5.5 درصد مردم سیمرغ دیابت دارند/ زندگی ماشینی عامل افزایش بیماری‌های غیرواگیر

مازندشورا: رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ گفت: 5.5 درصد جمعیت شهرستان بیماری‌یابی شدند که از نسلی با تغذیه سالم و تحرک زیاد هستند و در صورت پیشگیری نکردن و آموزش ندادن برای 20 سال آینده جوانانی که امروز پای تلویزیون و کامپیوتر می‌نشینند، تحرک زیادی ندارند و از غذاهای فست‌فودی استفاده می‌کنند، آمار دیابت به‌شدت افزایش می‌یابد.

مازندشورا:محمدرضا احمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان سیمرغ، درباره آخرین وضعیت ساخت اورژانس 115 شهرستان، اظهار کرد: چندین جلسه درخصوص اورژانس 115 شهرستان برگزار شد و در حال حاضر فقط مشکل بر سر مکان فیزیکی اورژانس است.

وی افزود: پروانه‌ای که از شهرداری برای احداث ساختمان اورژانس دریافت شد مربوط به انتهای زمین درمانگاه بود که در کوچه مخابرات قرار می‌گیرد که به لحاظ خلوت بودن و مسیرهای مختلف به داخل شهر و کمربندی شهرستان بسیار مناسب است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ با بیان اینکه با توجه به موقعیت این قسمت از شهرداری پروانه دریافت شد، تصریح کرد: در روز کلنگ‌زنی مکان جابه‌جا شد و شهرداری هم به خاطر قرار گرفتن ساختمان در چهارراه اصلی شهر زیر بار صدور پروانه نمی‌رفت.

*‌ آغاز کار ساختمان اورژانس سیمرغ

وی ادامه داد: مخالفت‌هایی هم از سوی من بوده که باعث شد علی‌رغم قولی که داده‌ شده، حدود دو ماه شروع کار تأخیر پیدا کند، چراکه درگیر احداث ساختمان اورژانس در مکان تعیین‌شده بودیم و در آخرین نشستی که با مسؤولان استانی داشتم، از مکان در نظر گرفته استقبال کردند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ با اشاره به اینکه به‌زودی کارهای آغاز می‌شود، اضافه کرد: ساختمان اورژانس در دو طبقه ساخته می‌شود و شروع کار هم با مبلغ بیش از 100 میلیون تومانی خیّر محترم شهرستان است و بقیه کار هم با بودجه دانشگاه ادامه پیدا می‌کند، همچنین فرماندار محترم هم مبلغ 100 میلیون تومان درخواست کردند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: اورژانس 115 با یک دستگاه آمبولانس مشغول به فعالیت است، البته قاعده اختصاص آمبولانس بر اساس جمعیت و منطقه حادثه‌خیز است که با توجه به جمعیت سیمرغ یک دستگاه کفایت می‌کند، اما با توجه به استانی بودن سامانه 115 در صورت بروز حادثه نزدیک‌ترین اورژانس به محل حادثه اعزام می‌شود، همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان و نزدیکی مسیر شهرستان‌های هم‌جوار مشکلی از این بابت وجود ندارد، البته یک دستگاه آمبولانس تهیه‌شده که در شبکه بهداشت حضور دارد و در صورت بروز اتفاق از آن استفاده می‌شود که تا الان خوشبختانه با مشکلی روبه‌رو نشده‌ایم.

*‌ تغذیه و تحرک دو عامل کاهش مرگ‌ومیر

رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ با بیان اینکه زندگی ماشینی امروز باعث شده بیماری‌های غیرواگیر خیلی فعال شوند، تصریح کرد: نسبت به 40 سال گذشته که بیشتر فعالیت جسمی داشتند و مانند امروز قدم‌به‌قدم تاکسی وجود نداشت و همچنین تقاضای کمتر به مواد غذایی باعث تولید مواد غذایی سالم‌تری می‌شد، باعث شده شاهد افزایش بیماری‌هایی مثل دیابت، سکته و سرطان باشیم.

وی افزود: بیش از 75 درصد مرگ‌ومیرها به خاطر بیماری‌های قلبی و مغذی، دیابت و سوانح است که با رعایت چند مورد می‌توان درصد عظیمی را کاهش داد.

احمدی با تأکید بر اینکه تغذیه و تحرک دو عاملی هستند که می‌تواند درصد عظیمی از مرگ‌ومیرها را کاهش دهد، تصریح کرد: به خاطر حجم بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت تصمیم گرفت مردم را در بهبود و حفظ سلامت وارد عمل کند.

*‌ انتخاب سفیران سلامت برای بهبود و حفظ سلامت مردم

وی ادامه داد: گام اول این مسیر انتخاب سفیران سلامت است، کسانی که آموزش می‌بینند از دانش‌آموزان و مربیان مدارس انتخاب می‌شوند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان سیمرغ با اشاره به اینکه آموزش‌های ارائه‌شده توسط این افراد در گروه‌های دیگر منتقل می‌شود، اظهار کرد: اگر بحث خودمراقبتی همگانی شود، حجم بزرگی از بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند که این کاهش حجم برای اقتصاد کشور هم مفید است، چراکه مبلغ هنگفتی در زمینه درمان در حال هزینه است.

وی افزود: خوشبختانه آموزش‌ و پرورش همکاری تنگاتنگی داشته و سفیران سلامت انتخاب‌ شده‌اند.

احمدی بابیان اینکه در ادامه خود مراقبتی سازمانی را در سطح ادارات و آموزش کارمندان انتخاب کرده‌ایم، تصریح کرد: این طرح را ابتدا از خود شبکه بهداشت شروع کرده‌ایم و در مرحله اول در بحث تغذیه و مصرف قند را قطع و از ابتدای هفته آینده فقط باید از کشمش سبز استفاده شود.

وی ادامه داد: در روزهایی که بارندگی نباشد و همکاران هم اذیت نشوند از میدان ولی‌عصر تا شبکه بهداشت به‌صورت پیاده‌روی حاضر می‌شویم که این موضوع در فرمانداری مطرح و فرماندار شهرستان هم استقبال کردند و گفتند در سایر ادارات هم اجرایی شود.

*‌ 5.5 درصد جمعیت شهرستان دیابت دارند

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیمرغ با اشاره به پشت سر گذاشتن روز جهانی دیابت، اضافه کرد: دیابت سومین عامل مرگ‌ومیر و شایع‌ترین و مهم‌ترین دلیل دیالیز کلیوی است، همچنین بعد از تصادفات شایع‌ترین علت قطع پا در دنیا دیابت است.

این مسؤول خاطرنشان کرد: 5.5 درصد جمعیت شهرستان بیماری‌یابی شدند که از نسلی با تغذیه سالم و تحرک زیاد هستند و در صورت پیشگیری نکردن و آموزش ندادن برای 20 سال آینده جوانانی که امروز پای تلویزیون و کامپیوتر می‌نشینند، تحرک زیادی ندارند و از غذاهای فست‌فودی استفاده می‌کنند و آمار دیابت به‌شدت افزایش می‌یابد.

احمدی با بیان اینکه متوسط هزینه هر بیمار دیابتی یک‌میلیون تومان است و اگر یک هزار بیمار دیابتی در نظر بگیریم فقط در زمینه دیابت یک میلیارد تومان هزینه می‌شود، تصریح کرد: رعایت دو آیتم تحرک کافی و تغذیه مناسب کاهش فشار خون، دیابت و سرطان را در پی خواهد داشت که به‌اندازه هزینه‌های عمرانی یک شهرستان هزینه‌بر هستند.

وی در پایان گفت: مهم‌ترین، قوی‌تر و منسجم‌تر طرح در حال اجرا طرح خود مراقبتی است که از مدارس شروع‌ شده است.

انتهای پیام/86036/ب40

شهرستان بهداشت دیابت سیمرغ اورژانس اینکه درمان ساختمان تصریح تغذیه سلامت ادامه جمعیت همچنین بیماری‌های احمدی امروز سفیران هزینه آموزش می‌کند تومان استفاده آمبولانس دستگاه افزایش اشاره شهرداری افزود دیابتی عظیمی رعایت سرطان مرگ‌ومیر غذایی بهبود مرگ‌ومیرها بیمار مدارس زندگی زمینه ادارات کرده‌ایم آینده دارند مهم‌ترین شایع‌ترین مراقبتی فعالیت غیرواگیر چراکه استانی استقبال پروانه موقعیت احداث دریافت انتهای مناسب اضافه میلیون البته ماشینی حادثه مشکلی اظهار خاطرنشان محترم فرماندار مسؤول خوشبختانه