ساماندهی بازارهای هفتگی در بابلسر

مازندشورا: رئیس اتاق اصناف بابلسر ساماندهی بازارهای هفتگی در این شهرستان را خواستار شد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر، علی جعفرزاده ظهر امروز در نشست با نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی که برای رسیدگی به مشکلات اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: اتاق اصناف بابلسر دارای 38 اتحادیه و نزدیک به 7 هزار عضو زیرمجموعه است که از این تعداد حدود یک هزار واحد صنفی فاقد پروانه هستند. 

وی با بیان اینکه اصناف به‌عنوان مردمی‌ترین نهاد اقتصادی کشور و حلقه اتصال دولت و مردم است و با سرمایه‌های شخصی نسبت به تأمین مایحتاج عمومی اقدام می‌کنند، افزود: هیچ تشکلی همانند اصناف مرتبط با مردم نیست. 

رئیس اتاق اصناف بابلسر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره شعار سال، بیان کرد: اتاق اصناف و اتحادیه‌ها نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.

این مسؤول با اشاره به تخلف بعضی از واحدهای صنفی در شش ماه نخست امسال گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده تعداد تخلفات امسال نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته است. 

جعفرزاده با اشاره به مشکلات شهرستان بابلسر، اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در شهر بابلسر وجود بازارهای هفتگی است.

وی افزود: با آنکه بازار هفتگی باید هفته‌ای یک بار در سطح شهر دایر شود، اما بعضاً هفته‌ای دو تا سه بار شاهد ایجاد بازار هفتگی در سطح شهر هستیم و هیچ‌گونه کنترلی از سوی مسؤولان ذیربط بر این بازارها صورت نمی‌گیرد.

رئیس اتاق اصناف بابلسر تصریح کرد: از جمله تخلفات مشهود در این بازارها عدم کنترل و نظارت بر اجناس قابل عرضه است و بیشتر شاهد فروش اجناس از تاریخ برگشته و فاسد در این بازارها هستیم که به خاطر ارزان بودن این اجناس مشتری هیچ توجهی به تاریخ و کیفیت کالا ندارد.

این مسؤول با بیان اینکه بارها با مسئولان ارشد شهرستان درخصوص ساماندهی این بازارها صحبت کردیم گفت: طبق دریافت نامه‌ای از استان درخصوص ساماندهی بازارهای هفتگی، نشست‌هایی با اعضای شورای شهر، فرماندار و مسئولان مربوطه برگزار کردیم تا بازارهای هفتگی، هفته‌ای یک بار در یک مکان مشخص و ساماندهی شده ایجاد شود و ماموران بهداشتی به کنترل کالاهای قابل عرضه بپردازند.

جعفرزاده اظهار کرد: با وجود مذاکرات انجام شده، اما تا کنون هیچ اقدامی درخصوص ساماندهی این بازارها صورت نگرفته است.

وی مشکل سد معبر توسط بعضی از دست‌فروشان را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در سطح شهرستان با آن مواجه هستیم وجود دست‌فروشان در مقابل مغازه‌ها و فروشگاه‌های سطح شهر است که این افراد اجناس خود را مقابل این فروشگاه‌ها یا سطح خیابان‌ها به فروش می‌رسانند که این امر سبب ایجاد مشکلات زیادی شده است.

رئیس اتاق اصناف بابلسر تصریح کرد: براساس قانون، شهرداری مسؤول برخورد با سد معبر و جلوگیری از فعالیت دست‌فروشان است اما شهرداری همکاری لازم با واحدهای صنفی ندارد و این معضل همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی کسبه‌های سطح شهر است.

این مسؤول بازنگری قانون نظام صنفی را از جمله مطالبات واحدهای صنفی دانست و اظهار کرد: مشکل دیگر واحدهای صنفی حذف سقف صنفی است که این امر سبب اضافه شدن قارچ‌گونه واحدهای صنفی و عامل اصلی رکود در بازار شده است.

جعفرزاده تعدد واحدهای صنفی را یکی از مهم‌ترین عوامل رکود بازار دانست و گفت: براساس آمار به دست آمده در کشورهای پیشرفته به ازای هر 500 نفر یک واحد صنفی وجود دارد اما در ایران به ازای هر 20 نفر یک واحد صنفی وجود دارد که معضل بزرگی است.

وی هدف از تشکیل اتحادیه‌ها را ساماندهی اصناف دانست و افزود: مشکل انتخابات دو دوره‌ای مشکل دیگری است که براساس مصوبه قانون، هیأت مدیره اتحادیه بیش از دو دوره نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند که این قانون نیاز به اصلاح و بازنگری دارد.

رئیس اتاق اصناف بابلسر نبود امکانات و تجهیزات لازم در بیمارستان شفا شهرستان بابلسر را از دیگر مشکلات این شهرستان دانست و گفت: به علت عدم برخورداری از امکانات و تجهیزات لازم مردم این شهرستان مجبورند برای مداوا به شهرهای همجوار مراجعه کنند.

 
انتهای پیام/86010/ب30

بابلسر اصناف واحدهای شهرستان ساماندهی هفتگی مشکلات بازارها اجناس بازار افزود مسؤول اظهار دانست جعفرزاده بازارهای قانون درخصوص ایجاد هستیم براساس دست‌فروشان هفته‌ای اتحادیه‌ها اشاره شهرداری مقابل برگزار بازنگری انتخابات شهرستان بابل تجهیزات امکانات مهم‌ترین شورای اتحادیه اینکه کنترل تصریح امسال تاریخ ندارد کردیم تعداد مسئولان تخلفات