استاد اقتصاد دانشگاه مازندران : شفافیت ابزار مهم دولت یازدهم برای مبارزه با فساد است

مازندشورا: ساری - ایرنا - استاد اقتصاد دانشگاه مازندران مقابله دولت یازدهم با فساد را با توجه به ابزارهای در اختیار موفق ارزیابی کرد و گفت : شفافیت مهم ترین ابزاری است که دولت موفق شد در مقابله با فساد به کار بگیرد.

مازندشورا: دکتر زهرا کریمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شفافیت ابزار مهم بازدارنده است و فسادهایی که سال های گذشته در کشور رخ داد یکی از دلایل مهمش نبود شفافیت بود.
وی گفت : یکی از اقدامات نسبتا موفق دولت یازدهم در مبارزه با فساد اقتصادی و اداری ، برداشتن مهر محرمانه از روی مانده صندوق ذخیره ارزی کشور بوده است .
نویسنده کتاب اقتصاد ایران افزود : صندوق ذخیره ارزی پشتوانه اقتصادی نظام است و هر گونه دخل و تصرف در آن باید بر اساس قانون بوده و مقدار دریافت و مانده آن همواره باید برای مردم قابل مشاهده و لمس باشد.
وی به عنوان مثال به وضعیت صندوق ذخیره ارزی در کشور نروژ اشاره کرد و گفت که در آن کشور مانده صندوق ذخیره ارزی همواره برای مردم آن کشور قابل مشاهده است و هیچ محدوده محرمانه ای برای آن وجود ندارد.
کریمی گفت : متاسفانه در دوره ای که نفت کشور بشکه ای 140 دلار فروخته شد ، با محرمانه اعلام کردن مانده حساب صندوق ذخیره ارزی ، همه از وضعیت این صندوق بی خبر ماندند.
وی سهم نبردن صندوق ذخیره ارزی کشور از دلارهای نفتی بشکه ای 140 دلار را تاسفبار توصیف کرد و افزود : غیرشفاف بودن ذخیره صندوق ارزی به خاطر محرمانه اعلام کردن آن سبب فساد گسترده اقتصادی در کشور شد.
** انحلال سازمان برنامه و بودجه ، علت دیگر فساد
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران نگاه کارشناسی و انجام کارها بر این اساس را لازمه توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت که تعطیل کردن مراجع کارشناسی در کشور نیز از دیگر عوامل گسترش فساد بوده است .
وی به عنوان نمونه به انحلال سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و افزود که این اقدام سبب نهادینه شدن فساد اداری و مالی در کشور شد.
کریمی اقدام دولت یازدهم در احیای این سازمان با عنوان سازمان مدیریت و برنامه ریزی را گام مهمی در مقابله با فساد در کنار شفافیت برشمرد.
وی توضیح داد : همچنان وام های کلان بی حساب و کتابی که در گذشته عده ای دریافت کردند به خزانه بازگشت نکرده است و دولت یازدهم با وجود همه تلاش ها تاکنون تمام و کمال نتوانسته مبارزه اش را با فساد به سرانجام برساند.
** مطبوعات ، نورافکن مبارزه با فساد
استاد دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه مازندران نقش رسانه ها را در مقابله با فساد مهم و اساسی ارزیابی کرد و گفت : محدود شدن رسانه ها و مطبوعات در کشور در سال های گذشته یکی از دلایل نهادینه شدن فساد اقتصادی و اداری بوده است.
وی از رسانه ها به عنوان نورافکن مبارزه با فساد یاد کرد و افزود : وقتی مطبوعات به عنوان چشم بینای افکار عمومی نتوانند نظارت را انجام بدهند و دستگاههای نظارتی نیز بی توجهی کنند ، فرصت طلبان و سوء استفاده کنندگان در اقتصاد کشور جولان می دهند.
کریمی توضیح داد : هزاران دلار و میلیاردها تومان وام های ارزان قیمت بدون حساب و کتاب در دولت قبل حیف و میل شد که همچنان بازگشت نکرده است.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با احیاء سازمان مدیریت و برنامه ریزی شفاف سازی دخل و خرج را نشان داده است ، بیان داشت : امروز علاوه بر آزادی مطبوعات و رسانه ها ،احزاب و گروههای سیاسی نیز به راحتی با فعالیت های خود بر فرایند اقتصاد کشور نظارت دارند.
** ضرورت همراهی مردم برای مبارزه با فساد
این استاد دانشگاه مازندران گفت : همه مردم باید در مبارزه علیه فساد اقتصادی و اداری با دولت همراه شوند و توقع این است که دولت نیز به صورت شفاف وضعیت ذخیره صندوق ارزی را برای مردم اطلاع رسانی کند.
نویسنده کتاب اقتصاد ایران ، افزود : اگر شفافیت در اقتصاد ایران نهادینه شود و همه مردم مقوله اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معطم رهبری را عملیاتی کنند، به طور یقین وابستگی کشور به نفت کاهش یافته و صندوق ذخیره ارزی به عنوان پشتوانه اقتصاد کشور همواره به بخش های زیر ساختی و زیربنایی کشور تخصیص می یابد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654

صندوق ذخیره اقتصاد مبارزه اقتصادی عنوان افزود شفافیت مانده محرمانه مازندران دانشگاه اداری رسانه مطبوعات یازدهم کریمی برنامه وضعیت استاد نهادینه همواره گذشته بازگشت همچنان توضیح مقابله نکرده خبرنگار دریا نظارت ابزار نورافکن مدیریت دریافت اعلام اشاره نویسنده پشتوانه انحلال دلایل اقدام کارشناسی بودجه مشاهده