جنگل‌های کشور بیمار هستند/جنگل‌های زاگرس به زوال بلوط پیش می‌روند

مازندشورا: معاون امور جنگل‌ها، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: منطقه زاگرس با 6 میلیون هکتار وسعت و وجود 7 رودخانه بزرگ، جنگل‌ها به سمت زوال بلوط پیش‌ می‌رود.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عباسعلی نوبخت بعد از ظهر امروز در آیین درختکاری و الحاق پارک جنگلی شهید زارع به فضای سبز مرکز مازندران، اظهار کرد: نهال‌کاری در کشور به بیش از 3 هزار سال می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه دین اسلام صیانت از درخت و فضای سبز را مورد تأکید قرار می‌دهد، افزود: درخت علاوه بر کارکرد تجاری از طریق تامین چوب و صنایع سلولزی کارکرد زیاد اقتصادی دارد.

معاون امور جنگل‌ها، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به رویکرد درمانی فضای سبز اشاره کرد و ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته بیشتر مراکز درمانی دارای فضای سبز چشمگیری است.

این مسؤول با بیان اینکه هر هکتار جنگل به طور متوسط 2 هزار و 500 متر مکعب آب در خود ذخیره می‌کند، گفت: میزان آبی که سالانه در جنگل‌های شمال ذخیره می‌شود 3 میلیارد و 600 میلیون متر مکعب است که این میزان بیش از آب ذخیره شده در یک سد بزرگ کشور است.

نوبخت افزود: ذخیره‌سازی آب در سرد قابل تبخیر است در حالیکه ذخیره‌سازی آب درخت ماندگار است و سبب احیای منابع طبیعی می‌شود.

وی با تأکید براینکه فضای باز باید تبدیل به درختکاری شود، تصریح کرد: توسعه فضای سبز سبب جلوگیری از ریزگردها و آلودگی‌های محیطی می‌شود.

*جنگل‌های کشور بیمارند

معاون امور جنگل‌ها، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اعلام اینکه جنگل‌های کشور بیمار هستند، افزود: جنگل‌های شمال کشور هم دچار مریضی و بیماری هستند.

این مسؤول با اشاره به اینکه در منطقه زاگرس با 6 میلیون هکتار وسعت و وجود هفت رودخانه بزرگ، جنگل‌ها به سمت زوال بلوط پیش‌ می‌رود، بیان کرد: جنگل‌های هیرکانی با چهار میزبان در حال تخریب است.

نوبخت با بیان اینکه همکاری با شهرداری‌های شمال کشور در حال اجرای طرح سازمانی هستیم، اضافه کرد: شهرداری‌ها با خدمتی که به سازمان جنگل‌های می‌کنند بانک ژنی می‌توان ایجاد کرد تا در صورت لزوم به مبارزه با آفات بپردازیم.

وی با اعلام اینکه یکسری عوامل بیرونی در حال خشک کردن شمشاد هستند، گفت: از شمشادها ماده‌ای استخراج می‌شود که با تولید دارویی آن بیماری ایدز و سرطان پستان درمان می‌شود.

معاون امور جنگل‌ها، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: تاکنون آفت‌هایی همچون شب‌پره شمشاد، زنگ شمشاد و ... سبب تخریب جنگل‌های پوشیده از شمشاد شده است.

این مسؤول با تأکید براینکه یک اکوسیستم پویا و پرتوان می‌تواند اکوسیستم کشاورزی و زودبازده را داشته باشد، افزود: شهرداری ساری همکاری لازم را برای توسعه فضای سبز با سازمان جنگل‌ها داشته است.

نوبخت با اعلام اینکه تمام گونه‌های درختی خاصیت دارویی دارند، گفت: سازمان جنگل‌ها، جنگل هزار و 270 هکتاری سیکوتپه و پارک جنگلی زارع را به شهرداری ساری واگذار کرد و لازم است شهرداری مرکز مازندران هم در خرید دستگاه جابه‌جایی درختان به قول خود عمل کند.

انتهای پیام/86006/غ40

جنگل‌ها جنگل‌های اینکه نوبخت افزود شمشاد معاون مراتع آبخیزداری تأکید اشاره ذخیره شهرداری مسؤول توسعه اعلام براینکه تخریب اکوسیستم دارویی همکاری ذخیره‌سازی بیماری کارکرد جنگلی درختکاری زاگرس بیمار مازندران اظهار میزان هکتار درمانی میلیون