با کلاس‌های آموزشی و تفریحی جوانان را به مسجد کشاندیم

مازندشورا: در مسائل فرهنگی ایراد از سکانداران مجموعه فرهنگی است. شهرداری پرچم دار و نماد فرهنگ شهر است و باید نیازسنجی کند و مردم را متوجه این نیازها سازدچون ما سطح فرهنگی مان را با آن همگام نکرده ایم. فضای مجازی در ابتدا مخالفت های زیادی داشته که الان تبدیل به اساس زندگی و فرهنگ شده است

مازندشورا:سید حسین یوسفی، کارشناس ارشد حقوق است که سال‌ها به امر تدریس در دانشگاه‌ها مشغول است. با آنکه یوسفی یک مشاور حقوقی است، اما به علت دغدغه‌ای که در مسائل فرهنگی به خصوص در میان جوانان و نوجوانان دارد، وارد مقوله فرهنگ شده است. یوسفی با سرلوحه قرار دادن فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه فرهنگ و نیاز فرهنگی جامعه، به عنوان مدیر یک کانون فرهنگی ارتباط نزدیکی با نسل جوان دارد. به همین مناسبت با سید حسین یوسفی گفت‌وگویی پیرامون اهمیت کارهای فرهنگی به خصوص در میان جوانان و نوجوانان انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

 جذب جوانان از وظایف مهم کانون است

من پیش از آنکه چهره سیاسی باشم، یک فعال اجتماعی و فرهنگی هستم. با توجه به شناختی که نسبت به نیازهای منطقه و حضورم در بین جوانان دانشگاه، مساجد و... در طول سال‌ها پیدا کردم، اقدام به تاسیس کانون فرهنگی کردم. این کانون تا به حال موفقیت‌های زیادی داشته و زیر نظر سازمان فرهنگ و ارشاد است. یکی از وظایف مهم کانون جذب جوانان است. اکثر مساجد دارای کانون فرهنگی هستند.

تا به حال کمک مالی از طرف هیچ سازمانی نداشتیم و افتخار ما در این چند سال تربیت افراد تاثیرگذار فرهنگی به جامعه بوده است. ما از سن های 5 تا 70 سال در این کانون عضو داریم و از طریق مسابقات ورزشی، علمی، نظامی مانند تیراندازی، دارت، آموزش شنا و برنامه های تفریحی، جوانان را به فضای مسجد کشاندیم. امسال بالغ بر 20 فوق برنامه از جمله برگزاری کلاس های رایگان خطاطی، احکام، آموزش شنا، درسی، مداحی، تحلیلی روزنامه و سیاسی (که یکی از پرطرفدارترین حلقه های ما بود) در کانون داشته ایم.

 

فضای مجازی تبدیل به فرهنگ شده است

 با توجه به فرمایشات رهبری اگر بحث فرهنگی در جامعه اصلاح شود خیلی از مسائل اصلاح می شوند. نیاز شهر و شهروندی ما فراتر از نیازهای موجود است اما چون فرهنگ سازی درستی نسبت به آنها صورت نگرفته ما به همین مقدار بسنده کرده ایم. زمانی این نیازها به اجرا در می‌آیند که مردم آن را مطالبه کنند. چند سال پیش که دستور جمع آوری ماهواره داده شده بود من طرح تشویقی را به یکی از مسئولین پیشنهاد کردم که مسئولین در ازای تحویل ماهواره به مردم گیرنده بدهند. یکی از افراد در شهرستان این طرح را اجرا و در زمان بسیار کوتاهی اقدام به جمع آوری 80 ماهواره کرد. ماهواره آسیب نیست چون ما سطح فرهنگی مان را با آن همگام نکرده ایم. فضای مجازی در ابتدا مخالفت های زیادی داشته که الان تبدیل به اساس زندگی و فرهنگ شده است.

تاکید رهبر معظم انقلاب به مسئله فرهنگ‌سازی

رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی هایشان گفتند اگر جایگاهی غیر از رهبری داشتم دوست داشتم مسئول فرهنگی جامعه باشم و این نشان از اهمیت فرهنگ دارد. فضای فرهنگی شهر ما نیاز به تحول و دگرگونی دارد.

در راستای ترافیک اقداماتی از جمله بستن کمربند ایمنی صورت گرفت و اگر مسئولین ما دغدغه های بحث ترافیکی را در راستای فرهنگی داشتند تا به حال شاهد عملکردهای بهتری بوده ایم. 80 درصد تردد در ساری در ساعات اداری مربوط به ماشین های تک سرنشین است. آیا ما فضای استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای مردم فراهم کرده ایم؟

بدون صرف هزینه هم می‌توان کار فرهنگی انجام داد

اولین بحث در خصوص فرهنگ سازی مسئولیت پذیری افراد است. افرادی که در راس مسائل فرهنگی قرار می گیرند باید افرادی خوشنام و خوش ذوق باشند و به دنبال منافع شخصی نباشند. بدون صرف هزینه هم می‌توان کار فرهنگی انجام داد. وقتی پای اقتصاد به میان می‌آید فرهنگ رنگ واقعی خود را می‌بازد.

حدود 4 سال گذشته فرهنگ عاشورایی را با نصب بنر تبلغاتی با هزینه اندک 300 تا 400 هزار تومان در منطقه اجرا کردم و فضا را به سمت شناخت هدف و شخصیت حقیقی امام حسین (ع) کشاندم. محرم سال بعد هم اقداماتی همچون نصب پرچم، ایستگاه بلوتوث، سی دی های مذهبی داشتیم که مورد استقبال خوب مردم قرار گرفت به طوری که شاهد صف های طولانی برای دریافت این خدمات بوده ایم.

 

فرهنگ در تمام امور زندگی ما وجود دارد

نگاه فرهنگی باید در راستای اصلاح و خدمت به جامعه باشد و نباید نگاه درآمدزایی و اقتصادی نسبت به فرهنگ صورت گیرد. آقای قرائتی در جمع مدیران فرهنگی گفتند اگر ما اصلاح شویم جامعه اصلاح خواهد شد. زمانی تغییرات فرهنگی در جامعه رخ می دهد که ما از منازل خود شروع سپس به کوچه، سازمان و شهرمان برسیم.

در مسائل فرهنگی ایراد از سکانداران مجموعه فرهنگی است. شهرداری پرچم دار و نماد فرهنگ شهر است و باید نیازسنجی کند و مردم را متوجه این نیازها سازد. زیبایی شهر اولین چیزی است که به چشم یک مسافر می‌آید و شاید این زیبای ظاهری باشد اما ناخودآگاه دید افراد را نسبت به فرهنگ آن شهر تغییر خواهد داد.

سیدحسین یوسفی