اختصاصی مازندشورا- مهدی شاعری*: در سالهای اخیر با فزونی یافتن توجه شهرداریها به اهمیت جذب سرمایهگذار، وجود پدیده رقابت که در سازمانهای دولتی کشور مفهوم چندانی ندارد، مطرح شده است.
درآمدهای ناچیز شهرداریها در شهرهای کوچک موضوع رقابت را بیش از پیش پر رنگتر کرده است. چرا که موضوع درآمد در شهرهای کوچک به گونهای است که در صورت داشتن دید خوشبینانه کفاف خدمات عمومی شهری را خواهد داد و منبع درآمدی برای اجرای طرحهای عمرانی نخواهد بود.
در ادامه راهکارهای لازم برای جذب سرمایهگذاران و مشارکت بخش خصوصی در شهرداری را عنوان میکنیم:
- شهرداری باید واحد سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی در توسعه شهری داشته باشد.
- پروژههای سرمایهگذاری باید مدیر پروژه و متولی مشخص داشته باشد.
- فرصتهای سرمایهگذاری به درستی شناسایی و معرفی نشدهاند و تاکنون بستههای جذاب و کامل سرمایهگذاری توسط شهرداری تهیه نشده است.
- سرمایهگذاران در شهرداری با بوروکراسی و بیتفاوتی دستگاه شهرداری در انجام یا عدم انجام پروژهها طرف میشوند و مورد تکریم نیستند.
- اسناد فراخوانها و قراردادها توسط شهرداری باید کامل، شفاف و دقیق عرضه شود .
- فراخوان ها به درستی و مشتاقانه اطلاع رسانی شوند. تا شائبه تعیین سرمایه گذاران قبل از فراخوان، از سایر سرمایه گذاران گرفته است. اصولا نیازی نیست سرمایه گذار از حلقه دوستان شورا یا شهردار باشد. قطعا هیچ انحصاری در واگذاری سرمایه گذاریها قابل توجیه نیست.
- سرمایهگذار، کوچک و بزرگ؛ بومی و غیر بومی ندارد. پس از هر کس که مشتاق سرمایهگذاری است باید استقبال کرد.
- شهرداری موظف است از طریق متخصصان حوزه اقتصاد شهری، برنامهها و اولویتهای سرمایهگذاری در بهشهر را بر اساس اطلس نیازمندیهای شهروندان بهشهری، به طور دقیق تدوین و معرفی نماید. بدیهی است شهرداری حق تحمیل پروژههای غیر موجه و بدون لحاظ پیوستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را بر شهر و شهروندان ندارد.
امیدواریم که با ارائه راهکارهای فوق بخش اعظمی از مشکلات موجود مرتفع شود
*فعال اجتماعی