مازندشورا: سید علی ادیانی جمعه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : جمهوری اسلامی ایران بزرگ ترین ذخایر گازی منطقه را در اختیار دارد و شایسته است در اسرع وقت گاز مورد نیاز کشور از منابع داخلی تامین شود.
نماینده مردم قائمشهر ، جویبار ، سوادکوه ، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس گفت : برای ای نوضعیت همه دولت های بعد از انقلاب کوتاهی کردند و به همین دلیل تامین گاز بخش هایی از کشور به توافق و یا عدم توافق واردات از دیگر کشورهای همسایه وابسته شد.
وی با اشاره به اینکه مازندران خط مستقل انتقال گاز ندارد ، افزود : با اتمام خط انتقال گاز از دامغان به نکا ، این مشکل رفع می شود .
ادیانی گفت : تاکنون لوله گذاری 100 کیلومتر از این مسیر انجام شد و با رفع موانع زیست محیطی و تملک اراضی در 70 کیلومتر از مسیر باقی مانده ، وقفه ایجاد شده در راه اجرای این طرح برطرف می شود .
وی افزود : وزرات نفت و شرکت ملی گاز وعده داده اند که این طرح تا ابتدای فصل سرد سال آینده تکمیل شود و لازم است مسئولان مازندران نیز برای تحقق آن همکاری و مساعدت لازم را با این وزارتخانه و شرکت گاز داشته باشند .
نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی گفت : مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی گاز امسال با پیاده کردن راهکارهایی همچون قطع گاز صنایع و جایگاههای سی ان جی ، از قطعی گاز مشترکان خانگی جلوگیری کردند.
بخشی از گاز مورد نیاز استان های شمالی کشور از جمله مازندران از طریق واردات ترکمنستان تامین می شود ، موضوعی که در چند سال گذشته همواره با بدعهدی عشق آباد دچار وقفه می شد.
دولت تدبیر و امید امسال با اتخاذ تدابیر جایگزین برای تامین کمبود گاز این استان ها ، به طرف ترکمن اعلام کرد که حاضر به پذیرش شرایط خارج از نظام حقوقی قرارداد منعقده میان دو کشور نیست و از نمایندگانش خواست تا میز مذاکره به ترکمن گاز را ترک کنند.
این اتفاق روز جمعه در حالی رخ داد که آمادگی های همه جانبه برای قطع گاز دریافتی از ترکمنستان از روز شنبه در استان های شمالی ایجاد شده بود ، ولی مسئولان ترکمن گاز با تن دادن به خواسته های نمایندگان ایران ، آنان را از فرودگاه عشق آباد به میز مذاکره برای عقد قرارداد بازگرداندند.
بر اساس اعلام وزارت نفت ، ترکمنستان تفاهمنامه جدید گازی با ایران را تأیید کرد، بنابر این صادرات گاز این کشور به ایران ادامه خواهد یافت.
قرار است جزییات این توافق با حضور کارشناسان تدوین شود.
ترکمنستان خواستار دریافت بدهی گازی 1.8 میلیارد دلاری مربوط به سالهای 86 و 87 است ولی ایران آن را قبول ندارد.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران هم امشب اعلام کرد که توافق اولیه برای بررسی موارد اختلافی بین شرکت ملی گاز ایران و ترکمن گاز توسط کمیته های کارشناسی حاصل شد.
' مجید بوجار زاده ' به ایرنا گفت که جزییات این تفاهم در آینده اعلام می شود.
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
2096/1654