آیا همچنان در انتخابات، پول تعیین کننده خواهد بود؟

اختصاصی مازندشورا: مردم ساری یقین بدانند چنانچه «پول» در انتخابات آتی شورا تعیین کننده باشد، وابستگی منتخبان به کانون‌های ثروت و قدرت را در پی خواهد داشت و امکان پاسخگویی به مطالبات و خواسته‌ها و آرمان مردم و شهروندان تقلیل و تنزل خواهد یافت

اختصاصی مازندشورا: کمتر از 140 روز دیگر به برگزاری انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا باقی است در حال حاضر افراد و گروه‌ها و جمعیت‌های مختلف سیاسی و اجتماعی، تحرکات انتخاباتی خود را در قالب تشکیل جلسات و راه‌اندازی کانال‌های ارتباطی در فضای مجازی شروع کرده‌اند.

شورای اسلامی شهر ساری هم اکنون 13 عضو دارد که قرار است در انتخابات اردیبهشت ماه مردم شهر ساری به 9 نفر رای دهند در حال حاضر همه‌ی اعضای فعلی بی‌تمایل به نام‌نویسی در انتخابات دوره‌ی بعد نیستند و از سویی دیگر افزون بر یکصد نفر نیز آمادگی خود را اعلام کردند. اما پرسش اصلی اینجاست که به راستی معیارهای موردنظر مردم و انتخاب کنندگان در انتخابات شورای بعدی چیست؟

می‌توان با بهره‌گیری از تجربیات دوره‌ی گذشته، به شواهد و قراین زیر دست یافت: قوم و خویش، تبار و طائفه، کارنامه و عملکرد، پول و هزینه، چهره و فیزیک، را می‌توان از جمله معیارهای همه‌گیر در انتخاب اعضای شورا در نظر داشت. درست به همین علت در انتخابات دوره‌ی گذشته‌ی شورای شهر ساری، آن دسته از نامزدهایی که صدها میلیون تومان هزینه کردند با وجود ناشناس بودن روانه‌ی شورا شدند و متاسفانه بسیاری از چهره‌های فرهیخته، پاکدست و کارآمد، به دلیل نداشتن چنین امکاناتی از ورود به شورا باز ماندند و همچنان «پول» در دوره‌ی قبل به عنوان عامل تعیین کننده و اثرگذار بود. انفعال خواص و نخبگان سیاسی (مسئولان، احزاب و گروه‌ها) در دوره قبل، و حضور کمرنگ نهادهای اجتماعی و نظارتی باعث شد که ترکیب شورای گذشته که چند ماهی هم طول خدمتی دارد به یک ترکیب منفعل و به دنبال آمال شخصی تبدیل شده است.

مردم ساری یقین بدانند چنانچه «پول» در انتخابات آتی شورا تعیین کننده باشد، وابستگی منتخبان به کانون‌های ثروت و قدرت را در پی خواهد داشت و امکان پاسخگویی به مطالبات و خواسته‌ها و آرمان مردم و شهروندان تقلیل و تنزل خواهد یافت.

 چنانکه مردم و شهروندان ساری به معیارها و شاخص‌هایی چون شناخت همه‌جانبه‌ی کاندیداها از حوزه انتخابیه، دانش لازم برای مدیریت شهری، تدوین قوانین مناسب و نظارت کافی و لازم، سلامت روان، تن، اخلاق و مال، مسئولیت‌پذیری، التزام به کار جمعی، تشکل‌پذیری اجتماعی را در گزینش و انتخاب افراد برای عضویت در شورای شهر آینده توجه دقیق و کافی نمایند و مهم‌تر از همه به لیست‌ها رای بدهند به قطع و یقین دست به یک انتخاب و گزینش هوشمندانه، مسئولانه و مدبرانه می‌زنند.

امید است که «عقل»و تدبیر به جای «پول» در گزینش نهایی تعیین‌کننده و اثرگذار باشد.

حسین برزگر ولیکچالی حسین برزگر