مازندشورا: ایوب صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده برای راه اندازی این سیستم را حدود 200 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت : درپی چنین اتفاقی به یقین معضل زباله در این منطقه حل خواهد شد.
وی گفت : در نشستی که هفته پیش نماینده رسمی شرکت ایی ام ای emi کشور سوئد و شماری از کارشناسان طرح پسماند در فرمانداری کلاردشت حضور داشتند برای راه اندازی این سیستم تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی توضیح داد : بر اساس تصمیم این نشست شهرداری کلاردشت مسئولیت تهیه زمین و تامین زباله را پذیرفت ضمن آنکه قراراست شهرداری عباس آباد نیز در این حوزه همکاری لازم را داشته باشد.
فرماندارکلاردشت گفت : این سیستم بنا به گفته نماینده رسمی شرکت سرمایه گذار کشور سوئد می تواند زباله های خشک و تر را جداسازی کند و پس از آن برای انتقال به داخل راکتورها آماده نماید و این فرآیند توان آن را دارد تا حدود 65 درصد متان تولید و به حدود 95 درصد برق تبدیل کند.
صالحی افزود : شیرابه های تولیدی زباله نیز در فرآیند فعالیت سیستم وارد حوضچه ای شده و پس از جداسازی تفاله های آن در بخش های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهارداشت : با بررسی های به عمل آمده و استعلاماتی که از سفارت ایران در سوئد گرفته شده این سرمایه گذار توان راه اندازی چنین سیستمی را دارد.
فرماندارکلاردشت با ابراز نگرانی از جمع آوری ، حمل و دفع سنتی و غیربهداشتی زباله های تولیدی این شهرستان در حاشیه زیباترین جاده جنگلی عباس آباد - کلاردشت در شمال کشور گفت : زیبنده نیست در پیرامون این جاده که هرساله محل عبور و حضور میلیون ها مسافر، گردشگر داخلی و خارجی است زباله تخلیه و دپو شود.
شهرستان کلاردشت با جمعیتی دست کم 18 هزارنفر جمعیت ثابت و 32 هزار نفر جمعیت متغییر در تمامی فصول به ویژه نیمه نخست سال پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگراست.
طبق آمار روزانه به طور میانگین حدود 50 تن زباله در این شهرستان تولید و در حاشیه منطقه جنگلی جاده کلاردشت به عباس آباد ریخته می شود.
بنا به گفته کارشناسان سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در 42 واحد بزرگ دفع زباله جنگل های شمال کشور که حدود 300 هکتار وسعت دارد به طور متوسط روزانه مقدار 2 هزار و 500 تن زباله تخلیه می شود.
خبرنگار: مهراب زکی پور کینجی **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
7078 /1602/1899