، مشهد، اصفهان، قم و کرمانشاه جای دارند.

مدیر گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به جای داشتن 30 درصد دیگر جمعیت در 91 شهر و 28 درصد جمعیت در یک هزار و 200 شهر، خاطرنشان کرد: عدم تعادل جمعیت در کشور بسیار ناموزون و بدون منطق است.

این مسؤول با اشاره به اینکه عدم تعادل در سطح کشور و مراکز استان‌ها مشاهده می‌شود، ادامه داد: لازم است تا نگاه جدیدی به مسئله شهرسازی شود زیرا سبک زندگی تغییر کرده و رسانه در منازل تعیین تکلیف می‌کند.

صارمی با اعلام اینکه در مدیریت شهری کشور وزارت راه و شهرسازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش نقش دارند، افزود: یکی از مواردی که در بسیاری از کشورهای جهان دیگر مشاهده نمی‌شود وجود سیم‌های برق در بیرون است ولی در ایران این روند مشاهده شده و با وزش باد مشکل برق‌رسانی داریم.

*شهروندان تهرانی 6 برابر بیشتر از دیگر شهرها خدمات می‌گیرند

وی  یادآور شد: امروزه در بخش مدیریت شهری چالش‌هایی وجود دارد و نخستین موضوع امر قانون‌گذاری است هر چند با تصویب مجلس باید مدیریت شهری یکپارچه می‌شد ولی در این بین نه تنها وظایف اضافه نشده بلکه کم شد.

مدیر گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر اینکه 37 درصد بودجه شهرداری‌ها در سال 91 را دولت تقبل می‌کرد، گفت: سطح این درصد متفاوت بوده و سرانه شهروندی برای شهرها متفاوت است.

این مسؤول با اعلام اینکه در تهران سرانه شهروندی 2.5 میلیون تومان است ولی در شهری همانند آمل به 500 هزار تومان می‌رسد، اظهار کرد: در تهران به شهروندان 6 برابر بیشتر از دیگر شهرها خدمات ارائه می‌شود.

صارمی با اعلام سه مبحث مدیریت شهری به نام اداره شهرها، مدیریت شهر و حکم‌روانی شهرها بیان کرد: راز موفقیت بسیاری از شهرهای توسعه‌یافته مدیریت است.

وی با اعلام اینکه شورای اسلامی شهرها نوپا بوده و تنها چهار دوره از عمر ان می‌گذرد، ادامه داد: مسئله مدیریت در شهرها مهم است.

* میزان زباله تولیدی خانوار ایرانی 900 گرم در روز است

مدیر گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس با اعلام مدیریت پسماند شهری، افزود: متوسط زباله خانوار در شهر طی یک روز به 900 گرم می‌رسد و در ایام تعطیل میزان زباله در شمال کشور با ورود مسافران بسیار زیاد می‌شود.

این مسؤول با اشاره به تفکیک 70 درصد زباله‌ها در برنامه امسال به همراه ایجاد 20 درصد زباله‌سوز و 30 درصد ایمن‌سازی کف محل دپو برای عدم نفوذ شیرابه‌ها، خاطرنشان کرد: میزان پیشرفت در این بین به پنج درصد نمی‌رسد.

صارمی با اعلام اینکه توسعه‌یافتگی قانون و فرهنگ اجباری می‌خواهد، ادامه داد: میزان زباله در کشورمان دو برابر بیشتر از کشورهای پیشرفته است بنابراین در گام نخست باید میزان زباله را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل نیز مشکل کشور وجود اتوبوس، تاکسی و مترو نیست، افزود: بلکه امروزه در این بخش توزیع سفر و کاربری‌ها به عنوان مشکل است.

معاون پژوهشی مرکز پژوهش‌های شهری و روستایی با اشاره به اینکه در مازندران به لحاظ زیست‌محیطی برای حمل و نقل مشکل آب و هوا نداریم، یادآور شد: در زمینه حمل و نقل نیازمند تغییر دیدگاه هستیم و میزان سفرها را کاهش دهیم.

صارمی مصرف انرژی در ایران را 40 ژول دانست و گفت: باید در زمینه مدیریت تلاش بیشتر شود.

انتهای پیام/86012/ر20/

اینکه شهرها شهرسازی مدیریت اعلام اشاره صارمی ادامه جمعیت امروزه بیشتر وزارت اسلامی میزان زباله افزود مسؤول شهرهای آینده مدیریت شهری برابر دانشگاه تربیت ایرانی تهران میلیون کشورمان اظهار زمینه مشاهده نمی‌شود روستایی داریم دارند متفاوت مسئله خاطرنشان همبستگی همانند متوسط شهروندی سرانه سفرها موضوعی تعادل فرهنگ تومان آموزش بسیاری کشورهای می‌رسد تغییر شهروندان بسیار خدمات خانوار یادآور معاون انسان‌ها شهرداری‌ها مراکز فرهنگی ارتباطات تصریح توسعه عنوان تعریف هویت‌های نخستین مازندران جهانی پیشرفت می‌دهد قانون اجرای شهرنشینی تعداد ترافیکی اضافه پژوهش‌های پژوهشی هستیم موضوع شهرسازی‌ها تأکید برنامه ایجاد