مازندشورا: وجود کتابخانه های غنی یکی از اساسی ترین ضروریات پژوهشگران در حوزه های مختلف است و بویژه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ، دکتری و نیز نویسندگان اهمیت دو چندان دارد.
شهرام قلی پور گودرزی ، یوسف الهی و صمد صالح طبری از پژوهشگران و نویسندگان حوزه مازندران شناسی که تاکنون توانسته اند کتاب های ارزشمندی از خود به یادگار بگذارند، در محل کتابخانه عمومی آیت اله روحانی بابل با خبرنگار ایرنا در مورد اهمیت این کتابخانه به گفت و گو نشستند.
شهرام قلی پور گودرزی به خبرنگار ایرنا گفت: این کتابخانه از غنی ترین کتابخانه هایی است که منابع مازندران شناسی و نسخ خطی در آن موجود است.
این پژوهشگرو نویسنده حوزه مازندران شناسی اظهارداشت: در سال های اخیر به همراه یوسف الهی دیگر نویسنده مازندران شناسی ، تاکنون بیش از 20 جلد کتاب منتشر کرده ایم که در بیشتر این کتاب ها از منابع و نسخ خطی این کتابخانه بهره بردیم.
وی افزود: از ویژگی های بارز کتابخانه آیت اله روحانی بابل ، افزایش غنای این کتابخانه با کتاب های جدید است و به لحاظ مکانی نیز درمرکز شهر بابل واقع است و لذا دسترسی به این کتابخانه برای همگان آسان است.
در ادامه این گفت و گو یوسف الهی از دیگر پژوهشگران حوزه مازندران شناسی با بیان اینکه کتابخانه مرحوم آیت اله روحانی بابل بخاطر مدرسه صدر یکی از قدیمی ترین حوزه های علمیه مازندران بوده است، گفت: اساتید بزرگی در اینجا تدریس می کردند و این مدرسه در زمان فتحعلی شاه قاجار افتتاح شده بود و این موضوع سبب شد که نسخ خطی بسیار ارزشمندی در این کتابخانه گردآوری شود.
وی به خبرنگار ایرنا بیان داشت: نسخ خطی در این کتابخانه در بخش های ادبیات، تاریخ و آموزش دینی حاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی برای پژوهشگران هستند.
وی اظهارداشت: به دلیل فعالیت های پژوهشی از تمام کتابخانه های مازندران از شرق تا غرب بازدید کرده ام و به لحاظ منابع و فضای فیزیکی ، کتابخانه آیت اله روحانی بابل حائز اهمیت است.
این پژوهشگر حوزه مازندران شناسی افزود: انتظار می رود که مسئولین استان نسبت به کتابخانه آیت اله روحانی بابل و طرح های توسعه آن اهتمام جدی داشته باشند تا ظرفیت این کتابخانه کامل و قوی شده و در اختیار پژوهشگران و نویسندگان قرار گیرد.
صمد صالح طبری نویسنده کتاب، پژوهشگر و پیشکسوت مطبوعات نیز به خبرنگار ایرنا گفت: خیرین در شهرستان بابل باید نگاه مثبتی به این کتابخانه داشته باشند.
وی افزود: همانطوریکه خیرین مدرسه ساز در این شهرستان کارهای بسیار ارزشمندی را انجام و مدرسه های زیادی را احداث کرده اند، انتظار می رود هم اکنون این خیرین به بخش توسعه کتابخانه ها ورود جدی تری یابند تا پروسه آموزش و تحقیقات در مازندران با توسعه کتابخانه ها تکمیل شود.
وی اظهارداشت: شورای شهر بابل هم می تواند مصوبه ای را برای شهرداری داشته باشد که شهرداری بتواند برای توسعه کتابخانه ایت اله روحانی بابل مبلغی را به صورت ماهانه کمک کند.
'هادی اوزرودی' نیز به عنوان مسئول کتابخانه ایت اله روحانی بابل به خبرنگار ایرنا گفت: کتابخانه آیت اله روحانی بابل دارای 60 هزار جلد کتاب است که 700 جلد آن نسخ خطی است.
وی ادامه داد: ساختمان کتابخانه آیت اله روحانی بابل در سه طبقه با زیربنای پنج هزار و 600 متر مربع با سه هزار عضو می باشد و روزانه 13 ساعت در اختیار پژوهشگران است.
وی بیان کرد: حدود 500 نفر روزانه به این کتابخانه مراجعه می کنند و همچنین از شهرهای همجوار و نیز از مشهد، قم، گرگان، گیلان، شهر ری، تهران و ...برای استفاده از نسخ خطی کتابخانه آیت اله روحانی بابل مراجعه می کنند.
مسئول کتابخانه ایت اله روحانی بابل افزود: یکی از قدیمی ترین کتاب نسخ خطی در این کتابخانه، نهج البلاغه ای است که در قرن هشتم هجری کتابت شده است.
خبرنگار: زینب حبیب پور گودرزی**انتشاردهنده: سید محسن حسن نیا
/1899/7328