ضرورت تاسیس «سرای جوان»

مازندشورا: «سرای جوان» با تاکید بر افزایش مشاركت علمی جوانان در مدیریت شهری به عنوان هدف اصلی می‌تواند نقش یك « اتاق فكر» دانش بنیان و متمایز را ایفا کند.

مازندشورا:جمعیت جوان تحصیلکرده مولّد در دنیای امروز به عنوان بزرگترین سرمایه کشورها محسوب می‌شود، نیروی جوانی یعنی تجمیع پشتکار، ایده و انگیزه میانسالی و جوانی یعنی سنی که امید بسیار به آینده داشته و با پشتکار می‌تواند رویای خود را عینیت بخشد، شهامت جوانی اراده و همّیت جوانان در صورت به کارگیری آنان در عرصه مدیریت سبب می‌شود همه ویژگی‌های مثبت این سنین نیز در سطوح مدیریت تسری نماید.

در جهان امروز اگر قدرت‌ها با ابزار علم به رقابت بپردازند،  بیشترین تحصیلکردگان در مقطع سن جوانی اند، اگر با اهرم نظامی به رقابت بپردازند جوان‌ترین ارتش ها هستند که می‌توانند بهترین جنگ افزارها را بسازند، اگر رقابت جهان امروز با تکنولوژی و فناوری‌های نوین است، آن هم توسط ایده‌های جوانان تحقق یافته است.

حال پرسشی که مطرح است از دانش، توان، هوش و استعداد و انگیزه و پشتکار جوانان در مرکز استان چه بهره‌ای گرفته‌ایم؟ شاید اگر شهردار جوان ساری نبود جوانان این کهن شهر فرصت هیچ نمود و عرض اندامی نمی‌یافتند، با این همه اما باید بیش از اینها به جوانان توجه نمود، تاسیس سرای جوان نه پایان و ادای دین ما به جوانان بلکه آغاز تعهد ما به جوانان است.

در حقیقت سرای جوان، فراهم کردن بستری مناسب برای جذب جوانان به عنوان نماینده جوانان در هر ساختاری خواهد بود.

حضور جوانانی نخبه و تحصیلکرده در شهرداری نیز فراهم کردن بستری برای جوانان نخبه در شهر خواهد بود که نماینده شهرداری در بین جوانان خواهند بود.  در سرای جوان می‌توان مشاورانی جوان برای شهرداری داشت که یك ساختار میانی برای تعامل سازنده بین جوانان تحصیلكرده و مدیریت شهری است.

«سرای جوان» با تاکید بر افزایش مشاركت علمی جوانان در مدیریت شهری به عنوان هدف اصلی می‌تواند نقش یك « اتاق فكر» دانش بنیان و متمایز را ایفا کند.

از جمله مهمترین كاركردهای این اتاق فكر می‌تواند شناسایی مسائل كلیدی شهر و شهرداری و كشف راه حل های مناسب برای آنها باشد.این نقش موجب می گردد تا با افزایش كیفیت تصمیم سازی و تصمیم‌گیری در شهرداری كمك محسوس و شایانی شود.

علاوه بر این، گروه مشاوران جوان شهرداری در ساختار «سرای جوان» شهرها می‌تواند به افزایش مشاركت جوانان در اداره و حل مسائل شهری بپردازد تا از این راهبرد كلیدی گامی هر چند كوچك اما به وسعت اندیشه جوانی در راستای تحقق آرمانی شهرها برداشته شود.

 

در نهایت اینکه برخلاف بسیاری که معتقدند جوان یعنی مدیر آینده باید گفت مدیریت امروز بیش از هر زمانی به جوانان نیازمند است.

این نقد بگیر و دست از آن نسیه بدار (خیام)

احمدزیارلاریمی