مازندشورا: ساری- آنچه در طول زندگی آیت الله هاشمی رفسنجانی پرفروغ است، دلدادگی وی نسبت به بنیان‌گذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام (ره) است.

مازندشورا: خبرگزاری مهر - علیرضا یونسی رستمی*- گروه استان ها: آنچه در طول زندگی آیت الله رفسنجانی پرفروغ است، دلدادگی وی نسبت به بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام (ره) است که نام‌برده در خاطرات مکتوبش به  برخی از این تعلق‌خاطر و دل‌بستگی اشاره‌کرده است.

همه ما فرزندان انقلاب به یاد داریم که آیت الله هاشمی رفسنجانی هیچ‌گاه و در هیچ برهه‌ای، برخلاف منویات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای موضعی اتخاذ نکرد و همیشه وجود نازنین و ارزشمند رهبری معظم انقلاب را لطف خداوندی می‌دانست و اطاعت ایشان را برای خود و همگان لازم می‌شمرد، مقام معظم رهبری نیز با طرح جمله‌ای چون: هیچ‌کس برای من هاشمی رفسنجانی نمی‌شود، به این ارادت، پاسخی درخور داده‌اند، به‌ویژه آن‌که در پیام تسلیت فقدان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مجدداً بر دوستی عمیق، صادقانه و دیرین ۵۹ ساله‌شان با آن مرحوم تأکید فرمودند، امام خمینی (ره) نیز درشان وی فرموده بودند: هاشمی زنده است تا انقلاب زنده است.

او ثروت شخصی و خانوادگی‌اش را در حین مبارزه هزینه کرد تا بتواند همرزمان انقلابی‌اش را حول اندیشه مبارزاتی حضرت امام )ره) گردآورد از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی آثار گوناگونی باقی‌مانده است که ازجمله می‌توان به کتاب‌های زیر اشاره کرد: امیرکبیر قهرمان مبارزه با استعمار، تفسیر راهنما، فرهنگ قرآن، جهان در عصر بعثت و جایگاه مساجد در نظام اسلامی از منظر قرآن و هم‌چنین ایشان مجموعه خاطرات خود از دوران مبارزه بر ضد حکومت پهلوی را در مجموعه‌ای تحت عنوان  (دوران مباره) منتشر کرد. چندین جلد  خاطرات روزانه و مجموعه سخنرانی‌ها، خطبه‌ها، مصاحبه‌ها و نطق‌های پیش از دستور مجلس شوری اسلامی آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز بیانگر اندیشه عمیق و متعالی ایشان است.

آیت‌الله علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی در سوم شهریورماه ۱۳۱۳ در روستای بهرمان رفسنجان از پدری به نام میرزاعلی و مادری به اسم ماه بی‌بی صفریان به دنیا آمد، او روحانی سیاستمدار و یکی از پرنفوذترین شخصیت‌های جمهوری اسلامی به شمار می‌رود، وی در ۱۴ سالگی برای تحصیل علوم حوزوی به قم عزیمت کرد و نزد آیات عظام: حضرت امام خمینی (ره)، بروجردی، طباطبایی، مرعشی نجفی، گلپایگانی و ... تحصیل‌کرده، ایشان از سال ۱۳۳۷ هفت بار و به مدت چهار سال و پنج ماه شکنجه‌های زندان رژیم ستم‌شاهی را تحمل کرد و در طول مبارزه، نقش مدیر مالی مبارزات و برقراری ارتباط با سایر گروه‌های مبارزه را بر عهده داشت.

عضویت در شورای انقلاب، عضویت در هیئت مؤسس جامعه روحانیت مبارز، حزب جمهوری اسلامی، ریاست مجلس خبرگان رهبری در دوره دوم، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری در دو  دوره، جانشین فرماندهی کل قوا، ریاست مجلس شورای اسلامی و... ، ازجمله مسئولیت‌هایی بود که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از آن طریق توانست به مردم، نظام مقدس جمهوری اسلامی و دین مبین اسلام خدمت کند.

از غروب ۱۹ دی‌ماه دیگر آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی در بین ما نیست، اما هرگز یاد پایمردی‌ها، تیزهوشی‌ها، درایت‌ها و شجاعت‌های او را از یاد نمی‌بریم و با رهبر فرزانه انقلاب میثاق بندیم تا نگذاریم. مفارقت آن یار دیرین، برای ایشان تکدر خاطری ایجاد کند و با کوشش و خدمت بیشتر به آرمان‌های انقلاب اسلامی و خدمت‌های صادقانه به مردم بکوشیم تا یاد آن بزرگ‌مرد انقلاب اسلامی را همیشه جاویدان زنده و پاینده بداریم.

*معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران

هاشمی اسلامی رفسنجانی انقلاب مبارزه رهبری جمهوری ریاست خاطرات آیت‌الله دیرین عضویت شورای خبرگان دوران مجلس خبرگان مرحوم صادقانه همیشه خمینی اندیشه ازجمله مجموعه