مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، احمد منفرد عصر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بامداد سهشنبه هفته جاری شاهد بارش برف در شهرستان آمل بودیم که شدت بارش در مرحله نخست کم بوده است.
وی با اعلام اینکه دور دوم بارش برف از یک بامداد روز چهارشنبه شدت بیشتری به خود گرفت، افزود: پس از بارش سنگین برف در نخستین ساعتهای بامداد همان روز مدیران ستاد مدیریت بحران شهرستان در حالت آمادهباش قرار گرفتند و در نخستین ساعت اداری روز چهارشنبه نشست ویژه در فرمانداری برگزار شد.
فرماندار آمل با در ارتفاعات بخش امامزاده عبدالله این شهرستان حدود 1.5 متر برف بر زمین نشست، ادامه داد: بارش سنگین برف قطعی برق، آب، خطوط تلفن ثابت و سیار و افت شدید گاز را به بار آورد.
وی با اعلام مسدود شدن جادههای روستایی، محورها، جادههای و شهری در نخستین ساعات بارش برف، بیان کرد: از 20 تا 70 نقطه از شبکههای برقرسانی آمل در جریان برف دچار خسارت زیادی شد.
منفرد با اشاره به سنگینی شاخ و برگ درختان به همراه سقوط آنها در سطح شهر و روستا که پارگی شبکههای ضعیف و قوی برق شد، یادآور شد: با قطعی برق انرژی بسیاری از چاههای عمیق آبرسانی شهری و روستایی که با ژنراتور کار میکنند تأمین نشده و قطعی آب هم در بسیاری از مناطق باعث نارضایتی مردم شده بود.
وی با اعلام اینکه شب چهارشنبه افت فشار گاز باعث نگرانی شدید شده بود، گفت: صبح چهارشنبه میزان فشار گاز مصرفی 200 بار بوده و این فشار تا اواخر شب به 40 بار رسید.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه بلافاصله با کاهش شدید فشار گاز مراتب به اطلاع استاندار مازندران و نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی رسید، بیان کرد: با اطلاع وزیر نفت دستور برطرف شدن مشکل گاز این شهرستان و استان مازندران به مدیرعامل شرکت گاز کشور اعلام شده و مراتب در دستور کار قرار گرفت.
این مسؤول با اعلام اینکه بازسازی شبکههای برق و عدم قطعی آن بلافاصله بعد از بروز بحران با حضور مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: در راه ترمیم شبکههای برق علاوه بر استفاده از نیروهای شهری، کارشناسان و مأموران به همراه پیمانکاران از شهرهای مختلف مازندران و استان تهران وارد آمل شدند.
منفرد با اشاره به برگزاری سه جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران برای کاهش مشکلات مردم، یادآور شد: اواخر روز گذشته با برقدار شدن چاههای آب شهر آمل قطعی آب در مناطق شهری و روستایی مرتفع شد.
وی با اشاره به تلاش بیش از 50 اکیپ عملیاتی برق برای کاهش قطعی و برطرف کردن مشکلات، بیان کرد: با هماهنگی ستاد نظارت و کنترل بازار و شناسایی واحدهای غذایی مشکلی در تغییر قیمت و افزایش آن گزارش نشد و توزیع گوشت دام سبک، سنگین و مرغ تازه با کشتار روز به صورت مستمر انجام شد.
رئیس ستاد مدیریت بحران آمل با اشاره به لزوم دوگانهسوز شدن واحدهای خبازی در راستای ستاد مدیریت بحران، گفت: بسیاری از نانواییها دوگانهسوز نبوده و تعدادی از آنها که از سوخت جایگزین بهره میبرد خدمترسانی به مردم را انجام داد.
این مسؤول با اعلام مشهود نبودن نقش صنعت بیمه برای محصولات کشاورزی، باغی و واحدهای مسکونی، یادآور شد: هنوز صنعت بیمه در جامعه گمنام و بینام است زیرا این صنعت میتواند نقش مهمی در جبران ضرر و زیان داشته باشد و رسانهها میتوانند برای آگاهی مردم به تبیین نقش بیمه مشغول شوند.
منفرد با اعلام اینکه 150 واحد مسکونی در اثر سنگینی بارش برف بر روی سقف آسیب دیدند، بیان کرد: آسیبها به صورت کلی و جزیی بوده است.
معاون استاندار مازندران با اعلام اینکه میزان خسارت به بخشهای مختلف طی برف گذشته در آینده نزدیک اعلام میشود، متذکر شد: در بخش فضای باز گلخانهای 85.5 هکتار اراضی موجود بوده که همه آنها زیر برف رفتند همچنین در فضای باز گلخانهای 5.4 میلیون درخت و درختچه زینتی وجود دارند و 89.3 هکتار فضای بسته گلخانهای در آمل موجود بوده که شامل 464 واحد است.
این مسؤول ادامه داد: در مجموع 174.8 هکتار فضای باز و بسته گلخانهای در آمل موجود بوده که در خطر جدی یخزدگی و از بین رفتن قرار دارند.
منفرد با اشاره به اینکه سطح باغات مرکبات این شهرستان 3 هزار و 754 هکتار است، اظهار کرد: 2 هزار و 225 هکتار پرتقال در این بین موجود است که یکهزار و 789 هکتار پرتقال در حال بارآوری هستند همچنین سطح باغات نارنگی این شهرستان یکهزار و 328 هکتار است که یکهزار و 21 هکتار بارآوری دارند و هماکنون مرکبات در حال بارآوری بهصورت جدی در خطر یخزدگی قرار دارند.
وی ادامه داد: در سایر مرکبات همانند لیمو و گریپفروت میزان 171 هکتار در این شهرستان فعال بوده که 154 هکتار در حال بارآوری هستند و 2 هزار و 964 هکتار از باغات مرکبات شهرستان آمل در حال بارآوری بوده که تاکنون حدود 70 درصد از محصول نارنگی شهرستان آمل برداشت شده و محصول پرتقال 10 درصد برداشت انجام شد.
فرماندار آمل بیان کرد: در مجموع 60 هزار و 648 تن مرکبات در این شهرستان بر روی درختان هستند که 40 هزار و 410 تن پرتقال، 16 هزار و 413 تن نارنگی و 3 هزار و 825 تن سایر مرکبات است.
منفرد با اعلام سرمای هوا و پناه آوردن حیوانات به مناطق پائیندست به دلیل گرسنگی و نبود غذا، ادامه داد: مردم روستاها با حیوانات مهربان بوده و برای آنها غذای لازم را تأمین کنند.
وی با اشاره به اینکه کافی نبودن زیرساختهای عمرانی یکی از موارد مهم در زمان بحران است، گفت: در بحران برف گذشته مشکلات زیادی برای مردم به وجود آمد که از همه آنها عذرخواهی میکنم زیرا مردم همیشه صبوری دارند و آستانه تحمل آنها بالا است.
انتهای پیام/86012/ج40/